• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret na Brdu: Partizan pobedom na drugo mesto!

Autor mondo.rs

Čukarički je vodio već posle 46 sekundi autogolom Ivana Bandalovskog, ali su golovi Miladina Stevanovića i Valerija Božinova doneli potpuni preokret na Banovom brdu.

 Preokret na Brdu: Partizan pobedom na drugo mesto! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Strašan meč na Banovom brdu!

Derbi kola između Čukaričkog i Partizana od prvog do poslednjeg minuta ima je visok tempo, pa smo videli dva tima koja su željna da dođu do pobede - što je automatski značilo i veliki broj prilika na obe strane.

Partizan se bolje snašao u takvoj vrsti utakmice i slavio posle preokreta za drugo mesto na tabeli.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:2 (1:0)

Partizan je do pobede došao sjajnim izdanjem u drugom poluvremenu, pa su autogol Ivana Bandalovskog (1. minut) iz prvog poluvremena poništili golovi njegovih saigrača, ali u protivničku mrežu. Miladin Stevanović je izjednačio u 46. minutu, dok je pobedu doneo Valerij Božinov u 67. minutu.

U najavi meča Čukarički je želeo da dođe i do treće uzastopne pobede nad Partizanom, a posle 46. sekundi "mirisalo" je na tako nešto.

Utakmica nije ni počela, a Čukarički je poveo. Prvi napad domaćeg tima završio se golom. Obeng Regan je uputio sjajnu loptu na desni bok, Bojić je preskočio, a Stojković uputio precizan pas po zemlji na pet metara odakle je loptu u svoju mrežu smestio Ivan Bandalovski.

Činilo se u prvi mah da je Filip Knežević bio strelac gola, ali je ponovljeni snimak otklonio sve nedoumice.

Partizan je odmah reagovao i krenuo da napada gol Stevanovića, pa je imao šansu posle pokušaja Mihajlovića, ali je Stevanović dobro branio. Brzonogi Mihajlović je u još dve situacije pretio golu Čukaričkom, i uopšte bio najveća pretnja na današnjem meču - ali nije bilo gola u prvom poluvremenu.

Nastavak takođe donosi ofanzivnu igru.

Već u 49. minutu Miladin Stevanović postiže gol. Ivan Tomić je pogodio sa izmenom, pa je baš Saša Ilić bio začetnik akcije kojom su crno-beli izjednačili rezultat. Mihajlović je dobio dobru loptu od svog kapitena i "pustio" je na pet metara odakle je u mrežu prosto zakucao Miladin Stevanović.

Zbog ubacivanja baklji navijača Partizana utakmica je često prekidana, a najduže baš nakon gola mladog štopera.

Gosti su i tražili jedanaesterac u 59. minutu. Lopta Bogosavca je čudno odskočila od zemlje, pa su Mihajlović i Stojković pokušali da dođu do nje, ali je kapiten Čukaričkog čini se udario Mihajlovića po stopalu, zbog čega je on pao. 

Bili su burni protesti Partizana, ali sudija ništa nije pokazao.

Do gola kojim stižu do pobede crno-beli dolaze u 67. minutu. Opet je Nemanja Mihajlović bio maestralan po levoj strani i uputio loptu po zemlji, a igrači Partizana su mogli da biraju ko će da je ubaci u mrežu. Prvi je do nje stigao Valerij Božinov i rutinski je postigao gol.

Nekoliko minuta kasnije protesti i na drugoj strani. Gol je postigao Đurić, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije. Međutim, usporeni snimak nije dao "odgovor" na ovu nedoumicu jer kamera nije pokrivala taj deo terena.

U finišu meča Čukarički je bacio sve karte u napad, pa su gosti pretili iz kontri. U prilici je nekoliko puta bio Stevanović, ali se to završavalo lošim udarcima. U nadoknadi vremena isključen je Dragoljub Srnić zbog drugog žutog kartona.

Zbog ranijeg kiksa Borca iz Čačka, koji je remizirao sa Radom, Partizan ih je preskočio na tabeli i stigao do drugog mesta, dok je Čukarički sada peti.

Čukarički - Partizan hajlajts
Izvor: YouTube

N A J A V A

Derbi 27. kola igra se na Banovom brdu!

Fudbaleri Čukaričkog pokušaće da ostvare svojevrsni "het-trik" protiv aktuelnog šampiona Partizana, pošto su u prethodna dva susreta sa njima uspevali da dođu do pobede. Serija je krenula u finalu Kupa prošle godine, da bi bila nastavljena ove jeseni na JNA. Lukas Pjasentin je postigao gol za pobedu, a u toj utakmici je Partizan promašio i dva jedanaesterca (Grbić i Babović).

Od tada su se oba tima dosta izmenila. I ne samo igrački, oba tima su promenila po dva trenera!

Oba tima su promenila trenere, pa sada Partizan predvodi Ivan Tomić koji je nakon poraza od OFK Beograda i Partizana "vezao" tri pobede u Superligi. Sa druge strane Milan Lešnjak imaće debi na klupi Čukaričkog pošto je Zoran Popović iz privatnih razloga napustio klub.

Zbog povrede u sastavu nema Sedrika Gogue, pa je Miladin Stevanović na poziciji štopera. Na klupi Partizana se nalazi i Beko Fofana, koji je igrao samo u prvom meču prolećnog dela sezone protiv OFK Beograda. Za Čukarčki će meč početi Filip Knežević, bivši fudbaler Partizana.

ČUKARIČKI: Stevanović; Stojković, Đurić, Ostojić, Živković; Regan, Srnić, Knežević (Mirosavljević od 83. minuta), Matić (Mandić od 15. minuta), Bojić; Pavlović.

PARTIZAN: Šaranov; Bandalovski, Stevanović, Jovanović, Bogosavac; Jevtović, Brašanac, Kosović (Ilić od 46. minuta); Stevanović, Mihajlović i Božinov (Vlahović od 93. minuta).

Utakmicu sudi Aleksandar Vasić.

MEČ IZ MINUTA U MINUT:

90+1' - Oštar start Dragoljuba Srnića i on dobija drugi žuti, odnosno crveni karton. Još četiri minuta nade za Čukarički da dođe do izjednačenja, ali to će morati da urade sa igračem manje.

90' - Još pet minuta!

89' - Još jednom Stevanović... Loše šutira.

87' - Stevanović! Pored gola!

Bogosavac je odigrao sjajan meč. Sada je oduzeo loptu, pretrčao trideset metara, a potom "pružio" dobar pas za Alena Stevanovića, ali je nekadašnji igrač Intera i Torina šutirao pored leve stative.

83' - Mirosavljević na terenu umesto Kneževića, koji je odigrao slabo drugo poluvreme.

80' - Napada se na obe strane, ali bez finalnih pokušaja. Partizan "vreba" kontru preko brzog Mihajlovića, a Čukarički šansu najčešće posle prekida pred golom.

70' - Poništen gol za Čukarički zbog ofsajda!

Đurić je nakon kornera i pokušaja jednog njegovog saigrača ostao sam pred Šaranovim i postigao gol, ali je sudija Vasić poništio. Na ponovljenom snimku se ne vidi da li je on bio najbliži golmanu.

67' - GOL BOŽINOV!

Potpuni preokret na Banovom brdu. Nemanja Mihajlović se još jednom "ponovio" na levoj strani i poslao sjajnu loptu po zemlji u kazneni prostor Čukaričkog, a Valeri Božinov, koga nije bilo ni u jednoj šansi danas, rutinski postiže pogodak.

Partizan vodi 2:1!

Božinov
Izvor: YouTube

64' - Petar Bojić dobija žuti karton zbog grube igre.

59' - Partizan traži penal!

Gužva u kaznenom prostoru Čukaričkog. Posle prodora Bogosavca lopta je bila visoko u vazduhu, a nakon što je ona odskočila između Stojkovića i Mihajlovića - napadač Partizana je ostao na zemlji, a igrači crno-belih su tražili jedanaesterac.

Čini se da je Stojković udario Mihajlovića u nogu, tj. da nije dirao loptu, pa je svakako u pitanju diskutabilna situacija.

Partizan penal
Izvor: YouTube

56' - Prekid zbog velike bakljade navijača Partizana. 

49' - STEVANOVIĆ! GOL! 1:1!

Mihajlović je izveo korner, lopta je stigla na drugu stranu do Ilića koji je poslao loptu koja ponovo dolazi do Mihajlovića koji je bio sam kao duh na sedam metara od gola, a on je sjajno poslao po zemlji u srce šesnaesterca - a mladi štoper Miladin Stevanović je zakucao u mrežu svog prezimenjaka.

Velika borba sada na terenu!

Stevanović 1:1
Izvor: YouTube

48' - Stefan Živković dobija žuti karton. Prvo je levi bek Čukaričkog vukao Stevanovića, a potom i "pokosio" Ivana Bandalovskog. Slobodan udarac iskosa sa desne strane, ali posle dobrog centaršuta skače Stojković i otklanja opasnost.

46' - Počinje drugo poluvreme.

Ivan Tomić je napravio promenu u sastavu. Saša Ilić je ušao u igru umesto Kosovića, jednog od aktivnijih igrača Partizana u prvom delu igre. Formacijski se ništa neće promeniti.

----------------------------------------------------------------------------

45+2' - Bila je prilika da Partizan izjednači!

Ponovo ta leva strana, ali sada je Darko Brašanac sarađivao sa Mihajlovićem. Dobro je prošao i poslao loptu u srce šesnaesterca spoljnom, ali niko nije bio blizu lopte. Na drugoj strani Pavlović muči Jovanića i nakon okreta šutira u Šaranova.

Na kraju i šut Brašanca. Veliki broj udaraca na obe strane.

43' - Poništen gol za Čukarički

Staniša Mandić je u duelu sa Markom Jovanovićem napravio faul, a sudija je svirao faul pre nego što je Andrija Pavlović lobovao Šaranova i postigao gol. Na drugoj strani duel Brašanca i Stojkovića, a zbog prigovora Mihajlović dobija karton.

37' - Prvi žuti karton na utakmici. Obeng Regan je sa obe ruke srušio Marka Jevtovića i za to je kažnjen žutim kartonom. Posle slobodnog udarca sa desne strane, Stojković na mestu. Loš centaršut Mihajlovića.

32' - Pokušaj Andrije Pavlovića, ali lepo brani Šaranov. Posle prvog kornera bez opasnosti po gol.

25' - Stevanović! Pa, drugi Stevanović!

Lep pokušaj Alena Stevanovića koji se fintom namestio za šut sa 20-ak metara od gola, ali je Nemanja Stevanović na golu Čukaričkog ispružio ruku i odlično intervenisao.

Prelep šut i prelepa odbrana!

22' - Mandić!

Čukarički nikako nije uspevao da poveže nekoliko dobrih dodavanja, ali nakon što je Knežević polako povukao kontru i dobro "izbacio" Bojića koji je na desnoj strani pronašao Mandića - Čuka dolazi i do prve šanse od gola. Mandić je trčao nekoliko metara, ali se rano odlučio na šut, pa je pogododio mrežu iza gola Šaranova.

Mandic sansa
Izvor: YouTube

18' - Pokušaj Jovanovića...

Slobodan udarac za Partizan iskosa sa leve strane nakon obaranja Bogosavca, a iako je to pozicija sa koje je pre nekoliko minuta dobro šutirao Mihajlović, on se odlučio na centaršut i pogodio svog štopera Marka Jovanovića u glavu, ali je lopta otišla preko gola. Bez posla za Stevanovića.

14' - Kosović je "isprobao" šut, ali ponovo visoko preko gola. Prekid zbog bakljade. Matić ne može da nastavi utakmicu zbog povrede, umesto njega na terenu je "zlatni orlić" Staniša Mandić.

11' - Mihajlović!

Strašan je mladi fudbaler Partizana. Sada je ponovo dobio loptu na levoj strani, ali umesto da ode u prodor - ušao je u sredini i tako iznenadio igrače Čukaričkog. Šutirao je "kiflu" sa ivice kaznenog, ali se istakao Stevanović. Posle kornera gužva, ali ništa od pokušaja.

Problem za Lešnjaka - Matić se žali na povredu zgloba.

Mihajlović šansa
Izvor: YouTube

9' - Očekivano, mirniji tempo.

Nakon furioznog početka i četiri šanse u prva tri minuta, fudbaleri oba tima kao da su malo "prikočili", pa se napadi dosta duže grade. Partizan najaktivniji po levom boku na kom je Mihajlović, kome pomaže i Kosović, dok se Čukarički malo povukao.

3' - Partizan preko Mihajlovića do šansi!

Prvo je mladi krilni napadač izveo dva odlična kornera, nakon kojih je Partizan dolazio do šansi, a potom je imao i odličan "trk", obišao Stevanovića, ali otišao isuviše u stranu, pa nije mogao da šutira. Vratio je loptu Kosoviću, ali visoko preko gola.

1' - GOOOOOOOL! KNEŽEVIĆ!

I odmah pogodak na startu meča! Kakav šok za Partizan... Nije prošlo ni pedeset sekundi.

Regan je poslao dobru loptu na desni bok, propustio je jedan igrač Čukaričkog, a ona stigla do Filipa Stojkovića koji je protrčao po desnoj strani i uposlio Filipa Kneževića koji je sa nekoliko metara loptu smestio u mrežu.

Na usporenom snimku se možda čini i da je Bandalovski postigao pogodak.

Čuka
Izvor: YouTube

1' - Utakmica počinje, Partizan kreće sa centra.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu uoči poslednje utakmice 27. kola. Ovde!

Podsetite se šta su uoči meča rekli trener Milan Lešnjak, a šta Ivan Tomić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC