• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "srušio" i Čair!

Autor mondo.rs

Crno-beli pobedili Radnički u Nišu 1:0, u 25. kolu Superlige. Strelac gola odluke Saša Ilić u 60. minutu.

 Radnicki-Nis-Partizan 0:1 Izvor: MN PRESS

Partizan je posle dva vezana remija bez postignutog gola sa Nišlijama, oba u Beogradu, uspeo da za samo četiri dana dva puta pobedi Radnički.

Crno-beli su prošle srede slavili plasman u polufinale Kupa Srbije pošto je na stadionu u Humskoj bilo 2:0, a u nedelju, u derbiju 25. kola, "parni valjak" je pobedio i na Čairu - 1:0 (0:0)! Gol odluke postigao je Saša Ilić u 60. minutu.

Zanimljivo da je to bila jedna od dve prilike za Partizan. Kod prve, još na početku meča, Aleksandar Jovanović je uspeo da odbrani udarac Darku Brašancu, ali je u drugom poluvremenu morao da čestita kapitenu crno-belih.

Radnički je, takođe, imao nekoliko odličnih prilika, čak i boljih od gostiju, ali Andrej Apostolović i Saša Marjanović nisu imali sreće da postignu gol, jer je Bojan Šaranov branio na vrhunskom nivou. Prvom je "skinuo" šut u situaciji "jedan na jedan", a drugom je prelepom paradom izvadio loptu ispod prečke i izbacio je u korner.

Ivan Tomić je napravio samo jednu promenu u odnosu na meč u Beogradu. Sašu Lukića je zamenio Brašanac, ali se mladi trener još u Nišu suočio sa povredom Evertona. Brazilac je dobio udarac u koleno i odmah je morao van terena. Ostaje pitanje da li će pojačanje Partizana morati na dužu pauzu ili je reč samo o jačem udarcu koji ne traži mnogo mirovanja i lečenja.

Partizan je na Čairu upisao prve bodove ovog proleća, pošto je u prva dva kola izgubio od OFK Beograda i Crvene zvezde. Beograđani su izbili na četvrto mesto sa 39 bodova, dok Radnički ima jedan manje.

TABELA: Crvena zvezda 71, Borac 42, Čukarički 41, Partizan 39, Radnički 38, Vojvodina 38, Voždovac 36, Javor 31...

RADNIČKI NIŠ: A. S. Jovanović - Petrović, D. Bulatović, R. Bulatović, Lakić Pešić - Bogdanović (od 87’ Aleksa Jovanović), Marjanović - Apostolović (od 63’ Todorović). Đuričković, A. Jovanović - Mrkić. 

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac - Everton (od 50. Jevtović), Brašanac, Kosović - Mihajlović (od 82’ Golubović), A. Stevanović, Saša Ilić (od 87’ Vlahović).

UŽIVO:

Prvo u četvrtfinalu Kupa, a sada i u prvenstvu...

Partizan i Radnički za samo četiri dana dva puta će odmeriti snage. "Parni valjak" je pobedio u Kupu Srbije 2:0 i izborio polufinale, dok se prvenstveni meč 25. kola igra na Čairu.

Posle prve utakmice, odigrane u sredu u Beogradu, diglo se mnogo prašine, a iz Radničkog su kao glavnog krivca za eliminaciju iz masovnijeg takmičenja označili sudije na čelu sa Miloradom Mažićem. Nišlije su smatrale da su arbitri direktno uticali na konačan ishod i da su Partizanu u velikoj mari pomogli kod prvog gola Nemanje Mihajlovića kada nije signaliziran ofsajd.

Crno-beli u Nišu, gde su uvek imali veliku podršku, žele da posle dva startna poraza u Superligi (od OFK Beograda i Crvene zvezde 1:2) konačno zabeleže prolećnu pobedu.

Sastavi timova će se, ipak, razlikovati u odnosu na one koji su izašli u Kupu.

U sredu su igrali:

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Gogua, M. Jovanović, Bogosavac - Everton, Lukić (od 73. Brašanac), Kosović - A. Stevanović, Mihajlović (od 92. Golubović) - Saša Ilić (od 87. Vlahović).

RADNIČKI NIŠ: A. S. Jovanović - Petrović, R. Bulatović, Tomić (od 60. N. Stevanović), D. Bulatović - Bogdanović (od 79. Krstić), Marjanović - A. M. Jovanović, Đuričković, Apostolović - Todorović (od 65. Mrkić).

TOK UTAKMICE

- Ovo su sastavi za današnji meč:

RADNIČKI:Jovanović, R. Bulatović, D. Bulatović, Petrović, Lakić-Pešić, Bogdanović, Đuričković, Marjanović, Apostolović, Mrkić, A. Jovanović.

PARTIZAN: Šaranov, Bandalovski, Gogoua, Jovanović, Bogosavac, Everton, Brašanac, Kosović, Mihajlović, Stevanović, Ilić.

84' - Šaranov odlično brani. Saša Marjanović je uhvatio volej na ivici kaznenog prostora, po sredini, a golman Partizana vrhovima prstiju iščupao loptu ispod prečke. Velika šansa!

Radnički
Izvor: YouTube


74' - Kao na strelištu je bila odbrana Partizana, šutirali su Petar Đuričković i Darko Bulatović, ali su crno-beli uspeli u panici da se odbrane. Zatim je Đuričković iz odlične pozicije izveo "slobodnjak", međutim prebacio je gol Partizana.

60' - GOOOL!!!Strelac je Saša Ilić!Miroslav Bogosavac je započeo napad, ispred šesnaesterca Nišlija uposlio jeNemanju Mihajlovića, koji je odložio loptu za Ilića, a kapiten Partizana sigurno realizovao prvu pravu priliku za crno-bele. Treća asistencija za Mihajlovića.

Ilić 1:0
Izvor: YouTube


- Pre gola su Marko Jovanović i Sederik Gogua dobili žute kartone zbog oštre igre.

55' - Veoma borbeno se igra, ali i dalje nema prilika.

- Everton je dobio udarac u koleno i moraće da napusti teren. U igru će Marko Jevtović.

47' - Burno je bilo u drugom minutu nastavka. Everton je propisno zaustavio napad Radničkog u svom kaznenom prostoru, ali je Saša Ilić napravio prekršaj na 17-18 metara što Vasić nije sankcionisao.

- Počelo je drugo poluvreme!

Radnički je imao jednu veliku priliku i to je definitivno sve iz prvog poluvremena!

- Partizan je u poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena često bio ispred gola Radničkog, ali nedovoljno da bi postigao gol.

- Partizan je oštećen. Brašanac je, pre nego što ga je Radoš Bulatović pokosio nekoliko metara na polovini crno-belih, poslao sjajnu dubinsku loptu prema Stevanoviću. Bila bi to gol šansa za "parni valjak", ali je Vasić ostao bez smisla da postupi fudbalski i dozvoli prednost. Klupa Partizana je burno reagovala.

Partizan
Izvor: YouTube


31' -  Andrej Apostolović je promašio šansu utakmice. Dobio je loptu na levoj strani posle greške fudbalera Partizana. Bio je sam i metar-dva u kaznenom prostoru, gađao je dalji ugao, ali je njegovu nameru pročitao Šaranov. Golman crno-belih je spasao svoj tim.

Radnički
Izvor: YouTube


30'
- Rastrzano, ali borbeno!

22'
- Nema prilika. Dinamična utakmica, ali nedostaju stvari u kojima bi publika najviše uživala, šanse i golovi.

- Utakmicu sudi Aleksandar Vasić!

6' - Partizan uzvraća! Kontra koju je poveo Kosović završena je centaršutom Stevanovića i intervencijom Radoša Bulatovića. Lopta je ipak stigla do Brašanca, čiji je udarac odbranio Jovanović. Prva ozbiljna prilika na meču.

- Verbalni duel Bojana Šaranova i Alena Stevanovića. Do nesuglasica je došlo jer se vezista crno-belih pomerio iz "živog zida".

- Radnički u prvih nekoliko minuta ima inicijativu i već su fudbaleri domaćeg tima izveli opasan napad, ali je Sederik Gogua otklonio opasnost. Saša Marjanović je izveo slobodan udarac, ali se sve završilo bez opasnosti po gol Partizana.

- Utakmica u Nišu je počela!

Ivan Tomić je, ipak, napravio samo jednu promenu. Umesto Saše Lukića, od prvog minuta igraće Darko Brašanac. Valeri Božinov je ponovo na klupi, a tamo su još Kljajić, Miladin Stevanović, Jevtović, Golubović, Lukić i Vlahović.

- "Nemamo velikih problema dovoljnih da nam neki igrač izostane iz protokola. Radnički je dobra ekipa, a ovde u Nišu je prava atmosfera za fudbal", poručio je Tomić.

- "Dočekujemo spremni meč. Poraženi smo u poslednjoj želji i želimo da se iskupimo za taj poraz. Učinićemo sve da pobedimo. Naravno da možemo. Imamo obavezu da odigramo bolje. Marko Tomić je povređen, ali se u ekipu vratio Nemanja Lakić-Pešić", rekao je pre meča trener Radničkog Milan Rastavac.

- Na stadionu ima oko 7-8.000 gledalaca. Uslovi su savršeni. U Nišu ne pada kiša

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC