• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Slobodin "slobodnjak" srušio Radnik!

Autor mondo.ba

Tuzlanska Sloboda savladala je bijeljinski Radnik (1:0) u derbiju 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pogotkom Elvisa Sarića iz slobodnog udarca.

 Bijeljinski tim je upisao prvi poraz ove sezone na gostujućim terenimam, a Sloboda će ostati lider na tabeli bez obzira na ishod hercegovačkog derbija između Širokog Brijega i mostarskog Zrinjskog!

Trećeplasirana ekipa šampionata BiH stigla je na "Tušanj" oslabljena neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca i već u drugom minutu, Tuzlaci su zaprijetili golmanu Asmiru Avdukiću.

Pred oko 4.500 gledalaca, Mersudin Ahmetović je pogodio prečku Radnika i dalo se naslutiti da će u nedjelju Semberci po prvi put osjetiti gorčinu poraza na gostujućim terenima.

Potom su se Bijeljinci konsolidovali i malo zbog teškog terena nakvašenog kišom, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca do samog finiša prvog dijela.

U 42. minutu, Sloboda je povela sjajnim golom iz slobodnog udarca Elvisa Sarića. Možda je Avdukić očekivao da će šutirati kapiten Tuzlaka Zajko Zeba, pa je samo nijemo posmatrao loptu kako prelazi živi i zid i odsjeda u njegovoj mreži - 1:0.

Do odlaska na odmor, ekipa Husrefa Musemića je mogla i da udvostruči prednost, ali je ponovo prečka bila saveznik gostiju iz Semberije. Poslije centaršuta Harisa Mehmedagića, Mladen Veselinović je bio najviši u skoku i pogodio okvir gola!

Već početkom nastavka, Perica Ivetić je imao šansu da zatrese mrežu gostiju nakon centaršuta Ahmetovića, ali nije bio precizan. U 52. minutu, novu odličnu šansu imao je Veselinović, ali poslije asistencije Zebe nije uspio da savlada već "savladanog" golmana Avdukića.

Četiri minuta kasnije, Ivan Kostić je pokušao iz daljine ali ni defanzivac Tuzlaka, koji je na "Tušanj" stigao iz banjalučkog Borca nije podesio nišanske sprave.

Do kraja meča, Sloboda je pokušavala da "riješi" meč, konstatno su domaći fudbaleri napadali, ali nisu uspjeli da svoju inicijativu krunišu novim pogotkom. Bez obzira i sa "minimalcem" su upisali nova tri boda i ostali na prvom mjestu na tabeli.


SLOBODA: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Haurdić, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović.

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Janković, Obradović, Ostojić, Srećković, Jakovljević S., Šećerović.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Sloboda - Radnik 1:0 (1:0)
/Sarić 42/

Široki Brijeg - Zrinjski 3:4 (2:1)
/Crnov 6, Krstanović 10, Pandža 76 - Mešanović 30 pen, Petrak 47, Todorović 70, Arežina 90+3/

Igrano u subotu:

Travnik - Rudar Prijedor 0:0

Drina - Slavija 1:1 (1:0)
/Ćulibrk 42 – Pušara 89 penal/

Olimpik - Borac 3:0 (1:0)
/Muharemović 29, Anđušić 70, Uzelac 85/

Mladost - Vitez 0:0

Velež - Željezničar 0:1 (0:0)
/Bekrić 59 penal/

Sarajevo - Čelik 2:1 (0:0)
/Benko 69, Harba 90+5 – Popović 57/

TABELA: Sloboda 44, Zrinjski 43, Sarajevo 38, Radnik 38, Široki Brijeg 36, Željezničar 34, Čelik 29, Slavija 29, Vitez 27, Mladost 27, Olimpik 22, Borac 19, Travnik 19, Rudar Prijedor 17, Drina 13, Velež 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC