• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odloženo saslušanje Džajića i Cvetkovića

Saslušanje Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića povodom zahteva tužilaštva da se protiv njih proširi istraga je odloženo.

 Odloženo saslušanje Džajića i Cvetkovića Izvor: MONDO

Odloženo je, za četvrtak zakazano, saslušanje bivših funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića, povodom zahteva Okružnog tužilaštva da se protiv njih proširi istraga, a naredni termin biće naknadno zakazan, izjavila je Tanjugu portparol tog suda Ivana Ramić.

Ona je objasnila da je njihovo saslušanje pred istražnim sudijom odloženo, pošto se predmet nalazi u Vrhovnom sudu Srbije, koji treba da odluči o žalbama advokata na rešenje o produženju pritvora.

Pošto se predmet vrati iz VSS, istražni sudija odrediće novi termin za saslušanje, dodala je Ramićeva.

Džajić i Cvetković, u pratnji svojih branilaca, privedeni su oko 15 sati kod istražnog sudije u Palatu pravde, a potom, zbog odlaganja saslušanja, vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Oni su uhapšeni 5. februara zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u slučaju transfera fudbalera tog kluba Gorana Drulića u Saragosu.

Okružno tužilaštvo zahteva proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i u vezi s transferom fudbalera tog kluba Zorana Njeguša u madridski Atletiko.

O proširenju istrage odlučiće istražni sudija pošto sasluša njihovu odrbranu i razmotri priložene dokaze tužilaštva.

Pored Džajića i Cvetkovića, zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi s Drulićevim transferom u pritvoru je i Miloš Marinković, protiv koga je tužilaštvo prošle sedmice zahtevalo dopunu istrage.

Tužilaštvo zahteva da se, u okviru dopune istrage, pred istražnim sudijom Marinković suoči s pojedinim svedocima.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su 5. februara, a dva dana kasnije protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su, kao odgovorna lica Fudbalskog kluba Crvena zvezda, od 4. jula 2001. do 15. marta 2002. godine, zloupotrebili službeni položaj i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 5,1 milion evra u transferu Drulića u Saragosu.

Oni su osumnjičeni da su prilikom realizacije tog transfera zaključili ugovor kojim je predvidjeno da beogradskom klubu pripadne 27 miliona nemačkih maraka na ime obeštećenja.

Sumnja se da su posle toga lažno prikazali da 18 miliona maraka pripada Druliću i otvorili devizni račun u "Komercijalnoj banci" na njegovo ime, a bez njegovog znanja i odobrenja.

Uplatu španskog kluba od 6.127.104 evra prebacili su na račun Crvene zvezde, a zatim su nalozima, falsifikujući Drulićev potpis, podizali novac u pomenutom iznosu i tako ostvarili protivpravnu imovinsku korist za sebe.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC