• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ne staje - pobeda i za rođendan!

Autor mondo.rs

Tim Miodraga Božovića savladao Jagodinu 3:1 i upisao 22. trijumf u nizu. Gosti promašivali zicere, postigli i neopravdano poništen gol, a crveno-beli istrpeli napade, nakratko poveli, pa ulaskom Plavšića zaigrali šampionski.

 Zvezda - Jagodina 3:1 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda proslavila je 71. rođendan u dimu "Marakane", uz pesmu oko 22.000 navijača, još jednom pobedom i još jednim korakom ka osvajanju titule!

U borbi spuštenih gardova sa gostom iz Jagodine, lider Superlige istrpeo je periode konkretnije igre protivnika, poveo, brzo ispustio prednost, pa u poslednjih pola sata obradovao navijače.

CRVENA ZVEZDA - JAGODINA 3:1 (0:0)

Strelci za crveno-bele bili su Luis Ibanjez, Aleksandar Katai i Ugo Vijeira, ali nepravedno bi bilo isticati samo njih kao heroje ove pobede, s obzirom na to da je Damir Kahriman pre njihovih pogodaka "skinuo" ofanzivcu Jagodine Miletu Savkoviću čak tri zicera.

Doduše, najbolji igrač "ćurana" u prvom poluvremenu je i zatresao mrežu crveno-belih, ali je taj gol bio neopravdano poništen, pogrešnom signalizacijom pomoćnika Milana Minića, koji je podigao zastavicu i ukazao na ofsajd, koji nije postojao.

Pri isteku sata igre, kada je Uroš Nikolić propustio i četvrtu veliku šansu za goste, počeli su da "padaju" golovi.

Ibanjez je nedugo potom pogodio iz slobodnog udarca, sa slične pozicije kao u derbiju, posle faula na Marku Grujiću. Nepun minut kasnije, Savković je nakon brzog napada pogodio prečku, a nekadašnji napadač Zvezde Aleksandar Jevtić izjednačio na 1:1.

Do kraja je ostalo još pola sata, a trener domaćina Miodrag Božović napravio je dve izmene koje su odredile dalji tok utakmice.

Ubacivanjem u igru Srđana Plavšića umesto povređenog kapitena Sava Pavićevića i povlačenjem Danijela Le Taleka u štoperski tandem sa još nesigurnim Edsonom, Božović je dao svom timu sigurnost na svojoj polovini, energiju i brzinu na desnom boku, koju je još jedan rezervista - Mihailo Ristić, podjednako dobro ispratio na suprotnoj strani.

To je bio plus koji je "pokrio" večerašnje Zvezdine minuse i defanzivne nesigurnosti.

Sa takvim ofanzivnim snagama, još jedan gol crveno-belih počeo je da lebdi u vazduhu i "pao" je u 71. minutu, kada je Aleksandar Katai u tom, simboličnom trenutku, zatresao mrežu Jagodine istovremeno kada su i Delije počele veliku bakljadu preko celog stadiona.

Bila je to možda i najlepša akcija na utakmici: Plavšić - Ibanjez - Katai!

...
Izvor: YouTube

Ni u tom momentu Zvezda nije stala. Ugo Vijeira po svaku cenu je hteo još jedan gol i postigao ga je - u nadoknadi vremena, na savršen centaršut Ristića. Portugalac je tako postigao svoj 12. kol u poslednjih devet prvenstvenih kola i stavio tačku na još jedan Zvezdin trijumf, u njenom pohodu na istorijski rekord u broju uzastopnih pobeda.

Ovim trijumfom, taj niz je produžen na 22. pobede, a prednost crveno-belih u odnosu na rivale uvećana je za još tri boda. Prvi pratilac - Borac iz Čačka, zaostaje za Zvezdom okruglo 30 bodova, a "večiti" rival Partizan 35, s tim da i "zebre" i crno-bele tek očekuju utakmice 25. kola.

Crvena zvezda: Kahriman - Petković, Pavićević (od 64' Plavšić), Edson, Ibanjez - Le Talek - Donald, Srnić (od 69' Ristić), Grujić, Katai (od 91' Sikimić) - Vijeira;

Jagodina: Tatić - Đorđević, Gašić, Filipović, Miladinović (od 81'Popović)- Mitošević, Nedović (od 77' Nedović), Nikolić - Kjereme, Savković, Jevtić (od 71' Lečić)

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE! POBEDA CRVENE ZVEZDE!

93' 3:1 ZA ZVEZDU, UGO VIJEIRA!

Portugalac je, ipak, ostvario svoju želju da i na ovoj utakmici postigne gol. Asistirao mu je RIstić, perfektnim centaršutem sa leve strane. Najbolji napadač crveno-belih bio je na pravom mestu i poslao loptu u mrežu!

91' Izmena u Crvenoj zvezdi. Izlazi Katai, strelac gola u 71. minutu, a ulazi Sikimić. Sudija Piper produžiće utakmicu za četiri minuta nadoknade.

89' I Grujić dobija žuti karton, zbog oštrog starta na defanzivca Jagodine. Sudija Piper odmah je prekinuo igru, u blizini klupe Crvene zvezde, uprkos prigovorima "ćurana", koji su smatrali da je trebalo da pusti prednost.

86' Vijeira silno želi da postigne gol. Borio se sa FIlipovićem i Mitoševićem, šutirao iz teške pozicije, sa strane, i poslao loptu paralelno sa gol-aut linijom.

85' Žuti karton i za Srđana Plavšića. Izgubio je loptu u duelu sa Nikolićem, povlačio rivala rukom i primorao sudiju Pipera i da prekine igru i da ga javno opomene.

83' Umalo velika prilika za Jagodinu! Popović se "zavukao" iza leđa odbrane Zvezde, izbegao ofsajd, ali nije uspeo da primi loptu. Na drugoj strani, Gašić faulira Vijeiru na oko 30 metara od gola i dobija žuti karton.

82' Vijeira igra veoma temperamentno, kao i uvek. U borbi za loptu, u skoku, faulirao je kapitena Jagodine Filipovića i dobio žuti karton zbog prigovora.

- Pogledajte Kataijev gol:

...
Izvor: YouTube

- Savo Pavićević je zbog povrede u ambulantnim kolima napustio teren. Zapadna tribina nagradila ga je velikim aplauzom dok je prolazio ispod nje.

75' Plavšić je pokrenuo Zvezdu! Praktično svaki napad crveno-belih u ovim trenucima završava se intervencijom golmana Tatića. Plavšić je dodao do Ristića, koji se našao usred kaznenog prostora, ali su se "ćurani" ponovo odbranili.

74' Odmah posle drugog gola crveno-belih, na svim tribinama stadiona popaljene su baklje i meč je nastavljen u velikom dimu oko terena. Napadi Zvezde i dalje traju.

71' ZVEZDA OPET VODI! KATAI ZA 2:1!

Možda i najlepša akcija crveno-belih večeras. Plavšić je pokrenuo Zvezdu, proigrao Ibanjeza po levoj strani iza leđa odbrane, a Argentinac je u sredini našao Kataija. Imao je dovoljno vremena da se namesti, šutira, golman Tatić je odbranio na momenat, ali je lopta ipak završila preko linije - u golu.

70' Još jedna izmena u Zvezdi. Srnić izlazi, Ristić ulazi. Ofanziva crveno-belih u ovim trenucima.

65' Zvezda postiže gol, ali je poništen zbog ofsajda. Vijeira je bio strelac, posle udarca Plavšića, ali se aktivirao iz ofsajda. Portugalac je pri padu udario rukom u lice golmana Jagodine.

Pogledajte golove:

Divan gol Argentinca.
Izvor: YouTube

Momentalno izjednačenje na "Marakani".
Izvor: YouTube

64' Izmena u ekipi Zvezde. Pavićević zbog povrede napušta teren, na koji je umesto njega kročio Srđan Plavšić. Sada će, kao i u derbiju, na poziciji štopera zaigrati defanzivni vezista crveno-belih Le Talek.

59' 1:1! ZVEZDA JE POVELA GOLOM LUISA IBANJEZA, A JAGODINA IZJEDNAČILA POGOTKOM ALEKSANDRA JEVTIĆA!

U manje od 100 sekundi pala su oba gola! Ibanjez je pogodio iz "slobodnjaka" sa slične pozicije kao u derbiju, posle faula na Marku Grujiću. Odmah potom, dok je Zvezda praktično još slavila, Jagodinci su krenuli sa centra, Savković je pogodio prečku, a nekadašnji igrač crveno-belih pritrčao i sproveo loptu u mrežu!

56' Jagodina PONOVO ne koristi čist zicer! Savković je proigrao Nikolića sa desne strane, a Nikolić sa šest-sedam metara šutirao ka golu, ali je Kahriman ponovo bio uspešniji.

55' Period malo konkretnije ofanzive Zvezde i još jedan prekid. Ponovo na travi leži jedan igrač Jagodine - Stefan Nedović.

53' Nekoliko prekida zbog povreda igrača. Marko Grujić pogođen je na sredini terena loptom u lice, pa su se i fudbaleri Jagodine Danijel Gašić i Vuk Mitošević žalili na povrede.

50' Na početku drugog dela, javno je saopšteno da je na tribinama 22.122 navijača.

- POLUVREME -

46' Ibanjez pogađa Kataija na petercu posle kornera, a Zvezdina "desetka" glavom šutira pored gola.

45' Velika ofanziva domaćina i velika prilika za Vijeiru! Savo Pavićević je sjajno protrčao po desnoj strani, centrirao ka Portugalcu, koji je prihvatio loptu, namestio se, gađao konra ugao i iznudio korner...

40' Zvezda pojačava ritam u završnici poluvremena. Katai je prešao na levu stranu i napadi crveno-belih preko Marka Petković sve konkretniji. Može li rezultat da bude promenjen pre poluvremena?

34' Grujićeva bomba slomila je prste golmana Jagodine, ali nije završila u golu. Šutirao je vezista Zvezde sa više od 25 metara, po sredini gola, a Tatić je loptu poslao u korner, posle kojeg nije bilo nove prilike.

32' Kahriman ponovo skida zicer Savkoviću! Napadač gostiju ponikao u BSK Borči već je mogao da se proslavi na ovoj utakmici. Ovo je bio njegov drugi zicer pred golom crveno-belih.

...
Izvor: YouTube

27' Katai je najopasniji igrač Zvezde po gol Jagodinaca. Sada je vodio loptu na oko 20 metara od gola, tražio prostor da šutira desnom, pa "opalio" levom i poslao loptu u gol-aut, ali blizu desne stative.

24' Ponovo domaćinu preti Savković! Kakve samo probleme pravi Crvenoj zvezdi! Ofanzivac Jagodine iskoristio je loše dodavanje Donalda ka Pavićeviću, krenuo ka Kahrimanu, ali ga je kapiten crveno-belih stigao na vreme da ukliza i spreči ga da šutne.

22' Greška pomoćnog sudije Milana Minića na štetu Jagodine. Pogodak "ćurana" poništen je zbog nepostojećeg ofsajda.

Savković je potrčao ka golu, Marko Petković je zakasnio, a asistent glavnog arbitra Pipera prekinuo akciju, iako nije bilo nedozvoljene pozicije. Savković nije hteo da stane, već je i posle zvuka pištaljke nastavio da igra, poslao loptu u mrežu i za to bio kažnjen žutim kartonom.

Ofsajd Jagodina
Izvor: YouTube

20' Jagodinci traže penal. Mile Savković utrčao je u kazneni prostor ispred Edsona, Brazilac je zamahnuo rukom, a napadač Jagodine je pao, iako nije bilo kontakta kojim bi ga Brazilac oborio na zemlju.

...
Izvor: YouTube

17' Još jedna pauza. Na povredu se žali kapiten Jagodinaca Aleksandar Filipović...

14' Ponovo Zvezdin centaršut iz prekida - ovog puta sa leve strane, ponovo skok Edsona i solidan udarac Brazilca. Prekid je izveo Luis Ibanjez.

- Mirniji period utakmice. Jagodinci pokazuju da će imati čime da zaprete. Savković i nekadašnji igrač Zvezde Aleksandar Jevtić često menjaju mesta i čekaju "dubinska" dodavanja.

7' Prvu konkretnu priliku, ipak, imaju Jagodinci! Mile Savković izbegao je ofsajd zamku, istrčao na zicer pred Kahrimana, ali je golman crveno-belih situaciju "jedan na jedan" rešio u svoju korist.

5' Ofanziva crveno-belih! Edson je pokušao posle kornera i bio jako blizu. U sledećem napadu, ponovo je Katai krenuo ka golu po desnoj strani, a golman gostiju sačuvao mrežu...

4' Prva konkretna prilika domaćina. Petković je "izbacio" Kataija u slobodan prostor po desnoj strani, levi bek gostiju Filipović je kasnio, a centarfor Zvezde Ugo Vijeira pokušao posle centaršuta. Korner.

- Glavni sudija utakmice je Petar Piper. Pomoćnici su Vladimir Jovanović i Milan Minić. Četvrti arbitar je Slobodan Pavlović, a dodatne sudije su Bojan Nikolić i Milorad Milićević.

1' Sa centra su krenuli fudbaleri Jagodine, koji napadaju gol pod severnom tribinom.

NAJAVA:

Za 71. rođendan – 22. uzastopna pobeda u Superligi!

Videćemo hoće li fudbaleri Crvene zvezde uspeti da časte sami sebe danas, dan posle velikog jubileja Sportskog društva.

U goste im dolazi Jagodina, stara mušterija, protiv koje crveno-beli imaju šest pobeda u nizu i 16 trijumfa u 17 prvenstvenih mečeva. Jagodinci su jednom, 3. novembra 2012. godine, pobedili u Beogradu rezultatom 1:2, sve ostale mečeve u oba grada dobila je Zvezda.

Crvena zvezda – Jagodina 0:0, pratićemo meč uživo!

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović  napravio je jednu izmenu u odnosu na prošlonedeljni 150. "večiti derbi", umesto kapitena Aleksandra Lukovića u paru sa Savom Pavićevićem igraće Edson da Silva.

Crveno-beli remizirali su 1:1 poslednjeg dana jula prošle godine sa Radničkim iz Niša i potom dobili 21 uzastopnu utakmicu u Superligi, računajući i onu s Partizanom u prošlom koju, 1:2.

Jagodina je, posle očajnog starta i potom promenljivih rezultata u jesenjem delu sezone, smenila Miljojka Gošića i postavila Stevana Mojsilovića za novog trenera, a on je na debiju u prošlom kolu nadigrao OFK Beogad 3:1 i potom, u sredu, ispao iz Kupa porazom kod kuće od Spartaka 0:2.

S te strane, crveno-beli trebalo bi da budu znatno svežiji, jer nisu igrali utakmicu u sredu, štaviše od trenera su dobili tri dana slobodno posle pobede u Humskoj.

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Pavićević, Edson, Ibanjez – Le Talek, Donald – Srnić, Grujić, Katai – Vijeira.

Jagodina: Tatić – Đorđević, Gašić, Filipović, Miladinović – Nikolić, Nedović, Mitošević – Jevtić, Savković, Frensis.

U prvoj utakmici subotnjeg programa, Voždovac je deklasirao Mladost rezultatom 4:1, a naš najbolji arbitar Milorad Mažić zadobio povredu.



SUPERLIGA, 25. kolo:

Voždovac - Mladost 4:1 (3:0)
/Marinković 16, 38, 51, Odita 17 - Bajić 74/

Crvena zvezda - Jagodina 0:0 (TV Arena Sport)

nedelja

Rad - Vojvodina 13.00 (TV Arena Sport)
Radnik - Metalac 14.00
Čukarički - Javor 14.00
OFK Beograd - Novi Pazar 14.00
Borac - Spartak 14.00
Radnički Niš - Partizan 19.00 (TV Arena Sport)

TABELA: Crvena zvezda 68, Borac 41, Čukarički 38, Radnički 38, Partizan 36, Voždovac (+1) 36, Javor 31, Mladost (+1) 31, Radnik 30, Metalac 26, Novi Pazar 25, OFK Beograd 22, Jagodina 22, Rad 19, Spartak 19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC