• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

E, OVO JE DERBI!!!

Autor mondo.ba

Hercegovački klubovi Široki Brijeg i Zrinjski odigrali su bez ikakve sumnje NAJBOLJU utakmicu ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine! Pobjeda je poslije dva preokreta pripala "plemićima" golom Filipa Arežine u 93. minutu.

Hercegovački derbi je često prepun iznenađenja, ali u nedjelju u 20. kolu su pokazali zbog čega je duel ovih timova istinski derbi - sedam pogodaka, mnoštvo preokreta, dva jedanaesterca i sijaset fantastičnih poteza iako je teren zbog kiše bio veoma težak za igru.

ŠIROKI BRIJEG - ZRINJSKI 3:4 (2:1)

Aplauze su zaradili i jedni i drugi, ali "plemići" su na kraju bili sretniji i spretniji, pa su sa tri boda, do kojih su došli golom Filipa Arežine u 93. minutu, stigli do samo boda minusa u odnosu na lidera na tabeli, tuzlanske Slobode, koja je ranije u nedjelju "minimalcem" srušila Radnik (1:0).

No vratimo se derbiju na "Pecari" - poslije samo desetak minuta, Široki Brijeg je pogocima Ivana Crnova i Ivana Krstanovića vodio sa 2:0, a do penala, možda i prestrogo dosuđenog za Zrinjski, na terenu su postojali samo domaći fudbaleri koji su imali veliki motiv da se "operu" za ubjedljiv poraz u prethodnom kolu na "Grbavici" (0:3).

Međutim, u 30. minutu, defanzivac domaćih Dino Ćorić je oborio u kaznenom prostoru Ognjena Todorovića, a Irfan Peljto pokazao na jedanaesterac, iz kojeg je Jasmin Mešanović smanjio i ostavio nadu mostarskim navijačima, kojih je bilo neuporedivo više na "Pecari", da može doći do preokreta.

A moglo je već do odlaska na odmor jer je ekipa Vinka Marinovića propustila nekoliko dobrih prilika.
Ipak, za izjednačenje su morali da sačekaju drugo poluvrijeme, tačnije 47. minut, kad je Mešanović glavom asistirao Oliveru Petraku, a ovaj iz peterca prevario Antonija Soldu.

Nakon "egala" sijevale su šanse ispred oba gola i besmisleno ih je pominjati, ali najbolju za vođstvo propustio je Ivan Krstanović u 59. minutu nakon što je zbog prekršaja nad njim dosuđen penal za Široki Brijeg.

Dobro je šutirao hrvatski napadač sa "bijele tačke", ali je fantastično reagovao mladi golman Zrinjskog, Goran Karačić, inače najmlađi brat rukometnih reprezentativaca BiH i Hrvatske, Ivana i Igora.

To je i bila "prekretnica" utakmice pošto su "plemići" dobili krila u psihološkom smislu što je poslije solo akcije iskoristio Ognjen Todorović za prvo vođstvo Mostaraca u 69. minutu.

Tu nije bio kraj, jer igrači Slavena Muse nisu posustali već su 15-ak minuta do kraja poslije kornera stigli do novog izjednačenja (3:3). Sjajno je glavom pogodio iskusni Boris Pandža!

Prštalo je na sve strane potom u završnici, posla su imali i Soldo i Karačić, ali je na samom kraju u trećem minutu sudijske nadoknade, sreća pogledala Filipa Arežinu, koji je zatresao mrežu domaćina za veliko slavlje navijača.

Zaorilo se tada stadionom "Šampioni, šampioni" jer je Zrinjski stigao na bod od Slobode i poslije devet godina posta osvojio "Pecaru".

Široki Brijeg: Soldo, Pandža, Barišić, Ćorić, Pehar, Krstanović, Baraban, Wagner, Kožulj, Brekalo, Crnov.

Zrinjski: Karačić, Graovac, Tomić, Žeravića, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Laštro, Filipović.

...
Izvor: YouTube

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Sloboda - Radnik 1:0 (1:0)
/Sarić 42/

Široki Brijeg - Zrinjski 3:4 (2:1)
/Crnov 6, Krstanović 10, Pandža 76 - Mešanović 30 pen, Petrak 47, Todorović 70, Arežina 90+3/

Igrano u subotu:

Travnik - Rudar Prijedor 0:0

Drina - Slavija 1:1 (1:0)
/Ćulibrk 42 – Pušara 89 penal/

Olimpik - Borac 3:0 (1:0)
/Muharemović 29, Anđušić 70, Uzelac 85/

Mladost - Vitez 0:0

Velež - Željezničar 0:1 (0:0)
/Bekrić 59 penal/

Sarajevo - Čelik 2:1 (0:0)
/Benko 69, Harba 90+5 – Popović 57/

TABELA: Sloboda 44, Zrinjski 43, Sarajevo 38, Radnik 38, Široki Brijeg 36, Željezničar 34, Čelik 29, Slavija 29, Vitez 27, Mladost 27, Olimpik 22, Borac 19, Travnik 19, Rudar Prijedor 17, Drina 13, Velež 8. 

TOK UTAKMICE

5 - Zrinjski je agilniji na samom početku meča i u nekoliko navrata su kreirali opasne situacije pred golmanom Soldom.

6 - GOOOL! Široki Brijeg je poveo! Sjajna akcija domaćina, Ivan Krstanović je primirio loptu u šesnaestercu i šutirao, golman Zrinjskog Goran Karačić je uspio da odbrani, ali je odbijenu loptu pod prečku pospremio Ivan Crnov - 1:0. Nije se radovao postignutom golu jer je u karijeri nosio dres "plemića".


Siroki Brijeg - Zrinjski 1:0 (Crnov)by redakcija1

10 - GOOOL! Ivan Krstanović je pogodio mrežu Zrinjskog za 2:0! Pogriješio je Neven Laštro, dozvolivši kapitenu domaćih Vagneru da glavom "spoji" Krstanovića sa golmanom "plemića", a hrvatski napadač je rutinski pogodio za 2:0!


Siroki Brijeg-Zrinjski 2:0 (Krstanovic)by redakcija1

19 - Gosti su šokirani razvojem situacije na "Pecari", pa je domaćin stvorio novu šansu, međutim, Ivan Baraban je napravio potez viška i prilika je propala.

21 - Ako zanemarimo početnih nekoliko minuta, "plemići" su prvi put ozbiljnije zaprijetili golmanu Soldi, poslije solo akcije Miloš Filipović je pokušao udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla daleko od gola.

24 - Prekinuta je nakratko utakmica zbog bakljade navijača.

27 - Odlična akcija Širokobriježana, Vagner je prošao po desnoj strani i zavrnuo u šesnaesterac, Krstanović grudima spustio loptu, a Zvonimir Kožulj šutirao pravo u golmana mostarskog kluba.

30 - Jedanaesterac za Zrinjski! Sudija iz Sarajeva Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku nakon što je Dino Ćorić oborio u kaznenom prostoru Ognjena Todorovića.Domaći igrači su protestovali zbog ove odluke arbitra.

31 - GOOOL! Jasmin Mešanović je preuzeo odgovornost i sa "kreča" poslao Soldu u jednu, a loptu u drugu stranu - 2:1!

...
Izvor: YouTube

38 - Kožulj je imao priliku da centrira iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, ali se odlučio da pokuša iznenaditi golmana Mostaraca. Međutim, poslao je loptu visoko iznad prečke.

43 - Mešanović je za malo zakasnio da uhvati volej na 10-ak metara ispred gola domaćina, a nakon kornera su "plemići" ponovo zaprijetili preko Todorovića, ali je odbrana Širokog Brijega bila na mjestu.

45 - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade.

- poluvrijeme -

46 - Nastavljena je utakmica na "Pecari".

48 - GOOOL! 2:2! Poslije kornera Zrinjski je stigao do izjednačenja! Mešanović je glavom asistirao, a Oliver Petrak pogodio mrežu iz petarca!


Siroki Brijeg-Zrinjski 2-2by redakcija1

49 - Sjajna šansa za potpuni preokret Mostaraca. Todorović je izbjegao ofsajd i nekih 40-ak metara trčao ka golu Širokog Brijega, ali je oklijevao sa udarcem i propala je prilika.

55 - Vagner je dobio loptu i oštro centrirao, Boris Pandža je s pet metara šutirao, ali je Karačić sjajno odbranio i izbacio loptu u korner!

58 - Penal za Široki Brijeg! Poslije brzo ubačenog auta, Ivan Krstanović je srušen u kaznenom prostoru, a Peljto je pokazao na "bijelu tačku".

59 - Krstanović je odlučio da izvede kazneni udarac, ali je Karačić pročitao njegov šut i odbranio. Ostalo je 2:2.


Siroki promasio penalby redakcija1

67 - Miloš Filipović je pokušao iz daljine da ugrozi gol Širokog Brijega, na njegovu nesreću morao je da šutira slabijom desnom nogom, pa je lopta otišla iznad prečke.

69 - GOOOOL! Potpuni preokret, Zrinjski je poveo! Ognjen Todorović je sjajno "zalomio" lažnjakom defanzivca domaćih, a onda ljevicom iskosa pospremio loptu pod prečku gola Antonija Solde - 2:3.


Siroki Brijeg v Zrinski 2:3 (Todorovic)by redakcija1

72 - Filip Arežina je pokušao iz slobodnjaka, ali je Soldo uspio da odbrani. U narednom napadu, Filipović je uputio opasan udarac pored stative domaćeg gola.

76 - GOOOL! Izjednačenje! Boris Pandža je pogodio nakon centaršuta iz kornera Ivana Crnova! Fantastična utakmica na "Pecari" - 3:3!


Siroki Brijeg-Zrinjski 3-3by redakcija1

80 - Krstanović je sjajno šutirao s 20 metara, a Karačič fenomenalnom paradom loptu odbio u korner.

83 - Na drugoj strani, Crnov je imao šansu iz slobodnog udarca, ali je i Soldo bio siguran.

90+3 GOOOOL! Filip Arežina po svemu sudeći, donio je pobjedu Zrinjskom 3:4! Ori se "Pecarom" - šampioni, šampioni!


Siroki Brijeg - Zrinjski 3:4by redakcija1








Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drp

1-2 i 7+,zanimljivo

Jordan

Vidjecemo

cslc

Borce Sredojevic novi trener Borca ! Jos jednom se pravi cirkus od naseg kluba... STIZEMO JOS JACI !!! Aj Borac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC