• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nemoćan: Spartak se odbranio u Humskoj!

Sa igračem manje od 44. minuta, Subotičani su uspeli da sačuvaju mrežu pred revanš na svom terenu. Junak utakmice golman Mirković.

 KUP SRBIJE: Partizan - Spartak 0:0 Izvor: MN PRESS

Postavom bez ijednog napadača, sa vremešnim Sašom Ilićem kao "lažnom devetkom", mladi trener Partizana Ivan Tomić praktično je bacio u zaborav prvo od četiri poluvremena u polufinalu Kupa Srbije, a kada su se gosti ispromašivali, a Janko Tumbasević dobio crveni karton u 44. minutu...

...bledi Partizan dobio je priliku da ispravi propušteno i stekne kakvu-takvu prednost pred revanš meč u Subotici, tek 20. aprila.

Nije uspeo, što brzopletošću u završnici protiv desetorice igrača Spartaka, što zbog sjajnog Nikole Mirkovića na golu, koji je intervencijama u drugih 45 minuta pred svega 1.500 navijača u Humskoj stekao s pravom epitet igrača utakmice.

Odlučivaće se na severu: Partizan - Spartak 0:0 u prvom od dva meča polufinala Kupa Srbije, koji je zapravo repriza finala Kupa SR Jugoslavije iz 1994. godine.

Subotičani su, iako bolji, agilniji i konkretniji sa 11 igrača u polju, u nastavku igrali sa igračem manje, nakon što je sudija Milan Ilić iz Ćuprije pokazao iskusnom Tumbaseviću direktan crveni karton. Tumbasević i Miroslav Bogosavac ostali su "zapetljani" posle obostranog starta na jednu "ničiju loptu", bilo je guranja i povlačenja dok je Bogosavac ustajao, a onda ga je Tumbasević odgurnuo i - zaslužio isključenje!

Poslušajte Tomića posle utakmice.

Ivan Tomić o utakmici Partizan - Spartak 0:0.
Izvor: YouTube



Bio je to detalj koji je potpuno promenio tok meča, preopreznog Tomića naveo na prvu, a potom i drugu i treću ofanzivnu izmenu, ali ponovo se potvrdilo nepisano pravilo da ekipa koja ne uđe ratnički, stameno i borbeno od prvog minuta, posle toga teško može da se podigne i uveri protivnika da je jača i snažnija.

Partizan je protiv na odbranu osuđenih igrača Spartaka u drugom poluvremenu lepom pas igrom stvorio sasvim dovoljno šansi za pobedu i od 2:0, možda i 3:0, međutim Mirković nije tako mislio - ono što je išlo u gol skinuo je atraktivno (5 udaraca), a ono što nije (18) ispratio je pogledom ka praznim tribinama na kojima su se najuporniji navijači "Parnog valjka" užasno i s pravom nervirali na promašaje, pre svih, Valerija Božinova, a onda i mladog Nemanje Mihajlovića i večeras najboljeg u timu domaćina, Alena Stevanovića.

U Humskoj se, posle dva meča suspenzije i dve pobede crno-belih pred praznim tribinama, nije okupilo ni 2.000 ljudi, što je očigledno odgovor navijača na sve ono što se događa u klubu mesecima unazad.

"Odgovornosti nema, a skreće se tema sa glavnog problema". Ovu poruku istakli su Grobari, njih nekoliko stotina, koliko ih se okupilo na južnoj tribini.

Izvor: MN PRESS


Ova dva kluba ukupno su se sastajala pet puta u Kupu, četiri puta dalje je prošao Partizan, koji je u finalu Kupa SRJ pre 22 godine pobedio u oba meča, 2:3 u Subotici i 6:1 u Beogradu uz dva het-trika, jedan Sava Miloševića, jedan Dejana Čurovića.

Spartak je prvo finale Kupa igrao 1962. godine, kada je na Stadionu JNA izgubio od OFK Beograda rezultatom 4:1.

Momci Ivana Tomića borili su se (i boriće se za više od mesec dana ponovo) za osvajanje bar jednog trofeja u sezoni u kojoj su oboreni mnogi negativni rekordi, a crno-beli su kroz istoriju 12 puta podizali nekadašnji trofej Maršala Tita, danas Kupa Srbije. S druge strane, dok brinu za opstanak u Superligi, momci ruskog stručnjaka Andreja Černišova, probaće poput Čukaričkog, Vojvodine i Jagodine (osvajači Kupa u prethodne tri sezone) da prvi put u svojoj istoriji unesu trofej u svoje odaje.

Za to će im biti potreban podvig u Subotici, međutim - ako se posmatra odnos snaga na terenu do isključenja Tumbasevića - daleko od toga da Spartak nema šanse za plasman u finale, u koje će i bolji iz duela Javor - Borac (prvi meč 2:1 za Ivanjičane).

PARTIZAN: Kljajić – Bandalovski, Gogua, Jovanović (od 86. Golubović), Bogosavac – Jevtović (od 46. Božinov), Brašanac (od 80. Vlahović), Kosović – Ilić, Mihajlović, Stevanović.

SPARAK: Mirković – Antonić, Jočić, Kovačević, Milošević – Novaković (od 46. Jondić), Tumbasević, Šljivić – Mrkela (od 56. Ivanović), Torbica - Milić (od 68. Branković).

Sudi Milan Ilić iz Ćuprije.



IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE: Partizan je odigrao očajno prvo poluvreme, bez pravog napadača i bio nadigran, a od isključenja Tumbasevića u 44. minutu crno-beli imali su sasvim dovoljno i vremena i prostora i šansi da daju bar gol, nisu uspeli - što svojim greškama, što zahvaljujući sjajnom golmanu Mirkoviću.

Odluka tek u Subotici!

90+4 - Oštar start Brankovića nad Bandalovskim, koji je dobro prošao, ali iz prekida koji je izveo Božinov nije se dogodilo ništa...

90+1 - Gužva u kaznenom prostoru Spartaka. Mladi Vlahović je dao sebi for i bio u duelu sa čuvarom, bilo je obostranog povlačenja, a završeno je sve faulom Vlahovića nad golmanom Spartaka, koji je hrabro uleteo u noge centarforu crno-belih i izvukao deblji kraj.

89 - Povreda sjajnog Mirkovića, kojem se ukazuje pomoć. Nastaviće...

87 - Tomić izvodi štopera Jovanovića i uvodi još jednog ofanzivnog igrača, Golubovića. Da li previše rizikuje? Videćemo!

86 - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN!

"Nevidljivi" Božinov je konačno napravio dobar potez, izbacio Vlahovića u šansu, ali je fenomenalni Mirković sve pratio, istrčao, "ušao" u šut Vlahoviću i ponovo spasao svoj gol!

80 - Tomić je počeo bez špica, praktično bacio celo prvo poluvreme u zaborav, a sada će igrati sa dvojicom - Vlahović umesto Brašanca.

74 - MIRKOVIĆ!?

Fantastična odbrana Mirkovića! Golman Spartaka zabeležio je možda i potez utakmice na snažan šut Ilića iz neposredne blizine, posle toga je akcija nastavljena, u možda još boljoj šansi našao se Mihajlović, koji je bio izblokiran sa nekih deset metara od gola.

Otprilike na minut-dva Partizan stvara odličnu šansu, ali...

72 - STEVANOVIĆ (3)!

Akcija kroz sredinu, šut Stevanovića sa "kapice", ali odličan Mirković na golu, koji i drugi put zaustavlja najopasnijeg večeras u crno-belom, Alena Stevanovića.

71 - STEVANOVIĆ (2)!

Opet ništa. Akciju Partizana igrači Spartaka nisu uspeli da zaustave pravim ispucavanjem lopte u polje, na "balon" je natrčao Stevanović koji je pokušao volej udarcem da pronađe put do mreže kroz "šumu nogu" igrača oba tima - pola metra pored gola!

68 - Odmah reaguje Černišov. Svestan da s dvojicom napadača neće uspeti da se odbrani do kraja utakmice, izveo je Milića i ubacio defanzivca Brankovića. Izvesno je da će se Spartak isključivo braniti do isteka nadoknade vremena.

68 - STEVANOVIĆ!

Partizan napada u talasima, ovog puta cela navala crno-belih "overila" je loptu, pre nego što je krilni napadač tukao sa 16 metara, ali je Mirković sjajno intervenisao i loptu koja je išla pod prečku poslao u korner.

"Prva odbrana Mirkovića u 68. minutu", primećuje reporter MONDA iz Humske.

67 - MIHAJLOVIĆ!

Nova akcija Partizana, nova dobra lopta na levo krilo gde je bio Mihajlović, ali njegov pokušaj da "parabolom" pogodi dalji ugao Mirkovićevog gola nije bio precizan.

66 - Dve-tri opasne šanse kreirali su igrači Partizana u prethodnih deset minuta, najbolju je posle akcije Kosovića i Stevanovića imao Božinov, koji je ponovo bio iritantno neprecizan, ako pitate navijače Partizana. Oni su i ovog puta otvoreno negodovali posle nove propuštene prilike...

"Božinov je pokazao zašto ga nema u startnoj postavi. Povratnu loptu Stevanovića i idelnu poziciju nije umeo da iskoristi, već je traljavo šutnuo preko gola", komentar je našeg reportera.

Još jedna dobra prilika za Partizan.
Izvor: YouTube



56 - Černišov menja drugi put, ali ne taktički. Umesto napadača Mrkele u igri je napadač Ivanović, Videćemo hoće li on uspeti da kazni potpunu ofanzivu Partizana.

54 - MIHAJLOVIĆ!

Više je Partizan uradio za devet minuta igre u nastavku, nego 45 u prvom poluvremenu, što je donekle i razumljivo s obzirom na to da gosti imaju igrača manje od 44. minuta. Ovog puta je dobru akciju celog tima trebalo bolje da završi Mihajlović, koji je iskosa sa leve strane šutirao desnom nogom snažno, preko gola!

"Partizan je za samo tri minuta uradio više nego od početka utakmice, ali je i dalje bez udarca u okvir gola", komentar je našeg novinara na stadionu.

50 - ŠANSA!

Partizan u konstantnoj ofanzivi od starta drugog poluvremena i prva šansa, ali je Božinov katastrofalno šutirao iskosa sa desne strane. Bio je sam, dobio je pravu loptu u prostor, ali je pokušao nešto što je završilo otprilike pet metara pored gola.

I instant nezadovoljstvo s tribina!

47 - "U Spartaku, Jondić umesto Novakovića, taktička zamena zbog isključenja Tumbasevića", primećuje novinar MONDA na stadionu.

46 - Tomić drugo poluvreme počinje izmenom - ulazi klasičan napadač, Božinov, izlazi vezista Jevtović.

Poluvreme: Partizan bezidejan, Spartak slab u završnici, Tumbasević prenervozan, pa će tako crno-beli u drugom poluvremenu imati igrača više i šansu da bledu predstavu u prvom delu ipak pretvore u kakvu-takvu prednost pred revanš.

44 - CRVENI KARTON!

Dva puta bilo je nepotrebnih grubosti u prvom poluvremenu, treći put - crveni karton! Iskusni Tumbasević neshvatljivo je reagovao posle duela sa mladim levim bekom Partizana, Bogosavac se posle klizećeg starta našao ispod veziste Spartaka, koji ga je malo "uzjahao", a onda, kada se Bogosavac pridigao, i odgurnuo (da li je bilo kontakta glava o glavu nije bilo moguće videti na TV snimku).

Uglavnom, sudija Ilić pokazao je Tumbaseviću direktan crveni karton!

Crveni karton za Tumbasevića.
Izvor: YouTube



42 - "Konačno aplauz u Humskoj. Nemanja Mihajlović u solo akciji šutira pored gola, a navijači sa južne tribine počinju da pominju Žarka Zečevića, koji je ponovo na tapetu", javlja se naš reporter.

41 - ŠANSA!

Sjajan solo prodor Mihajlovića, najboljeg igrača Partizana ovog proleća. Posle intervencije Gogue u svom šesnaestercu nakon Spartakovog kornera, omaleni dribler došao je do lopte na oko 40 metara od svog gola, vukao, vukao, predriblao "biciklom" čuvara i tukao sa oko 20 metara, malo pored stative!

38 - Navijači Partizana mogu da budu, eventualno, zadovoljni kako je ekipa promenila ritam i stil igre u poslednjih deset minuta, ali ništa više od toga. Crno-beli su ofanzivniji, lopta ide brže i pametnije, ali iz dva udarca sa distance nije pogođen okvir gola.

Kontra Partizana i odličan šut Mihajlovića
Izvor: YouTube



Samo uzdasi sa tribina, za sada...

"I ovih par hiljada ljudi u Humskoj se sada već pokajalo što došlo na stadion. Za 37 minut ništa nisu videli. Jednom rečju - dosadno!", utisak je našeg reportera.

29 - Prva akcija crno-belih vredna pomena, zapravo bila je to solo akcija Stevanovića koji je probio čuvara po desnoj strani i pokušao da centrira sa gol-aut linije, ali pravo u ruke Mirkoviću.

"Golman Spartaka uhvatio loptu prvi put u 29. minutu", primetio je naš kolega na tribinama stadiona u Humskoj, na kojoj prema informacijama sa zvaničnog sajta crno-belih ima 1.500 navijača.

27 - Loše igra Partizan. Ne samo što je bezopasan u ofanzivi, već je opasan po svoj gol! Drugi put na utakmici iz pokušaja napada crno-belih dogodilo se suprotno, opasnost pred Kljajićem, kojeg je ovog puta spasao Bandalovski fantastičnim startom na loptu, koji je odneo i loptu i njega i Milića.

Aplauzi sa tribina za Bugarina, ali i uzdasi malo pre toga zbog nemoći na drugoj strani terena.

23 - "Spartak opasniji u prvih 20 minuta. Partizan bez prilike i ozbilje akcije. Isti tim Partizana igra kao i protiv Voždovca, samo je Kljajić među stativama umesto Šaranova", javlja reporter MONDA sa stadiona.

20 - Prve čarke!

Kapiten Partizana, Ilić, koji je već napravio bio jedan grub faul na početku meča, ovog puta oborio je Jočića i pokušao da ga preskoči, ali ga je - sudeći prema reakciji igrača Spartaka, nagazio na zemlji.

To je i Jočić signalizirao, došlo je do čarki između "narandžastih" i Ilića, ali se sve brzo smirilo. Sudija Ilić nije vadio kartone.

17 - VELIKA ŠANSA ZA SPARTAK!

Ali, ništa od nje iz dva razloga - očajan prijem lopte Mrkele, kojem je trebalo sve vreme ovog sveta da se namesti na udarac iskosa sa desne strane i brzonogi Bogosavac koji je grešku kompletne linije odbrane Partizana, pa i svoju, uspeo da ispravi sprintom i sjajnim klizećim startom kojim je ušao u šut desnom krilu Spartaka.

Šansa za Mrkelu!
Izvor: YouTube



Blok, korner!

12 - Ono malo navijača okupljenih na južnoj tribini počelo je sa uvredama na račun čelnika kluba i standardnim povicima: "Uprava, napolje!"

11 - Prilika nema, ima samo pokušaja Subotičana da preko brzih krilnih igrača probiju bokove Partizanove odbrane i uposne Mudrinskog, ali nije bilo završnog pasa.

5 - Ako se po jutru dan poznaje, Subotičani se neće braniti u Humskoj! Često borave na polovini rivala i pritiskaju odbranu Partizana, u kojoj je roviti Marko Jovanović, veoma snažno i "visoko".

1- Počeo je meč, Partizan napada na severnu tribinu na kojoj je stotinak navijača iz Subotice.

17:58 - Tomić je počeo meč bez pravog napadača, "lažnu devetku" igraće verovatno kapiten Ilić.

17:56 - Nekih desetak minuta pre početka utakmice (temperatura 9 stepeni Celzijusovih, vedro vreme, slab vetar) okupilio jako malo gledalaca u Humskoj, pitanje je da li ih ima i 2.000.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC