• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIROKI BRIJEG: Pokradeni smo!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Široki Brijeg u ponedjeljak se oglasio saopštenjem povodom derbija 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na kojem je poražen rezultatom 3:4 (2:1) poslije preokreta.

Fantastičnu utakmicu odigrali su hercegovački klubovi u nedjelju uveče na "Pecari" - viđeno je čak sedam golova i uopšte gledano prikazan je odličan fudbal.

Međutim, klub sa "Pecare" je u petak na zvaničnom sajtu objavio saopštenje u kojem je za poraz direktno okrivio sarajevskog sudiju Irfana Peljtu.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Ne bježeći od vlastitih fudbalskih slabosti, odnosno grešaka naše ekipe iskazanih u inače izvanrednom derbiju 20. kola, možda i najboljoj utakmici decenije Premijer lige BiH, ne možemo prešutjeti činjenicu da smo već treću godinu zaredom u susretima sa Zrinjskim, a koji su direktno odlučivali o putniku u evropska takmičenja ili uticali na rasplet u trci za titulu prvaka, na krajnje nesportski način (dosuđivanjem nepostojećih kaznenih udaraca) onemogućavani u nastojanjima za ostvarenjem sportskog uspjeha isključivo prema prikazanom na fudbalskom travnjaku.

Kazneni udarac koji je u 31. minutu dosudio sudija Irfan Peljto u korist Zrinjskog pri vođstvu Širokog Brijega 2:0 direktno je uticao na konačan rezultat utakmice (3:4), vrativši gostujuću ekipu u život kada joj je prijetila katastrofa i povećanje vođstva našeg tima na 3:0. Iz takve pozicije ne bi se vratila ni Barselona, ali zato je tu bio djelitelj nepravde Irfan Peljto. I odradio ono što mu je vjerojatno sugerisano od nekih članova vođstva sudijske organizacije FS BiH sa ciljem kreiranja tabele Premijer lige BiH na štetu Širokog Brijega. Da bi zatim još i u 50. minutu, pri rezultatu 2:2, Peljto se napravio slijepim i nije dosudio penal za Široki Brijeg nakon očitog povlačenja našeg igrača Borisa Pandže u kaznenom prostoru gostiju.

Moramo se zapitati, ima li, nakon svih Edina Jakupovića, Mirze Tičića, Peljta i sličnih djelilaca nepravde te njihovih nalogodavaca, smisla uopšte više igrati ovakvu ligu? Ima li smisla ulagati u sportsku infrastrukturu nakon svih doživljenih sudijskih krađa na štetu Širokog Brijega, koje pojedina gospoda iz vrha uredno 'pokrivaju'? Jer, nisu u pitanju samo posljednja tri derbija sa Zrinjskim, dovoljno je prisjetiti se svega što se samo ove sezone događalo na štetu Širokog Brijega i u susretima sa Sarajevom i Travnikom.

Da Široki Brijeg drskim krađama nije organizovano onemogućavan u osvajanju bodova prvenstvena tabela bi, sasvim sigurno, i prošle, i ove sezone imala potpuno drukčiji izgled. No, gospodu iz sudijske organizacije ne zanimaju poštenje i sportsko nadmetanje, što su pokazali prošlosezonskim onemogućavanjem Širokog Brijega da se plasira u Evropu, a sve, na žalost, nastavili i ove sezone.

Previše se puta ponovilo da bi bilo slučajno. Zbog svega ćemo i službeno zatražiti mišljenje od sudijskih stručnjaka UEFA", navedeno je u saopštenju Širokog Brijega.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC