• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal igrao odlično i ispao ubedljivo - 5:1!

Autor mondo.rs

Po pljusku u Kataloniji, prežaljeni Arsenal igrao je lepo, dopadljivo, imao šanse i za remi, a na kraju eliminisan ukupnim rezultatom 5:1. To samo govori kakva je strahota od tima Barselona.

Razočarali su "na vreme" i od revanša napravili formalnost, a onda odigrali zaista dobru utakmicu na stadionu šampiona svega.

Trčali su, napadali, stvarali šanse, mamili aplauze svojih pokislih navijača i na kraju doživeli još jedan rutinski poraz i eliminisani ukupnim rezultatom 5:1.

Po pljusku u Kataloniji: Barselona - Arsenal 3:1 (1:0), prvi meč 2:0!

Ako vam se učinilo da smo izveštaj otvorili dvema rečenicama o "tobdžijama", zapravo je ovaj "lead" posvećen monstruoznoj snazi tima, koji ima nezaustavljivu navalu i sve iza toga sasvim dovoljno jako za samo i isključivo najviše domete.

Nisu se obrukali momci Arsena Vengera, a praktično su doživeli poraz koji je mogao biti i ubedljiviji i, to treba reći (bez ikakve namere da se dalje glorifikuje tim Luisa Enrikea), Barselona večeras u jednom od poslednja dva meča osmine finala nije dala sve od sebe, nije igrala sa 100 odsto snage i nije zapinjala u situacijama kada je bilo ko mogao da se povredi po klizavom travnjaku "Kamp Nou" stadiona.

U duelu dve odlične ekipe dalje ide daleko bolja!

"Blaugrana" je došla u vođstvo golom Nejmara na pas Luisa Suareza u 18. minutu, a posle nekoliko propuštenih šansi u finišu prvog poluvremena, Arsenal je izjednačio u 51. sjajnim golom Mohameda Elnenija, na pas Aleksisa Sančeza.

Na sjajan gol - sjajniji! Dani Alveš prošao je po desnoj strani u 65. minutu, centrirao, a Luis Suarez "maj geri" potezom "uhvatio" volej i poslao ga u gornji levi ugao gola Davida Ospine.

Prelep potez, posle kojeg je Dani Velbek, minut kasnije, pogodio prečku iskosa sa leve strane i propustio priliku da vrati na 2:2. Taj rezultat nije postavljen u 80. minutu zahvaljujući sjajnoj intervenciji Andrea Tera Štegena na udarac Aleksisa Sančeza iz slobodnjaka, pa je sve to na neki način bio poziv najboljem da reaguje i reagovao je...

Divnim golom u 89. minutu, na pas Nejmara, Lionel Mesi upisao se u strelce i dokazao da je Barselona daleko bolja od Arsenala i kad Arsenal igra odlično.

Lob i ovacije...



Šestu godinu zaredom Arsenal se nalazi pred eliminacijom u prvoj nokaut rundi Lige šampiona, a stvari su po "tobždije" potale još gore razvojem događaja u Engleskoj, gde su skoro ispali iz trke za titulom prvaka, a od pre tri dana i iz FA kupa.

Katalonci su, rezultat bi rekao rutinski, savladali Arsenal u Londonu 2:0 (golove je postigao Mesi, čovek koji je na ovom stadionu jednom dao ČETIRI gola Vengerovom timu), a prema rečina menadžera "tobdžija" i 95% ostvarili plasman u četvrtfinale, međutim, navijači ovog kluba se i dalje nadaju.

Ali, niko nikada u istoriji Lige šampiona nije prošao dalje nakon poraza od 2:0 kod kuće!

U prethodnih deset godina ova dva tima su se sastala čak šest puta, a Arsenal je samo jednom pobedio, dok je jednom meč završen i nerešenim rezultatom. Upravo su najbliže prolasku protiv ovog kluba bili kada je pre pet godina Arsenal slavio u Londonu, ali je sporno isključenje Van Persija na "Kamp Nou" sve promenilo.

Za Barselonu je plasman u četvrt-finale samo korak ka trci za novu titulu u Ligi šampiona, a nisu izgubili još od oktobra (poraz od Sevilje). Ono što im takođe ide u korist je i vremenska prognoza u Barseloni.

U Barseloni pljušti kiša, a mokar teren obećava brzu igru, što obično odgovara domaćim fudbalerima.

Ono što upada u oči jeste i izmešan sastav za koji se odlučio Arsen Venger, pa tako nedostaju Olivije Žiru, Teo Volkot, Fransis Kokelan, pa da li to znači da se predao, ili da je spremio iznenađenje za Enrikea?

Videćemo uskoro!

Uglavnom, 19-godišnji Aleks Ivobi dobio je prvu šansu da počne utakmicu u Ligi šampiona baš u Kataloniji. Mediji u Engleskoj shvatili su ovo kao "bacanje lavovima".

BARSELONA: Ter Štegen - Alve, Matje, Maskerano, Alba - Inijesta (od 72. Roberto), Buskets, Rakitić (od 77. Turan) - Mesi, Nejmar, Suarez.

ARSENAL: Ospina - Beljerin, Košelni, Gabrijel, Monreal - Elneni, Flamini (od 44. Kokelan), Ivobi (od 72. Volkot) - Sančez, Ozil - Velbek (od 72. Žiru).

IZ MINUTA U MINUT:

82 - BUSKETS!

Moglo je da bude 2:2, a moglo je i 3:1! Buskets je na centaršut s leve strane ostavljen potpuno sam, digao se, "poklonio" ali nije pogodio okvir gola. Igra glavom slabija mu je strana u moru vrlina koje ima...

80 - TER ŠTEGEN!

Koliko je gol Suareza bio spektakularan, toliko je i odbrana Nemca posle sjajnog udarca Sančeza iz slobodnjaka sa više ioko 25 metara. Čileanac je prebacio bivše saigrače u živom zidu i plasirao loptu skoro pa u samo rašlje, ali je Ter Štegen kao panter skočio, ispružio ruku i najavio se za TV špice.

Štaviše, uspeo je da se pridigne i odbrani zicer Žiruu, koji je vrebao šansu na odbijenu loptu a potom je Alba kao telohranitelj skočio i zaustavio udarac Volkota koji je mogao da se proslavi na svoj 27. rođendan.

Ter Stegen Amazing Save.
Izvor: YouTube



Tri fantastične reakcije odbrane Barse u razmaku od, recimo, pet sekundi.

77 - Važan trenutak: debi Turana za Barselonu u Ligi šampiona! Ušao je umesto Rakitića...

72 - Fudbaleri Barselone zabavljaju svoje navijače, koji ovacijama prate kapitena Inijestu na zaslužen odmor. Igraće Roberto. Menja i Venger, "duplo": Žiru i Volkot umesto Ivobija i Velbeka.

66 - PREČKA!

Nije ni krenuo Arsenal s centra, a umalo je bilo 2:2. Iskosa sa leve strane, iz naizgled "nemoguće" situacije za postizanje gola, Velbek je tukao oštro i jako i uzdrmao gol iznad Ter Štegenove glave.

65 - GOOOOL(ČINA)!

Kakav potez Suareza. Uživajte...

Suarez u svom stilu.
Izvor: YouTube



59 - NEJMAR!

Ne, nemoguće je sve videti i otkucati, a ne propustiti nešto... Otprilike prođe 20 sekundi od šanse na jednoj do šanse na drugoj strani. Ovu je imao Nejmar, Ospina je bio odličan (valjda).

58 - VELBEK!

Ali, kakva reakcija Maskerana. Omaleni Argentinac, iako se umalo povredio okretom posle sjajnog driblinga Velbeka, uspeo je da skoči kao panter i nekako izblokira Velbekov udarac, koji bi sasvim izvesno naudio Ter Štegenu. Velika šansa za Arsenal, koju je propustio brzonogi napadač.

57 - Odmah preti Barselona! MSN u svom stilu, ali Ospina je fantastično reagovao i skinuo zicer Mesiju.

Iskosa sa leve strane šutirao je Mesi, levom nogom, gađao je dalji ugao, ali je Kolumbijac pokazao klasu.

51 - GOOOOOOOOL! ZASLUŽENO!

Arsenal je olako primio pogodak, ali je potom zaslužio izjednačenje i dobio ga sjajnim pogotkom Elnenija na pas Sančeza, a svemu je prethodilo nedovoljno dobro ispucavanje Ter Štegena.

Pogledajte...

Gol Elnenija!
Izvor: YouTube



Poluvreme!

45 - Skoro izvesno kao gol kad su na terenu Mesi, Nejmar i Suarez, izvesno je i da će se neko od igrača Arsenala povrediti u nekom trenutku utakmice. Kokelan umesto Flaminija.

41 - IVOBI!

Nova šansa za Arsenal, koji sve opasnije napada, ali je Maskerano poslednjim naporima uspeo da izblokira udarac Ivobija, iskosa sa leve strane. Da nije bilo 0:2 u prvom meču, mogli bismo da kažemo da gledamo duel dva ravnopravna rivala, ali ovako...

40 - DVE ŠANSE ZA ARSENAL!

Dar-mar napravio je Ozil na desnom krilu, prošao, poslao pravu loptu po zemlji "nazad" na penaltik, gde je bilo previše fudbalera Arsenala, ali niko nije šutirao, Sančez je ostavio na stranu za Elnenija, a njemu bilo potrebno xy dodira da nešto napravi - naravno da je bio izblokiran.

U nastavku akcije pokušao je Sančez, tik pored stative!

38 - Ivobi!

Debitant u Ligi šampiona se ne plaši. Maločas je zasmejao stadion, a sada uspaničio - njegov udarac levom nogom proleteo je preko prečke!

35 - Komična scena! Ivobi je krenuo u beg od Maskerana, ušao u 16 metara, doduše iskosa sa leve strane i onda pao kao pokošen! Malobrojni navijači Arsenala tražili su penal, domaći fanovi negodovali, Maskerano gleadao začuđeno, a usporeni snimak potvrdio je da nije bilo ni govora o simuliranju...

...Ivobi je sapleo samog sebe! Noga o nogu, stopalo iza stopala i pad na mokru travu.

Ni govora o penalu, ali Venger se ipak bunio.

33 - Ništa novo i neuobičajeno. Barsa u napadima, Arsenal u odbrani, grče se gosti i snalaze kad im crveno-plavi uđu u šesnaesterac, ali za sada nema završnice opasne po Ospinu. Doduše, u nekoliko navrata Flamini i Paulista su požrtvovanim startovima spašavali stvar.

18 - GOOOOOOL! NEJMAR!

OK, nismo stigli ni da upišemo šanse Mesija i Matjea, gol Nejmara. Treći udar Barse za dva minuta je bio gol. Raskomadanu odbranu Arsenala Suarez je sludeo pasom u prostor za Nejmara, koji je dao 104. gol u sezoni, kada je trio MSN u pitanju.

Toliko je dao, čisto poređenja radi, ceo tim Reala do danas.

Gol de Neymar.
Izvor: YouTube



18 - MATJE!

Korner Nejmara, skok Matjea - ništa! Nova velika šansa za gol, posle nove (uh, koliko smo često pisali o tome) očajne postavke Arsenalovih igrača usled prekida.

17 - MESI! ALI, OSPINA!

"Klasik Barsa" napad, lob pas Nejmara sa sredine terena, beg Mesija i prijem levom (savršen, naravno) u punom trku, a onda "drop kik" sa 7-8 metara koji je Ospina refleksnom reakcijom poslao u korner. Fantazija u svakom smislu.

Bravo za svu trojicu!

Messi Amazing Chance.
Izvor: YouTube



16 - Arsenal se ne plaši! A, Barsa se čuva. Elneni je tukao sa distance, "žabica" je prošla metar pored gola.


10 - OZIL!

Ništa, ništa, a onda brza kontra fudbalera Arsenala i divna kontrola lopte Ozila, koji je sačekao da dobar deo igrača "popada" po klizavom terenu, a onda opali levicom sa 20 metara.

"Huuuuy", začulo se, kao znak olakšanja preko 80.000 navijača na tribinama koje uglavnom nisu pokrivene.

7 - Arsenalu je potrebna pobeda od bar 0:2, ali je lopta u nogama igrača Barselone. Šansi i dalje nema, ali ima iskušenja za Vengerovu zonu, koju domaćini "buše" čestim utrčavanjima u prazan prostor i zamenom mesta na terenu...

1 - Počeo je meč, teren je ozbiljno nakvašen. Videćemo ko će se bolje snaći...

-Aleks Ivobi će protiv Barselone imati i svoj prvi start u Ligi šampiona. A, zanimljivo je da nikada nije počeo meč ni u Premijer ligi.

"Nisam mislio da prvi tim Arsenala ima šanse protiv Barselona, a šta tek da mislim o ovom sastavu", kazao je Rio Ferdinand uoči meča

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Bajern Minhen - Juventus (prva utakmica 2:2)
Barselona - Arsenal (prva utakmica 2:0)

utorak:

Atletiko Madrid - PSV 0:0 (Atletiko prošao posle boljeg izvođenja penala 8:7)
Mančester siti - Dinamo Kijev 0:0 (ukupno 1:3)

ranije:

Real Madrid - Roma 2:0 (ukupno 4:0)
Volfsburg - Gent 1:0 (ukupno 4:2)
Zenit - Benfika 1:2 (ukupno 1:3)
Čelsi - PSŽ 1:2 (ukupno 2:4)

*podebljanim slovima obeleženi su timovi koji su prošli dalje.

%MCEPASTEBIN%

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC