• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi i Poljaci raspoloženi, Hrvati zabrinuti

Autor mondo.rs

Nekoliko učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva u Francuskoj imalo je u subotu pripremne utakmice.

U iščekivanju derbija dana (Nemačka - Engleska, 20.45 u Berlinu), odigrano je nekoliko prijateljskih utakmica širom Evrope. Za većinu reprezentacija, pripremnih uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Francuskoj (10. juna - 10. jula).

Ruski i Poljski navijači mogu da budu zadovoljni, pošto su njihovi fudbaleri upisali ubedljive pobede.

"Baćuške" su slavile protiv Litvanije 3:0, golovima Fjodora Smolova u 41, Aleksandra Golovina u 61. i Denisa Glušakova u 72. minutu.

Rusima je to bila prva martovska provera, a narednu će imati u utorak protiv Francuske u Parizu (21.00).

Podsetimo, tim selektora Leonida Slutskog na Evropskom prvenstvu će igrati u grupi sa Engleskom, Velsom i Slovačkom.


Poljaci su posle 1:0 protiv Srbije, "napunili" mrežu Finaca. Ponovo pred svojim navijačima, ovaj put u Vroclavu, pobedili su 5:0. Već na poluvremenu rezultat je bio 3:0, golovima Kamila Grosickog u 18, Pavela Všoleka u 20. i Filipa Staržinskog u 32. minutu. U drugom poluvremenu Všolek se još jednom upisao u strelce, u 66. minutu, a konačan rezultat postavio je Kamil Grosicki u 85. Prva zvezda tima, Robert Levandovski, meč je počeo na klupi, pa je u 63. minutu zamenio Arkadijuša Milika.

Poljska će do početka EURA imati još dve provere, sa Holandijom 1. juna i Litvanijom pet dana kasnije. Zatim slede mečevi grupne faze protiv Severne Irske, Nemačke i Ukrajine.

Hrvatska je posle 2:0 protiv Izraela u Osijeku odigrala samo 1:1 protiv Mađarske u Budimpešti. Doduše, i nije "samo", pošto je domaćin prikazao bolju, sigurniju igru u svojoj jedinoj martovskoj proveri.

Gosti su poveli preko Marija Mandžukića u 18. minutu, ali osim te akcije, kada je Ivan Perišić sa leve strane oštro centrirao u peterac, a na drugoj stativi potpuno sam bio napadač Juventusa, Hrvati nisu stvorili više gol-šansi.

Igra se uglavnom odvijala između dva kaznena prostora, a strpljivi Mađari do izjednačenja su došli pogotkom Balaša Džudžaka iz slobodnog udarca u 79. minutu.

Mađarska će do Evropskog prvenstva imati samo još proveru protiv Nemačke, dok su Hrvati završili sa prijateljskim utakmicama i čekaju duele protiv Španije, Češke i Turske. Mađarsi su u grupi sa Portugalom, Islandom i Austrijom.

U još jednom duelu učesnika turnira u Frnacuskoj, Austrije i Albanije, domaćin je slavio 2:1 i to zahvaljujući golovima već u prvih 13 minuta utakmice. Mark Janko je pogodio u 6. minutu, za svoj peti gol u poslednja četiri nastupa za Austriju, a prednost je duplirao Martin Harnik u 13. Gosti su u drugom poluvremenu uspeli da ublaže poraz, pošto je Ermir Lenjani bio precizan u 47. minutu, ali su u 78. ostali sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Ergisu Kačeu.

Austrija će na Evropskom prvenstvu biti u grupi sa Mađarskom, Islandom i Portugalom, dok Albaniji predstoje dueli sa Švajcarskom, Francuskom i Rumunijom.

U duelu dve selekcije koje neće putovati u Francusku, Kazahstan je kao gost savladao Azerbejdžan 1:0. Poraz timu koji sa klupe vodi bivši trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, naneo je Maksat Baižanov golom u 8. minutu.

REZULTATI:

Azerbejdžan - Kazahstan 0:1 (0:1)
Rusija - Litvanija 3:0 (1:0)
Austrija - Albanija 2:1 (2:0)
Poljska - Finska 5:0 (3:0)
Mađarska - Hrvatska 1:1 (0:1)
Nemačka - Engleska 20.45

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC