• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuga u Lučanima: Stadion Mladosti nestao u vodi!

Autor mondo.rs

Uništena je nova teretana, poplavljene svlačionice, nestao inventar, voda na terenu dostigla je metar i 20 visine, pitanje je gde će plavo-beli trenirati i kada odigrati meč sa Čukaričkim.


Čelnici Mladosti iz Lučana nisu bili u situaciji da naprave čudo prilikom strpljivog i pedantnog renoviranja Stadiona "Mladost", ali su napravili mnogo u prethodnih godinu i po dana!

Urađeno je sasvim dovoljno da plavo-beli iz varošice od svega 5.500 stanovnika imaju jedan od najpristojnijih i "najtoplijih" stadiona u Superligi, sa – a to je jako važno – solidnom podlogom za igru.

Najveći deo truda uništen je pod bujicom koja je potopila i Lučane i prostorije FK Mladost.

Pod vodom je teren, deo tribina, teretana namenjena momcima Nenada Milovanovića, svlačionice su takođe potopljene i pune mulja, mnogo rekvizita i sportske opreme nestalo je u vodi koja je bez kucanja ušla na stadion u noći između nedelje i ponedeljka.

Ni u utorak ujutru, situacija nije bila ništa bolja. Zaposleni u klubu, ali i simpatizeri, sugrađani, pokušavaju da urade sve što mogu da se spase inventar, ali jedno je sigurno – utakmice 26. kola Superlige Srbije sa Čukaričkim, prethodno zakazane za subotu, neće biti!

Direktor Superlige Vladimir Bulatović odložio je u ponedeljak meč devetog i trećeg na tabeli, a kao i tokom poplava u maju 2014. godine, pred kancelarijom Superlige nekoliko je opcija: zakazivanje utakmice u narednu sredu (ili neku sledeću, kada se ne igra Kup), čekanje FIFA termina za utakmice reprezentacija i, na kraju, odigravanje susreta na Stadionu "Mišel Platini" u Staroj Pazovi, što je najmanje verovatno.

No, ljudi iz Lučana trenutno najmanje brinu za termin utakmice sa Čukaričkim, iako se nalaze u situaciji da im je svaki bod izuzetno važan. Mladost je prva ispod crte, ali samo zbog gol-razlike. Plavo-beli imaju 31 bod, koliko i osmoplasirani Javor i desetoplasirani Radnik, tako da će se ova tri kluba grčevito boriti za osmu poziciju koja garantuje opstanak pre trećeg kluba i podele bodova, a tada niko u donjem domu neće biti siguran!

"Još jedna velika katastrofa zadesila je naš klub", rekao je trener Milovanović u razgovoru za "Sportski žurnal".

"Nivo vode na terenu je veći nego što je bio u majskim poplavama 2014. godine, a iz sata u sat sve više raste", pričao je Milovanović u ponedeljak.

U jednom trenutku, nivo vode na stadionu iznosio je metar i 20 centimetara!?

"Velika nas je muka snašla. Poplavljena nam je i nova teretana, koju smo otvorili pre mesec dana. Sve što smo mogli da iznesemo iz klupskih prostorija, to smo i uradili, međutim dosta toga ostalo je zarobljeno pod vodom. Biće potrebno mnogo vremena i sredstava da sve ovo saniramo", istakao je Milovanović.

"Problem nam prave i podzemne vode tako da je nemoguće planirati kada će početi čišćenje terena", dodao je.

Njegov problem neće biti samo termin utakmice sa Čukom, već i – trening! Ostaje pitanje gde će narednih dana trenirati plavo-beli. Stadion FK Sloga iz obližnje požege je na svega 14 kilometara, nešto bolje uslove ekipa bi imala u malo udaljenijim gradovima, u kojima stanuju rivali iz Superlige i Prve lige Srbije: Čačak 29, Užice 34 i Ivanjica 50 kilometara.

U Lučanima se ne stide da javno zatraže pomoć Fudbalskog saveza Srbije s obzirom na to da im je drugi put za manje od dve godine poplava bukvalno paralisala i finansijski ojadila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC