• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo gostovanje, novi poraz Junajteda!

Autor mondo.rs

Bez Mate, isključenog u 26. minutu, "đavoli" su doživeli prvi poraz na gostovanju Vest Bromvič Albionu u istoriji Premijer lige.

Liverpul je danas sa igračem manje preokrenuo od 1:0 do 1:2 na gostovanju Kristal Palasu.

Mančester junajted sa igračem manje nije uspeo da izvuče ništa manje od poraza na stadionu Vest Bromvič Albiona.

Sada, pred nedelju u kojoj će se sudariti u osmini finala Lige Evrope, dva slavna kluba dele samo tri boda, s tim da "redsi" imaju utakmicu manje. Luj van Gal, posle novog pada na gostovanjima u Premijer ligi, biće ponovo na meti kritika.

VBA - Mančester junajted 1:0 (0:0), posle isključenja Huana Mate u 26. minutu i gola Hozea Rondona u 66. minutu, za prvu ikada pobedu kluba iz Birmingema nad slavnim gostima u Premijer ligi, kada su mečevi na "Houtornsu".

Odlaskom sera Aleksa Fergusona, VBA je protiv Dejvida Mojesa skinuo prokletstvo na "Old trafordu", a onda i na svom stadionu.

Pročitajte kompletne rezultate, strelce i tabelu posle 29. kola Premijer lige.

Van Galov sastav ostvario je samo JEDNU pobedu na poslednjih osam gostovanja u Premijer ligi, uz tri remija i četiri poraza.

Junajted je počeo u sastavu: De Hea – Darmijan, Smoling, Blind, Roho – Karik – Mata, Erera, Lingard, Marsijal – Rašford, a ulazili su još Šniderlan, Depaj i Fosu-Mensah.

Taman su pomislili navijači sa "Old Traforda" da se ekipa konsolidovala i da će krenuti ka Ligi šampiona, ali je niz od četiri pobede, nad Šruzberijem u FA kupu (0:3), Mitjelandom u Ligi Evrope (5:1), kao i Arsenalom (3:2) i Votfordom (1:0) u ligi, grubo završen danas u duelu sa uvek "tvrdim" timovima koje vodi Toni Pjulis.

VBA kod kuće nema poraz od 19. decembrsa i meča sa Bornmutom. Od tada, četiri pobede, četiri remija na svom stadionu, a ovaj je svakako bio najslađi "skalp" na tom putu.

Teget-beli počeli su muški, jako, krenuli ka Davidu De Hei od starta, a kada su se crveno-crni pribrali i povezali redove, plejmejker Mata napravio je neverovatan gaf - žuti karton u 23. minutu zbog prigovora, a samo tri minuta kasnije zbog nepromišljenog i prilično nepotrebnog faula dobio je drugi žuti, odnosno crveni.

Van Gal je odlučio da isprva ništa ne menja, nije da se "đavoli" nisu pojavljivali u šesnaestercu domaćina, međutim nisu bili opasni. A, solidno su se branili sve do 66. minuta, kada je idealan centaršut sa leve strane, Sebastijena Pokonjolija "uhvatio" nespremne i Krisa Smolinga i Dalija Blinda, pa je bivši napadač Zenita, Rondon, uradio ono što centarforovi rade kada ih ostavite same - prijem, okret, šut, gol!

Kakva je utakmica viđena, govori i podatak da su ekipe po jednom šutnule u okvir gola, pored Rondonovog pogotka za pobedu.

Van Gal je u finišu pokušao da promeni nešto izvođenjem "tinejdž senzacije" Markusa Rašforda i Matea Darmijana, a uvođenjem Memfisa Depaja i Timotija Fosu-Mensaha, ali spasa nije bilo protiv tima koji nikome nije čestitao pobedu na svom stadionu u 2016. godini.

Gol Vest Bromvič Albiona postignut je iz najsmislenije i najozbljnije akcije na celoj utakmici, posle koje je Junajtedom "večiti rival", Liverpul, na samo tri boda zaostatka, sa utakmicom manje.

A, već u četvrtak: Liverpul – Mančester junajted, prvi meč osmine finala Lige Evrope.

Crveni karton - Mata, 26. minut;



1:0 - Rondon, 66. minut;



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC