• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pelegrini našao klub, ali da li mu kriju primanja?

Autor mondo.rs

Bogati Rusi, koji su skupo plaćali trenere iz inostranstva dobili su pristanak aktuelnog menadžera Mančester sitija, ali da li je cifra o kojoj se govori realna? Teško!

Nisu odoleli Lućano Spaleti i Andre Viljaš-Boaš, nije ni Manuel Pelegrini.

Aktuelni menadžer Mančester sitija i bivši trener Real Madrida, Malage i Viljareala, postaće treće veoma zvučno inostrano ime na klupi bogatog Zenita i to u nizu.

Posle Spaletija, koji je vodio svetlo plave sa "Petrovski" stadiona od 11. decembra 2009. do 11. marta 2014, a potom i aktuelnog trenera Viljaša-Boaša, koji je preuzeo ekipu 20. marta 2014. godine, posao je dobio i Pelegrini, izjavio je bivši fudbaler Zenita Aleksander Panov.

Panov, čija reč se poštuje u klubu u kojem je ostavio dubok trag, rekao je da je Čileancu ponuđena plata od 3,5 miliona evra godišnje.

Panov je dodao da će Zenit pretpreti mnogo promena u sastavu, od ranije je najavljen odlazak trenera Viljaša Boaša, a moguće je i da će njegovim putem i prve zvezde Hulk i Aksel Vitsel.

Mančester siti uveliko je objavio da je potpisao ugovor sa Pepom Gvardiolom, koji će narednog leta postati najplaćeniji trener svih vremena sa godišnjim primanjima od oko 25 miliona evra na "Etihadu". Od kada je to objavljeno, "građani" i Pelegrini igraju skoro pa očajno, u poređenju sa do tada beleženim rezultatima.

"Biće promena, ali sa Pelegrinijem Zenit neće biti slabiji. On je napravio dobar posao u Sitiju i pokazao da je vrhunski trener osvajanjem Premijer lige i Liga kupa. Ima pobednički mentalitet koji sadašnji trener Zenita nema", rekao je Panov za Rojters.

Zenit se trenutno nalazi na četvrtom mestu ruskog šampionata, sa šest bodova manje od lidera CSKA Moskve.

Nezvanično, Pelegrinijeva plata u Sitiju, bez bonusa za trofeje i plasmane u Ligu šampiona, iznosila je 4,15 miliona evra po sezoni i pitanje da li se on, sudeći prema rečima Panova, odlučio na odlazak u Rusiju sa "svega" 3,5 miliona, iako je poznato da je stopa poreza na lični dohodak niža u Rusiji nego u Engleskoj.

Poređenja radi, Viljaš-Boaš prima 8,5 miliona evra po sezoni u Sankt Peterburgu, dok je sadašnji trener Rome, Spaleti, radio za 6,5 miliona po sezoni i nešto pre nego što će biti smenjen, produžio ugovor sa Zenitom do 2015. godine i potom odbijao da prihati brojne ponude italijanskih klubova, sve dok mu ugovor sa ruskim gigantom iza kojeg stoji "Gazprom" nije istekao u celosti i dok nije naplatio i posednji cent.

Da je u toku trajanja ugovora prihvatio poziv drugog kluba, Zenit ne bi imao obavezu da ga isplaćuje, a lako se može izračunati da je od 20. marta 2014. do isteka 2015. godine ruski klub plaćao i Viljaša-Boaša i Spaletija u isto vreme, a to je kao da za trenera imate Žozea Murinja.

Utoliko, sumnjamo da je Pelegrini potegao u rusku Premijer ligu za 3,5 miliona evra...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC