• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi ciklus - novi poraz Srbije!

Autor mondo.rs

Srbija izgubila od Poljske 0:1 i tako nanizala tri neuspeha. Igra obećava, ali poraz se piše...

Osim toga što su u Fudbalskom savezu Srbije prijateljsku utakmicu protiv Polsjke nazvali početkom "novog kvalifikacionog ciklusa", ono najbitnije je ostalo po starom.

PORAZ, pre svega!

"Orlovi" su u Poznanju izgubili od učesnika narednog evropskog prvenstva 1:0 (1:0). Gol odluke postigao je Jakub Kuba Blaščikovski u 28. minutu. Još pre meča su nam u nacionalnom savezu skrenuli pažnju na činjenicu da je Poljska u kvalifikacijama pobedila Nemačku, pa bi, s toga, poraz od belo-crvenih, valjda, trebalo shvatiti kao očekivan i normalan.

Ne, nije je reč o alibiju, već samo podsećanje na to gde se reprezentacija Srbija nalazi u evropskom fudbalu. A, to je ispod proseka, jer će mnoge prosečne selekcije, narednog leta igrati na EURU u Francuskoj. O tome svedoči i mesto na FIFA rang listi - 50. Doduše, ni Poljaci na 31. poziciji nisu sjajni.

Selektor Radovan Ćurčić je u Poznanj poveo, kako sam reče, "najbolje što Srbija ima u ovom trenutku". Da je čelnicima FSS i samom treneru utakmica sa Poljskom, iako prijateljska, bila veoma važna, govori i podatak da su Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov, igrači koji na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji neće imati pravo nastupa zbog suspenzije, odigrali skoro ceo meč. Matić je zamenjen u 85, a Kolorv je dočekao poslednji sudijski zvižudk na terenu.

Ruku na srce, Srbija je čak bila i bolja od Poljske.

U prilog ovoj konstataciji ide i to što je golman Vojćeh Ščesni bio najbolji akter meča. Jednostavno, sa nekoliko fenomenalnih intervencija sačuvao je mrežu Poljske. Sa druge strane, posebno se obrukao Branislav Ivanović, kada je u sedmom minutu promašio prazan gola sa samo tri metra. Kapiten "orlova" imao je prliku i pred kraj, kao i Slobodan Rajković.

Ipka, naš najopasniji igrač bio je Adem Ljajić sa nekoliko sjajnih udaraca kada je na muke stavljao Lukaša Fabijanskog i već pomenutog Ščesnog.

Početkom oktobra prošle godine Srbija je pobedila Albaniju 2:0, ali su posle tog meča usledila tri vezana poraza, od Portugalije (1:2), Češke (1:4) i Poljske. Prilika da se prekine serija biće već za šest dana u Estoniji ili u junu u Rusiji.

Posle tih susreta, prava na grešku više nećemo imati, jer počinju kvalifikacije, a na red dolaze utakmice sa Republikom Irskom, Moldavijom...

SASTAVI:

POLJSKA: Fabijanski - Pišček, Glik, Salamon, Ribuš - Blaščikovski, Krihovjak, Zelinski, Grosicki - Milik, Levandovski.

Igrali su još: Ščesni, Teodorčik, Kapuštka, Jodlovjek, Borisjuk, Pazdan.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Maksimović, S. Rajković, Kolarov - Matić, Milivojević - Tošić, Ljajić, Kostić – Stojiljković.

Igrali su još: Đuričić, Brašanac, Spajić, Nemanja Maksimović, Sulejmani, Mladenović.


UŽIVO:

Srbija protiv Poljske...

U stručnom štabu "orlova" gostovanje u Poznanju, uprkos tome što utakmica ima prijateljski karakter, okarakterisano je kao početak novog ciklusa, u kojem će tim Radovana Ćurčića pokušati da se domogne velikog takmičenja (Svetskog prvenstva u Rusiji 2018), posle dva propuštena.

Ali, ni ovaj meč nije mogao da prođe bez problema i trzavica. Fudbalska javnost u Srbiji uzdrmala je izjava Dušana Tadića da neće igrati za nacionalni tim dok se ne promeni selektor, a na njegovu se, dan kasnije, nadovezao sličnom i Nemanja Gudelj.

Ostali igrači, oni koji su pozvani za akcije protiv Poljske i Estonije, dali su podršku Ćurčiću.

Selektor se za meč sa Poljskom odlučio za sledećih 11, saznaje MONDO: Stojković - Kolarov, Rajković, Maksimović, Ivanović - Matić, Milivojević - Ljajić, Tošić, Kostić - Stojiljković.


SASTAVI:

POLJSKA: Fabijanski - Pišček, Glik, Salamon, Ribuš - Blaščikovski, Krihovjak, Zelinski, Grosicki - Milik, Levandovski.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Maksimović, S. Rajković, Kolarov - Matić, Milivojević - Tošić, Ljajić, Kostić – Stojiljković.

TOK UTAKMICE:

92' - Ščesni opet sprečava izjednačenje. Ljajić je propustio novu priliku.

89' - Srbija je imala dve velike prilike da izjednači. Rajković i Ivanović nisu uspeli da pogode mrežu, Ščesni je bio odličan.

85' - Evo i Darka Brašanca...

78' Filip Mladenović je ušao umesto imenjaka Kostića.

75' Bartoš Kapuštka je na terenu, fudbaler koji ima samo 19 godina. Grosicki je izašao. Još jedna promena, Jodlovjak je zamenio Krihovjaka.

74' - Krihovjak je mogao da duplira prednost Poljske. Šut po zemlji pored gola.

73' - Teodorčik je zamenio Levandovski. Nemanja Maksimović je debitant i na terenu je umesto Luke Milivojevića.

65' - Zorana Tošića menja Miralem Sulejmani.

63' - Ponovo Ljajić i golman poljskog tima. Odličan šut i sjajna odbrana.

61' - Adem Ljajić opet šutira iz daljine i ponovo u okvir gola, ali posle odbrane Ščesnog ostaje samo korner.

56' - Filip Đuričić umesto Stojiljkovića.

51' - Sreća za naš tim u šestom minutu drugog poluvremena. Milik je šutirao, Stojković bio "kratak", ali nas je spasila stativa.

49' - Odlična akcija Srbije. Zoran Tošić je lepo, preko odbrane, proigrao Filipa Kostića, ali ovaj, kada se našao sam ispred Fabijanskog, nije uspeo da primiri loptu na pravi način.

- Počelo je drugo poluvreme. Jedna izmena, umesto Fabijanskog među stativama je Vojćeh Ščesni.

Završeno je prvo poluvreme. Poljska ima prednost od 28. minuta. Srbija je na početku utakmice imala jednu odličnu priliku, koja će ostati upamćena po promašaju Ivanovića. Poljacima je pripao drugi deo prvog poluvremena kada su i postigli za sada jedini gol.

42' - Stojković brani vrlo težak udarac i sprečava Poljake da povedu 2:0.

28' - GOL! Iz prve prave prilike Poljska postiže gol. Jakub Kuba Baščikovski je strelac. Robert Levandovski je bio na levoj strani, ubacio je loptu u sredinu, odakle je glavom intervenisao Maksimović, ali je odbijena lopta pala pravo na nogu Kubi, koji potpuno sam i neometan sa 16 metara iz prve pogađa sam ugao Stojkovićevog gola.

Poljska 1:0
Izvor: YouTube


25' - Ljajić šutira sa 20 metara, snažan šut, ali po sredini gola tako da Fabijanski nije imao mnogo problema.

22' - Nema golova, kao ni izraziti prilika posle one u sedmom minutu za Srbiju.

9' - Srbija je bolja. Ljajić šutira pored gola...

7' - Adem Ljajić je odlično šutirao, Fabijanski nekako uspeo da odbrani, a odbijenu loptu Branislav Ivanović nije uspeo sa sprovede u mrežu. Iz te pozicije u kojoj se nalazio defanzivac Čelsija bilo je mnogo teže promašiti.

Kapiten "orlova", Branislav Ivanović promašio prazan gol sa samo nekoliko metara. Bilo je to prva prilika na utakmici Poljska - Srbija.
Izvor: YouTube


6' - Filip Kostić je nepropisno zaustavlje od strane Salomona na ivici kaznenog prostora.

- Srbija je protiv Poljske do sada odigrala četiri utakmice, tri su završene bez pobednika, a jednom su današnji domaćini bili bolji - 1:0.

- Meč je počeo...


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC