• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravite na Levandovskog...

Autor mondo.rs

Bajern će, prema pisanju "Bilda", odstupiti od politike "socijalne pravde" i učiniti Poljaka trećim najplaćenijim fudbalerom sveta, posle čega će on postati nedodirljiv za ostale klubove.

Robert Levandovski, preko svog agenta, zatražio je nedavno nov ugovor sa Bajernom i godišnju platu od 18 miliona evra što bi ga učinilo ubedljivo najplaćenijim fudbalerom kluba, Bundeslige i Nemačke, a jednim od tri najplaćenija na svetu.

Uz Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Skeptici su sumnjali u to da će Bajern pristati da mu uveća godišnja primanja za više od osam miliona evra, ne zato što u Minhenu nemaju novca, naprotiv, već zato što ovaj po mnogo čemu jedinstven klub u grupi najbogatijih na svetu ima politiku "socijalne pravde", gde postoje grupe najvažnijih igrača, sa ujednačenim primanjima.

Konkretno, prema aktuelnim platama, 160.000 evra (neto, ali bez bonusa), primaju Levandovski, Frank Riberi, Arjen Roben i Filip Lam, deset hiljada evra manje primaju Tomas Miler, Manuel Nojer i Arturo Vidal, a dvadeset hiljada manje Mario Gece i Ćavi Alonso, dok su ostali dosta "ispod".

Ukoliko bi pristali na uslove 27-godišnjeg Poljaka, a aktuelni ugovor ističe mu 2019. godine, čelnici bavarskog gitanta u velikoj meri bi odstupili od klupske politike, međutim sudeći prema informacijama do kojih je došao "Bild" – to će se dogoditi!



Levandovski je, navodno, pristao da produži ugovor do 2021. godine, zvanični podaci o povišici i plati nisu objavljeni, ali se u tekstu navodi da su sve strane zadovoljne posle pregovora i da će Real Madrid i Mančester siti ostati kratkih rukava, jer će cena jednog od najboljih fudbalera sveta dodatno skočiti kada bude "šarnuo" novi ugovor.

Levandovski je 2014. godine kao slobodan igrač prešao iz Borusije Dortmund i Bajern Minhen i za tu olakšicu nagrađen je bonusom od pet miliona evra, a potom je uvršten u grupu najplaćenijih igrača, s tim da je golovima, bonusima i trofejima "template" platu od 8.320.000 evra učinio za milion i po evra jačom u prethodnoj i tekućoj sezoni.

Za BVB dao je 103 gola, uz 43 asistencije, na 187 utakmica, a u dresu najvećeg rivala bio je strelac 61 put, uz 19 asistencija, na 88 utakmica. Za reprezentaciju Poljske dao je 34 gola na 75 nastupa.


Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC