• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak - Rafa: Biće to igra mačke i miša...

Autor mondo.rs

Rafael Nadal zaigrao je sjajno na ovogodišnjem Indijan Velsu, ali da li je to dovoljno da "izazove" najboljeg na svetu - Novaka Đokovića?

Novak Đoković - Rafael Nadal.

Po 48. put u karijeri ova dvojica tenisera će "ukrstiti rekete". Polufinale Indijan Velsa biće prilika da jedan od njih dvojice dođe do izjednačenja u međusobnim duelima, dok će onaj drugi imati šansu da po prvi put "pobegne" na dve pobede razlike.

 Ne može se reći da je Novak potpuno impresionirao na Indijan Velsu, bilo je uspona i padova, ali je odigrao vrlo stabilan meč u četvrtfinalu protiv Žoa Vilfreda Conge i eliminisao ga u dva seta (7:6, 7:6), dok je Nadal svoj put do Đokovića "prokrčio" preko Keija Nišikorija.

"Biće to igra mačke i miša", kazao je Đoković.

"Uživam u rivalstvu koje imam sa Rafom. To je verovatno najzanimljivije rivalstvo koje sam imao u dosadašnjem toku karijere", ispričao je on.

Dvojica tenisera već su se sastala u finalu Dohe ove sezone, kada je Novak možda i nikad lakše savladao Francuza za 73 minuta tenisa (6:1, 6:2), a u poslednjih deset duela izgubio je samo jedanput.

POSLEDNJIH 10 DUELA

Peking, Novak 2:0
London, Novak 2:0
Majami, Novak 2:0
Rim, Novak 2:1
Rolan Garos, Nadal 3:1
Monte Karlo, Novak 2:0
Rolan Garos, Novak 3:0
Peking, Novak 2:0
London, Novak 2:0
Doha, Novak 2:0

I ne samo to: Nadal je u prethodnih deset mečeva osvojio samo četiri seta.

"Pobedio sam u nekoliko poslednjih mečeva, pa iz tog razloga imam malu prednost. Ali, kada stanete na teren osetite tenziju. Zato je važno tu emociju usmeriti na pravi način - pozitivni, a nikako na negativni", ispričao je Novak Đoković nakon pobede nad Congom.

Rafael Nadal, složiće se mnogi, igra sve bolje ove sezone. Još uvek se to ne može porediti sa njegovom 2013. godinom, ali se čini da Španac polako dolazi na znatno viši nivo igre u odnosu na onaj koji ga je "krasio" nakon oporavka od povrede.

"On je potpuni favorit jer dobija gotovo svaki meč. Osećam se mentalno jak i imam dovoljno energije. Mogu da se borim za svaku loptu i verujem u sebe tokom čitavog meča", kazao je Rafa.

Meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala igra se u subotu, a neće početi pre 20.30.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC