• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva drama: Liverpul sa penala u 96!

Autor mondo.rs

"Redsi" su gubili u Londonu 1:0 i imali igrača manje, a onda - šou!

Gostuješ "tvrdom" rivalu, protiv kojeg nisi baš imao uspeha u poslednje vreme, primiš gol, odigraš loše, napraviš ultra ofanzivnu izmenu, odmah ostaneš sa igračem manje i...

...pobediš!

Ne događa se baš svaki dan.

Kristal Palas - Liverpul 1:2 (0:0), golom Kristijana Bentekea sa bele tačke u 96. minutu utakmice!

Fudbaleri Liverpula prvo su uradili sve što su mogli da dovedu sebe na rub poraza od Kristal Palasa, primili komičan gol u 48, potom ispratili kapitena Džejmsa Milnera u svlačionicu u 62. minutu, minut nakon što je menadžer Jirgen Klop izveo iz igre beka Džoa Flanagana i ubacio ofanzivnog vezistu Filipa Kutinja, ali su gosti bili miljenici sreće jer se golman Aleks Mekarti okliznuo kod jednog rutinskog ispucavanja i to je morao da kazni Roberto Firmino za 1:1, a onda "grande finale".

Kristal Palas: Mekarti – Vard, Dan, Dilejni, Soare – Jedinak, Ledli (Sako) – Zaha, Kabaj (Mač), Bolasije – Adebajor (Gejl).

Liverpul: Minjole – Flanagan (Kutinjo), Lovren, Sako, Moreno – Džan, Henderson, Milner, Lalana – Firmino (Ture) – Origi (Benteke).

U 95. minutu igre, kada je publika već očekivala kraj, Andre Mariner kaznio je nesmotren start Damiena Dilejnija i pokazao na belu tačku, crveno-plavi su se gurali, bunili, protestovali, hvatali za glavu, ali rezervista Benteke nije dozvolio da ga to dekoncentriše.

Belgijanac je postigao prvi gol od 30. decembra prošle godine i serije od 18 mečeva, proslavio ga je "osluškujući" Selhurst park, koji je salvama zvižduka ispratio i Bentekea i sudiju Marinera, smatrajući da je njihov tim žestoko oštećen i da govora o faulu Dilejnija nije bilo.



Rutinski je savladao Mekartija i doneo Klopu treću uzastopnu premijerligašku pobedu posle dve ubedljive gol razlikom 9:0. U poslednjih deset kola, Klop ima poraze od Vest Hema (2:0), Mančester junajteda (0:1) i Lestera (2:0), remije sa Sanderlendom (2:2) i Arsenalom (3:3) i pobede nad Sanderlendom (1:0), Noričom (4:5), Aston Vilom (0:6), Mančester sitijem (3:0) i danas, Palasom (1:2).

Ekipa Alana Pardjua, koja je jesenas boravila u gornjem delu tabele, umalo je izbegla peti uzastopni poraz u Premijer ligi kod kuće, što je najgora serija takve vrste u Engleskoj.

Kad smo već kod spornog penala, u instant intervjuu posle utakmice, Benteke je rekao: "Mislim da me je dotakao, jer u suprotnom ne bih pao".

Twitter Embed Code

Dva puta tresla se konstrukcija, oba puta na istoj strani terena - prvo je u 11. minutu Emanuel Adebajor bio jak u duelu i skoku, ali je njegov udarac glavom sa peterca završio na prečki iznad Simona Minjolea, koji je sjano intervenisao četiri minuta ranije kada se Vilfred Zaha našao u odličnoj šansi bez odlične završnice.

I to je uglavnom bilo to u prvom poluvremenu, koje je uspavalo i publiku na inače bučnom Selhurstu.

Nastavak utakmice - sušta suprotnost!

Koliko je nesigurna, neuigrana i bez samopouzdanja, odbrana Liverpula podsetila je Klopa i navijače u 48. minutu, kada iz više navrata niko nije uspeo pošteno da izbije loptu iz šesnaesterca, a kad su to gosti konačno "uradili", uradili su tako što su namestili šut Džou Ledliju sa 17 metara i on je tu priliku sjajno iskoristio - iz prve, bam, 1:0!

"Redsi" su danas odigrali već 18. utakmicu u 2016. godini, u četiri različita takmičenja, a već u četvrtak uveče dočekuju Mančester junajted u meču osmine finala Lige Evrope, posle čega će Klop i momci dočekati Čelsi, u nedelju, u Premijer ligi, pa putovati u Mančester na revanš i već 20. marta gostovati Sautemptonu u ligi.

Shvativši da se Palas neće mnogo truditi da igra unapred s vođstvom u džepu, Klop je rizikovao i... Samo što je umesto desnog beka, Flanagana, uveo u igru najkreativnijeg igrača ekipe, Kutinja, morao je ponovo da pravi rokade na terenu, jer je Milner naivno pokušao klizećim startom da zaustavi kontru domaćih, zakasnio je a imao žuti karton i Mariner ga je poslao u tunel.

Sve to dogodilo se minut nakon Kutinjovog ulaska na teren, ali Liverpul nije želeo da odustane i posle ovog peha. I to je jedna od stvari koje je Klop uspeo za ova tri i po meseca da usadi igračima u glavu...

Za trud su bili nagrađeni srećom u 72. minutu, kada se Mekarti okliznuo i, umesto da ispuca loptu daleko u polje, zapravo je dodao u noge Firminu, a Brazilac se došeotao do gola i izjednačenja.

Iako brojčano nadjačani i sa "fer" rezultatom u Londonu, danas beli napadali su i napadali, Alberto Moreno je u 88. minutu "pucao" sa velike udaljenosti i pogodio stativu, a onda je Benteke pao posle starta Dilejnija, opravdano ili ne Mariner je dosudio penal i presudio meč, posle kojeg je Klop doveo svoj tim na samo "minus 3" u odnosu na Mančester junajted.

Kada odigra utakmicu sa Halom od 17 časova, danas, tim Luja van Gala imaće meč više od rivala sa "Enfilda", a videćemo i da li šest, četiri ili tri boda prednosti.

1:0 - Ledli, 48. minut;



Crveni karton - Milner, 62. minut;



1:1 - Firmino, 72. minut;



Penal i 1:2 - Benteke, 96. minut;



PREMIJER LIGA, 29. kolo:

Kristal Palas - Liverpul 1:2 (0:0)
/Ledli 48 - Firmino 72, Benteke pen 90+6/

VBA - Mančester junajted (17.00)

U subotu:

Votford - Lester 0:1 (0:0)
/Mahrez 56/

Čelsi - Stouk 1:1 (1:0)
/Traore 39 - Diuf 85/

Everton - Vest Hem 2:3 (1:0)
/Lukaku 14, Lenon 56 - Antonio 79, Sako 81, Paje 90+1/

Mančester siti - Aston Vila 4:0 (0:0)
/Ture 48, Aguero 50, 60, Sterling 66/

Njukasl - Bornmut 1:2 (0:1)
/Perez 81 - Tejlor ag 28, King 71, Danijels 90+2/

Sautempton - Sanderlend 1:1 (0:0)
/Van Dajk 90+3 - Defo 85/

Svonsi – Norič 1:0 (0:0)
/Sigurdson 61/

Totenhem - Arsenal 2:2 (0:1)
/Aldervild 60, Kejn 62 - Ramzi 39, Sančez 75/

TABELA: Lester 60, Totenhem 55, Arsenal 52, Mančester siti (-1) 50, Vest Hem 49, Mančester junajted (-1) 47, Liverpul (-1) 44, Stouk 43, Sautempton 41, Čelsi 40, Everton (-1) 38, Votford 37, VBA (-1) 36, Bornmut 35, Kristal Palas 33, Svonsi 33, Sanderlend 25, Norič 24, Njukasl (-1) 24, Aston Vila 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC