• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lud preokret u Minhenu, Bajern ide dalje - 4:2!

Autor mondo.rs

Tim Pepa Gvardiole u poslednjih petnaest minuta nadoknadio minus od dva gola, a potom u produžecima postigao još toliko. Nestvaran preokret!

Spektakl na "Alijanc Areni"!

Fudbaleri Bajerna gubili su 2:0 do 73. minute od Juventusa i bili nadomak ispadanja već u prvoj nokaut rundi Lige šampiona, ali su pogoci Roberta Levandovskog i Tomasa Milera (u nadoknadi vremena) odveli meč u prodžetke, a tamo je postojao samo jedan tim!

BAJERN - JUVENTUS 4:2 (0:2)

Teško je objasniti kakav se to pad u igri Juventusa desio u poslednjih petnaestak minuta igre.

Tim koji je suvereno vladao tokom utakmice od prvog minuta u Minhenu, a već nakon pola sata igre imao prednost od 2:0. Podsetilo je to na trenutak na meč u Torinu, u kome se Juventus vratio, ali Bajern je imao još pola sata pred svojim navijačima!

Prvo je Pol Pogba iskoristio neverovatnu grešku Manuela Nojera i Davida Alabe, koji su se praktično sudarili, a potom mu je loptu prosledio Lihštajner za laku egzekuciju. Poveo je Juve u 20. minutu preko Alvara Morate, ali je dosuđena sporna ofsajd pozicija, o kojoj više možete pročitati ovde.

Do tog drugog gola stigli su deset minuta kasnije kada je Alvaro Morata "provozao" odbranu Bajerna i gurnuo loptu na desnu stranu gde je Huan Kvadrado nakon malo oklevanja zakucao loptu u mrežu.

Bajern počinje da se budi tek krajem poluvremena, ali je to bilo kratkotrajno.

Prvu ozbiljniju šansu pretočili su u gol, a desio se tek u 73. minutu. Daglas Kosta se "stotinu" puta ponovio po desnoj strani odakle je slao lopte na drugu stativu, a prilikom jedne zaspala je i, do tada, nepogrešiva odbrana Juventusa.

Levandovski se samo poklonio!

Taman kada se činilo da Bajern nema više vremena - pojavio se Tomas Miler, koga nije bilo čitav meč. Ta njegova odlika da postiže golove u velikim utakmicama bila je potpomognuta lošim iznošenjem lopte Patrisa Evre, pa je Kingsli Koman poslao sjajnu loptu na drugu stativu. Opet glavom!

A, u nastavku - samo jedan tim na terenu!

Jasno je bilo da će ovo psihološki teže pasti igračima Juventusa koji se "držao" u prvom produžetku, ali kada je Pep Gvardiola (konačno) zamenio lošeg Franka Riberija sa Tijagom Alkantarom, sve se promenilo.

Upravo je Španac iskoristio novu grešku odbrane i nakon kombinacije sa Milerom doneo prednost od 3:2, a minut kasnije je Kingsli Koman postavio i konačan rezultat nakon odličnog kontranapada koji je sam organizovao.

Bajern je i poslednji tim koji se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, a pre njega to su učinili Volfsburg, Real Madrid, PSŽ, Barselona, Mančester siti, Atletiko Madrid i Benfika.

N A J A V A

Vreme je da saznamo i poslednje učesnike četvrtfinala Lige šampiona!

Kada je žrebom u Nionu odlučeno da će se u osmini finala Lige šampiona sastati prvak Nemačke (Bajern) i prvak Italije (Juventus), znalo se odmah da nas očekuju spektakularne utakmice, pa je upravo takva bila ona prva u Torinu.

Juventus je bio na "pragu ispadanja" protiv Bajerna, pošto su gubili 2:0, ali su u finišu utakmice uspeli da odgovore sa dva gola u poslednjih dva minuta meča.

Odlične izmene Masimilijana Alegrija Stefano Sturaro i Alvaro Morata, pogodili su kada je bilo najvažnije, pa su pred revanš na "Alijanc Areni" došli sa kakvim-takvim šansama.

Međutim, uoči meča najviše se pričalo o povredama.

Da bi Juventus prošao dalje mora da se uzda u svog golmana Đanluiđija Bufona, koji je postavio rekord u Seriji A pošto nije savladan čak deset utakmica, ali su problem povrede. Alegri je ostao bez Klaudija Markizija i Paula Dibale, ali nije mnogo bolje sreće ni Bajern.

Oni od ranije imaju problema sa povredama štopera, pa su u prvom meču na tim pozicijama igrali nominalno desni bek i zadnji vezni, dok je povredu "osvežio" i Arjen Roben.

Zbog toga od početka počinje Frank Riberi, dok je Benatija dobio priliku da igra na poziciji štopera, dok je u Juventusu dosta toga "pretumbano". Juve će nastupiti sa dva leva beka, s tim da će Aleks Sandro biti ispred Evre, dok je u napadu usamljen Morata.

BAJERN: Nojer, Alaba, Benatija, Kimih, Lam, Alonso, Riberi, Vidal, Miler, Kosta i Levandovski.

JUVENTUS: Bufon, Lihštajner, Barzalji, Bonući, Evra, Aleks Sandro, Pogba, Kedira, Kvadrado, Ernanes i Morata.

IZ MINUTA U MINUT:

116' - Mandžukić! Sturaro! NIŠTA!

Velika prilika za Juventus. Pogba je psoalo loptu sa desne strane, Mandžukić je šutirao sa dva metra pravo u Nojera, a potom Sturaro dobija poklon loptu, ali je očajno zahvatio i prebacio gol. Ništa od trećeg gola.

110' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! KOMAN 4:2!

Izgubio je Pol Pogba na ivici kaznenog prostora Bajerna, tražio je faul, ali Erikson je pustio da se igra nastavi, a nakon fenomenalne kontre Kinslija Komana on je sam i postigao gol. Zavukao se na desnu stranu, delovalo je kao situacija za centaršut, ali je on na fenomenalan način savladao Điđija Bufona.

Kakav preokret!

108' - BAJERN VODI!!! TIJAGO ALKANTARA!

Daglas Kosta se ovoga puta našao na levoj strani, ponovo je loptu loše izbacio Patris Evra, a posle kombinacije Tomasa Milera, igrač koji je ušao pre samo nekoliko minuta u igru - Tijago Alkantara postiže sjajan gol.

Sada Juve juri rezultat! Odgovara im i 3:3!

105+1' - Bez golova u prvom produžetku, a sumnjiva odluka koju je sudija doneo u 20. minutu je nikad aktuelnija. Da li bismo gledali produžetke da je sudija doneo drugačiju odluku? Više o tome čitajte ovde.

100' - Koman je pogodak!

Izgleda da je uvođenje Kingslija Komana bio pravi potez Pepa Gvardiole, pa je mladi Francus sada prošao po desnoj strani, ali je dobro to pratio Bonući. Poslednja promena u Bajernu. Frank Riberi (konačno) izlazi iz igre, menja ga Tijago Alkantara.

Da li je ova izmena kasnila?

93' - Lihštajner!

Prvi pokušaj u prvom produžetku. Juve je izveo dobar napad preko Mandžukića koji je vratio na ivicu šesnaesterca za Stefana Lihštajnera, a ovaj je šutirao dosta slabo u levi ugao Manuela Nojera. Prelako za njega.

91' - Gvardioli je preostala jedna promena, Alegri je sve potrošio.

------------------------------------

90+1' - ŠOOOOOK U MINHENU! TOMAS MILER!

Kada su svi pomislili da je Juventus obezbedio prolazak dalje, pojavio se Tomas Miler. Izgubio je u "kritičnoj zoni" loptu Patris Evra, ona je brzo prosleđena na desnu stranu do Kingslija Komana, a ovaj je poslao brzu loptu na drugu stativu odakle je u mrežu smestio Miler.

Drugi gol glavom!

Gledaćemo produžetke!

89' - Kosta... Neverovatan je Brazilac. Proletela je njegova lopta kroz kazneni prostor, nije nikog zakačila i prošla pored stative. Kvadrada menja Pereira.

87' - Opasno je!

Preslikana situacija kao kod gola Bajerna, Daglas Kosta sa "svog" mesta šalje odličnu  loptu na drugu stativu, ali Bonući skače ispred Poljaka. Trideset sekundi kasnije - PONOVO ista situacija. Sada Levandovski pogađa stativu, ali je bio ofsajd.

Ludnica na "Alijanc Areni".

83' - Igrači Bajerna vidno nervozni, Juventus pravi "kratke" faulove i pokušava da onemogući domaćima da zaigraju u tempu koji oni žele. Levandovski bez novih šansi.

77' - Zakuvalo se!

Juventus se svesno povukao i pokušaće da do gola dođe iz kontranapada, ali Bajern sada grize kao nikada u toku meča. Prava opsada pred golom rešena je novom odbranom Bufona koji je izbio loptu nakon šuta posle "povratne".

73' - NIJE KRAJ! LEVANDOVSKI 2:1!

Nije bilo Roberta Levandovskog čitav meč, ali se fantastično kretao posle jedne "smušene" akcije Bajerna. Daglas Kosta je ponovo bio na ivici šesnaesterca i poslao idealnu loptu na drugu stativu odakle je Levandovski smestio u mrežu.

Ni Bufon nije mogao ništa! Alijanc Arena je eksplodirala!

72' - Mandžukić umesto Morate, a Kvadrado dobija žuti karton.

68' - Promena u Juventusu. Sturaro menja Kediru, a Bajern potom traži penal zbog navodnog igranja rukom Andree Barzaljija. Nije ga dobio.

66' - Prolazi vreme, Bajern ne uspeva da promeni tempo utakmice.

60' - Nova promena u Bajernu.

Izlazi Ćabi Alonso, a umesto njega ulazi Kingsli Koman, pozajmljeni fudbaler Juventusa. To znači još ofanzivniji Bajern.

56' - OPET MORATA!

Potpuno isti napad kao pre 60 sekundi, samo je sada šutirao jače, a igrač Bajerna se podmetnuo. Bez opasnosti posle kornera.

55' - Morata...

Evo i prvog pokušaja u nastavku meča. Alvaro Morata je krenuo u karakterističan prodor, kao onaj koji je prethodio drugom golu, imao je samo jednog igrača Bajerna ispred sebe, ali kao da je izgubio snagu kada je stigao u šesnaesterac i potom je slabo šutirao u Nojera.

51' - Nervoza!

Levandovski je naleteo i oborio Patrisa Evru i zbog toga dobio žuti karton. To je već šesti karton, oba tima imaju po tri "požutela" igrača.

Ispravka: deset sekundi kasnije i Leonardo Bonući je dobio karton.

46' - Gvardiola menja, uzburkale se strasti!

Slabija partija Mehdija Benatije značila je i da će štoper iz Maroka drugo poluvreme gledati sa klupe, a umesto njega će u igru Huan Bernat. Sada će David Alaba preći na poziciju štopera, što je bila defanziva Bajerna u prvom meču.

"Pokoškali" su se nekadašnji saigrači Stefan Lihštajner i Arturo Vidal, za šta su dobili po žuti karton.

--------------------------------

45+1' - Kraj prvog poluvremena...strašnog poluvremena!

44' - NOJEEEEEEER!

Ako je odbrana Bufona bila spektaularna, šta reći za ovu Manuela Nojera!?! Prošao je Pol Pogba po levoj strani, lažnjakom se oslobodio čuvara, a potom poslao sporu loptu po zemlji na koju je na drugoj stativi natrčao Huan Kvadrado - ali je natrčao i Manuel Nojer!

Nemački golman se bacio na drugu stativu, pa malo uz pomoć tela, a malo uz pomoć stative zaustavio ovaj pokušaj.

Kakva šansa!

41' - BUFOOON!

Kako brani golman Juventusa u 37-oj godini. Tomas Miler je dobio loptu u šesnaestercu, odmah šutirao, ali je Bufon fantastično bio postavljen. Ali, mogao je to da bude pogodak za Bajern pošto se lopta odbila do Roberta Levandovskog koji je promašio praktično prazal gol.

Veliki promašaj!

36' - Nova inicijativa Bajerna!

I dalje su napadi najčešći po desnoj strani, Daglas Kosta je daleko najaktivniji igrač Bajerna, dok Tomasa Milera i Roberta Levandovskog prosto nema nigde. Prvi zvižduci na Alijanc Areni, ali zbog zadržavanja lopte Juventusa.

Alvaro Morata (grubost) i Sami Kedira (odugovlačenje) za sada imaju žute kartone.

29' - KAKAV FUDBAL! 0:2!

Ko je ovo očekivao?!?

Bajern ne izgleda kao tim koji je dominirao čitave sezone, a Juventus sada vodi 2:0. Alvaro Morata je sam krenuo u kontru, prevario trojicu igrača, a potom "ćušnuo" loptu za Kvadrada koji je sam trčao po desnoj strani.

Taman kada se činilo da je "propustio priliku" da šutira, on je napravio sjajan potez i savladao Manuela Nojera na fenomenalan način.

Muk na Alijanc Areni!

22' - UF! JUVE JE BOLJI!

Juventus je napao zadnju liniju Bajerna, ponovo, a nakon slabog ispucavanja Manuela Nojera i greške Ćabija Alonsa, lopta je stigla do Alvara Morate, prosledio mu je Ernanes, pa je Španac bio sam pred Nojerom.

Da li je u pitanju bila i greška sudije?

17' - Bajern napada, ali bez pokušaja.

"Zidaju" igrači Bajerna, ali su daleko od gol šanse. Vezni fudbaleri Juventusa za sada odlično pokrivaju prostor ispred gola, pa se napadu priključio i David Alaba. Sem pokušaja Daglasa Koste, oko kog se nije brinuo Bufon, ništa nismo videli.

O ovom podatku ne brinu u Juveu.

10' - Riberi...

Beležimo i prvi šut Bajerna. Ponovo je po desnoj strani tekao napad, na strani na kojoj Juventus ima dva leva beka, pa je na suprotnoj strani ostao Frank Riberi. Francuz je dobio loptu "na volej", ali je zahvatio vrlo loše.

6' - POOOOOOOOOOGBA! 1:0!

Kakva greška Davida Alabe i Manuela Nojera...

Poslao je dubinsku loptu ka Lihštajneru Sami Kedira, a na loptu su u isto vreme krenuli Manuel Nojer i David Alaba, pa je posle sudara njih dvojice ona konačno došla do Švajcarca. Zastao je, pogledao, a potom "počastio" Pola Pogba koji postiže svoj prvi gol u Ligi šampiona ove sezone, a tek drugi u karijeri.

Juventusova desetka nije imala težak zadatak da ubaci loptu u praznu mrežu!

3' - Prva šansa!

Išao je Daglas Kosta po desnoj strani, brzo ušao u sredinu i skupio odbranu, a potom poslao solidnu loptu između štopera Juventusa za Artura Vidala, ali je čileanski reprezentativac slabo reagovao, pa je lopta "skliznula" Bufonu u ruke.

1' - Juventus je krenuo sa centra.

- Čuli smo himnu Lige šampiona, a sada nas očekuje spektakl!

- Juventus nikada nije izgubio kada je Erikson sudio meč.

- Dobru odbranu ima i Bajern. Nisu primili nijedan gol u prvim poluvremenima utakmica Lige šampiona ove sezone. Dakle, na sedam mečeva!

- Đanluiđi Bufon će večeras odigrati svoju 90. utakmicu za Juventus u Ligi šampiona, pa je tako pretekao dosadašnjeg rekordera Alesandra Del Pijera.

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Bajern Minhen - Juventus (prva utakmica 2:2)
Barselona - Arsenal 3:1 (prva utakmica 2:0)

utorak:

Atletiko Madrid - PSV 0:0 (Atletiko prošao posle boljeg izvođenja penala 8:7)
Mančester siti - Dinamo Kijev 0:0 (ukupno 1:3)

ranije:

Real Madrid - Roma 2:0 (ukupno 4:0)
Volfsburg - Gent 1:0 (ukupno 4:2)
Zenit - Benfika 1:2 (ukupno 1:3)
Čelsi - PSŽ 1:2 (ukupno 2:4)

*podebljanim slovima obeleženi su timovi koji su prošli dalje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC