• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gatuzo se nudi Mančesteru: Dovedite me!

"Pešačio bih do Mančestera. Sutra bih već krenuo", kaže čuveni Đenaro Gatuzo.

Luju van Galu se drma stolica u Junajtedu, a sa njim se, bar ako je suditi natpisima u medijima, za mesto u njoj "gura" Žoze Murinjo. Izvesno je da Mančester junajted, ali i sponzori, neće dozvoliti da se Holanđanin još jednu sezonu igra na "Old Trafordu", pa je samo pitanje ko će ga naslediti.

To su sve imena menadžera koje su novinari "prozvali" da bi mogli biti naslednici Luja van Gala, ali postoje i oni koje novinari nisu pomenuli, a sami se nude vlasnicima ovog kluba.

Žoze Murinjo, Rajan Gigs, Maurisio Poketino, Dijego Simeone, Loran Blan...

Iznenađujuće ime koje se pojavilo kao "kandidat" za narednog menadžera Mančester junajteda je i ratoborni Đenaro Gatuzo, bivši fudbaler Milana, koji je za engleski tabloid "San" govorio o ljubavi prema engleskom fudbalu i izazovu posla koji nudi Junajted.

"Pešačio bih do Mančestera. Sutra bih već krenuo. Ser Aleks Ferguson me je uvek veoma poštovao - i ja sam se uvek divio Premijer ligi koja je, za mene, najbolja na svetu. U Italiji mi smo majstori taktike, ali u Engleskoj imate brze, snažne fudbalere", kazao je trenutni trener Pize, kluba koji se takmiči u trećoj ligi Italije.

Ratoborni veznjak je karijeru završio 2013. godine i odmah postao trener-igrač Siona, a posle toga je kratko trenirao Palermo, a potom i OFI sa Krita. Od početka sezone je u Pizi gde se bori za mesto u plej-ofu za plasman u viši rang.

Ne voli samo Premijer ligu, već i Čempionšip, a u karijer je igrao i za Glazgov Rendžerse.

"Volim da gledam Čempionšip, jer se na tim utakmicama vidi prava ljubav koju Englezi imaju prema fudbalu. U Italiji se neki timovi opuste u toku utakmice, a toga nema u Engleskoj. Svaki potez tvog tima izaziva reakciju kod protivnika", kazao je Đenaro.

Koliko god želeo taj posao bilo bi pravo iznenađenje da je on čovek koji će naslediti Van Gala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC