• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekspresno završeno: Račići potpisali za Zvezdu!

Autor mondo.rs

"Novi Marko Grujić", najbolji akter u pobedi OFK Beograda nad Crvenom zvezdom od 4:1, potpisao je trogodišnji ugovor sa crveno-belima i na "Marakanu" poveo i brata Bogdana.

Izvor: MN PRESS

Braća Bogdan i Uroš Račić, rođena 17. marta 1998. godine u Kraljevu, zajedno su danas prešla iz OFK Beograda u Crvenu zvezdu!

Račići su danas, u kancelariji predsednika crveno-belih, Svetozara Mijailovića, potpisali trogodišnje profesionalne ugovore, koji će ih na "Marakani" zadržati bar do 2019. godine.

"Malo je reći da sam presrećan zbog ovoga što mi se desilo. Navijam za Zvezdu od malena i sada ću moći da obučem njen dres. Znam koliko je značajno kada iz omladinaca dolaziš u Zvezdu i odmah dobiješ profesionalni ugovor", poručuio je uz osmeh Uroš posle potpisivanja ugovora.

"Račić načinom igre, ali i stasom umnogome podseća na Marka Grujića, a poznati srpski treneri mu predviđaju sjajnu karijeru", navodi se na portalu crveno-belih.

"Rano je da se poredim sa bilo kim. Ono što mogu da kažem je da sam i ja igrao defanzivnog, ali i ofanzivnog vezistu, rekao je mladi Račić.



Bogdan, koji uglavnom igra na defanzivnim pozicijama i kreativni vezista, Uroš, od ranije su na meti skauta Crvene zvezde, a koliko je Uroš "nezgodan" fudbaler, ljudi u Ljutice Bogdana mogli su da se uvere u subotu popodne.

Uključujući i generalnog direktora kluba, Zvezdana Terzića.

Rukovodstva dva kluba gledala su derbi Omladinske lige Srbije, u kojem je Uroš Račić dominirao na terenu i predvodio "romantičare" do više nego ubedljive pobede nad crveno-belima od 4:1. Bogdan nije igrao, a Uroš je bio strelac gola za 3:0 u 78. minutu.

"Sport" je Račića proglasio za igrača utakmice, dok "Sportski žurnal" piše kako je "treći gol OFK Beograda 'pao' preko sjajnog Uroša Račića, koji je prevario rivala na polovini terena, prošao i šutem sa 25 metara poslao loptu u mrežu". Reporteri oba lista ocenili su Račića osmicom.

"Defanzivcu Bogdanu i vezisti Urošu predviđaju lepe karijere, naročito Urošu, koga trenerski eksperti porede sa Markom Grujićem".

Zanimljivo, istog dana odigran je i duel OFK Beograda i Crvene zvezde u Kadetskoj ligi Srbije i rezultat je bio još ubedljiviji – 4:0 za plavo-bele.

OFK Beograd je prvi u obe konkurencije, mada ima utakmicu više od Vojvodine. U Omladinskoj ligi tabela izgleda ovako: OFK 38, Vojvodina (-1) 38, Crvena zvezda (-1) 37, Partizan (-1) 36, Čukarički (-1) 35... dok u Kadetskoj ligi tabela izgleda ovako: OFK 44, Partizan 38, Crvena zvezda (+1) 36, Čukarički 34, Vojvodina (-2) 31, Rad 31...

"Klub ne sme da dozvoli sebi da izgubi 4:0, nedopustivo je", rekao je Terzić, a prenosi "Sportski žurnal".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC