• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malkočević: Zaslužili su

Autor mondo.ba

Selektor Bh kadeta Sakib Malkočević ponosan na momke koji su obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo.

  Kadetska reprezentacija BiH i pored minimalnog poraza od Rusije ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor Sakib Malkočević nije krio oduševljenje nekon odličnog rezultata u Elitnom krugu kvalifikacija.

„Napravili smo veliku stvar i skinuli ogroman teret sa sebe. Momci su pokazali veliku želju za uspjehom i nagrađeni su zbog toga. Iako smo bili oslabljeni neigranjem Dadića i Mirića, iako su i Rusi bili jako motivisani, mi smo odigrali odlično i stvorili i više prilika nego u prethodnim utakmicama. Protivnik je kaznio promašaje i donio neizvjesnost, ali naši igrači su pokazali karakter i ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo“, rekao je Malkočević za oficijelni sajt NFSBIH i dodao:

„Ovo je ogroman uspjeh i NS/FS BiH, ali i omladinskog fudala uopšte u našoj zemlji. Čestitam momcima i svojim saradnicima u stručnom štabu, kao svima koji su nas podržavali u našim nastojanjima da se plasiramo na veliko takmičenje.“Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine trenutno uživaju u uspjehu nakon rezultata koji će biti upisan zlatnim slovima u analima bh sporta", kaže Malkočević.

Kapiten reprezentacije Jasmin Čeliković oduševljen je postignutim rezultatom.

„Ovo je neopisivo, predivan osjećaj i stvarno nemam riječi kojima mogu opisati to što nam se sada dešava. Jedino mogu čestitati svojim saigračima na jakoj želji, borbenosti i htjenju. Svako od nas se borio do posljednje kapi znoja i uz malo sreće ostvarili smo ovaj povijesni rezultat. Naravno, ovdje nećemo stati, idemo na Evropsko prvenstvo ostaviti što dublji trag i ostvariti što bolji rezultat. Šta reči za kraj osim VOLIM TE BOSNO!“, kaže Čeliković.

Najbolji strijelac Bosne i Hercegovine na turniru u Gruziji sa dva postignuta gola je Nedim Hadžić.

„Mogu samo reći da sam ponosan na sve ove momke koji su izgarali na terenu do zadnje kapi znoja. Uradili smo ono što niko od nas nije očekivao. Naslućivali su nam veliki debakl ovdje, a vidite šta smo mi uradili. Naša priča se nastavlja, spremit ćemo se za Evropski šampionat i idemo napraviti još jedno čudo. Možda je ovo sudbina, jer sam dobio poziv nakon povrede Smajića kojem želim brz oporavak. Nadam se da ćemo obojica biti na spisku za Evropsko prvenstvo“, rekao je mladi Hadžić.

Reprezentativci se u ponedjeljak u pola osam ujutru vraćaju u BiH. U Sarajevu će biti priređen svečani doček, kao i konferencija za medije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC