• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentacija Srbije je pobedila!

Autor mondo.rs

Pogotkom Aleksandra Kolarova u 81. minutu iz slobodnog udarca Srbija je prekinula loš niz rezultata, i konačno ostvarila pobedu, ali i pored toga momci Radovana Ćurčića nisu naročito impresionirali u ovom meču.

 Prijateljski meč: Estonija - Srbija 0:1 Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije je ostvarila pobedu u Talinu protiv reprezentacije Estonije i tako prekinula niz loših igara, ili bolje rečeno poraza, a gol odluke postigao je Aleksandar Kolarov u 81. minutu iz slobodnog udarca.

ESTONIJA - SRBIJA 0:1 (0:1)

Mirisalo je na još jednu utakmicu u kojoj je reprezentacija Srbije imala nekoliko šansi pred golom protivnika, ali da to nije uspela da iskoristi. Najčešće su "orlovi" pokušavali sa ivice šesnaesterca, Aleksandar Mitrović je ušao u dve prilike, ali bez dobrog udarca u okvir gola, dok je Branislav Ivanović postigao gol - koji je neopravdano poništen.

Kada je u pitanju Estonija oni su se svesno povlačili ka svom golu, ali su u nekoliko prilika pretili iz kontranapada. Vladimir Stojković je imao dve dobre intervencije u prvom periodu utakmice, dok je u nastavku utakmice imao znatno manje posla.

Ipak, za pobedu možemo zahvaliti "levici" Aleksandra Kolarova.

On je u 81. minutu namestio loptu na 22-23 metra od gola Aksalua, a potom u svom stilu prebacio živi zid i gađao golmanov dalji ugao. Estonski golman je tek zakačio prstima njegovu "bombu", ali je to sve što je mogao da uradi.

...
Izvor: Kolarov Estonija gol


Ali, ukupan utisak je i dalje: Rezultat DA, igra NE!

U najavi utakmice selektor Radovan Ćurčić je rekao da bi idealno bilo da reprezentacija igra dobro kao u utakmici protiv Poljske, ali da ostvari pobedu. Srbija je u nekim delovima utakmice bila često pred golom Estonaca, ali se ne može reći da su to bili naročito organizovani napadi.

Aleksandar Mitrović je u dve situacije imao priliku da savlada Aksalua, ali se još jednom završnica pokazala kao njegova velika mana. Na drugoj strani, Vladimir Stojković je u prvom poluvremenu odbranio dve velike šanse za Estonce. Prvo je odbrani pokušaj Zenjova, a onda i Tenistea, koji je bio sam pred njim zbog lošeg postavljanja odbrane.

U nastavku meča "orlovi" su pokušavali da šutiraju iz svih pozicija, a osim šuta Zorana Tošića, većina tih udaraca nije naterala Aksalua da interveniše.

Srbija je do gola stigla u 75. minutu, takođe prekid, ali je sudija neopravdano poništio gol, a razlog je bio navodno igranje rukom. Branislav Ivanović je postigao gol nakon što su je Rajković i Mitrović dirali glavom, pa nije jasno šta je pomoćni sudija video. 

Ono što će se pamtiti iz ove utakmice je svakako to da je prekinut niz od tri poraza (Portugal, Češka, Poljska), ali i to da se Srbija još uvek "traži". Ćurčić je ukazao šansu gotovo istom timu koji je igrao i pre nekoliko dana u Poznanju, ali je odbrana imala dosta problema kada bi Estonci napadali, dok je Mitrović najčešće bio odsečen od igre.

Srbiju pre starta kvalifikacija očekuje i prijateljska utakmica sa Rusijom, a ostaje da se vidi da li će FSS ugovoriti još neki meč u FIFA terminima.

Da li će ova utakmica vratiti igračima "samopouzdanje", a navijačima veru u A reprezentaciju Srbije, i da li bi mogla da bude "prekretnica" o kojoj se toliko priča - tek će se videti u narednom periodu.

ESTONIJA: Aksalu, Teniste (Kams), Jеger, Baranov, Pik, Antonov, Vasiljev, Mets, Kalaste (Puri), Anier i Zenjov, .

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Maksimović (Spajić), Rajković, Kolarov, Milivojević (Maksimović), Matić (Brašanac), Ljajić, Tošić (Sulejmani), Kostić (Đuričić) i Mitrović (Stojiljković).

N A J A V A

Reprezentativci Srbije će u Talinu pokušati da poprave utisak iz prethodnih kvalifikacija, ali i nekoliko prethodnih prijateljskih mečeva koje su izgubili, i protiv reprezentacije Estonije igraju za pobedu i povratak samopouzdanja.

Najviše se o tome govorilo ovih dana iz tabora "orlova", u kome smatraju da su odigrali dobar meč u Poznanju protiv Poljske (0:1), ali da su usled manjka sreće, kako u defanzivi tako i u završnici, i nedostatka samopouzdanja - ipak izgubili.

Poruka selektora Radovana Ćurčića je bila da je timu potrebna pobeda kako bi bio sigurniji u svoje mogućnosti, ali i da bi tako "pozvao" javnost na svoju stranu zbog podrške pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Rival je "stari znanac" Estonija, sa kojom nemamo dobrog iskustva.

Dve reprezentacije su se po prvi put sastale 2010. godine i ovo im je od tada već treći susret, a Srbija je za sada bez pobede. Estonci su prvo pobedili u Beogradu 3:1, da bi pred svojim navijačima uspeli da izbore bod - 1:1. Više puta je iz našeg tabora ponovljeno da su te utakmice bile ključni razlog zašto "orlovi" nisu igrali Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Selektor je takođe imao veliki broj problema sa zdravstvenim bilteom reprezentativaca. Grujić je pred meč odradio samo jedan trening, pa je malo verovatno da će zaigrati, a pod upitnikom su i Filip Mladenović i Miralem Sulejmani.

U odnosu na meč sa Poljskom, promena samo u napadu. Aleksandar Mitrović menja Stojilkovića, a Ćurčić je najavio da će na ovom meču isprobati 17 igrača.

Reprezentacija Estonije je 88. na svetu i nije se plasirala na EURO2016. Igraju čvrsto kod kuće, pa su poraženi od Engleske i Švajcarske sa po 1:0, dok su istim rezultatima dobijali Sloveniju i Litvaniju, a gol više dali su San Marinu.

Ovo će biti 11. utakmica Radovana Ćurčića na klupi "orlova", bar kada je u pitanju ovaj stalni mandat, i za sada je sa A timom ostvario četiri pobede i šest poraza.

IZ MINUTA U MINUT:

90' - Probao je Vasiljev iz slobodnog udarca, ali lošije je to nego u prethodnim utakmicama sa Srbijom. I Stojiljković u igri.

81' - KOLAROV! GOL IZ SLOBODNOG UDARCA!

Konačno je lopta u mreži Aksalua. Nakon što je gol kapitena iz 75. minuta poništen, sada je zamenik kapitena postigao gol, i to prelep. Namestio je loptu na 22-23 metra od gola za slobodan udarac, a potom u svom stilu šutirao neodbranjivo.

Sada još meč treba privesti kraju...

Kolarov
Izvor: YouTube

75' - Ivanović je postigao gol, ali je poništen!

Dobar centaršut Adema Ljajića, Rajković je odigrao telom, a ne rukom kako je sudija pokazao, da bi Mitrović spustio za Ivanovića koji je dobro reagovao i postigao pogodak, ali uzalud. Pomoćni sudija je signalizirao da je bilo igranja rukom.

Ulazi i Đuričić umesto Kostića.

71' - Žuti karton za Darka Brašanca zbog faula na sredini terena.

68' - Napad Adema Ljajića, delovalo je da traži prostor za šut, ali je ostavio petom za Aleksandra Mitrovića koji je loptu poslao na tribine. Loš pokušaj sa nekih 17-18 metara, slabijom nogom.

63' - Mitrović opet u šansi... Izblokiran.

Probio je Filip Kostić po levoj strani, gledao je u loptu, ali poslao, ispostaviće se, odličnu loptu po zemlji za Aleksandra Mitrovića, ali se napadaču Njukasla opet nije "dalo" da postigne gol. Dok je čekao loptu, isprečio mu se Jeger, pa je još jedna šansa otišla u nepovrat.

Brašanac ulazi umesto Matića.

60' - Kams umesto Tenistea.

55' - Nije da ne šutiramo...

Igrači pokušavaju da šutiraju iz svake pozicije na kojima im se učini da bi bilo "zgodno" da oprobaju šut, sada je Ljajić povukao sa krila, gledao ka golu, ali je potom šutirao pored gola. Na drugoj strani nakon greške Spajića pokušaj preko Purija, ali sada je Rajković izblokirao Zenjova.

52' - Mitrović! Opet ništa...

Filip Kostić je obično slao lopte po zemlji, a sada je konačno u "glavu" pogodio Aleksandra Mitrovića, koji je odmakao svom čuvaru, ali vrlo blago šutirao. Pravo je to išlo u golmana, a ni intenzitet nije bio zadovoljavajući.

Možda je opravdanje da mu je lopta bila previsoka.

49' - Dve šanse u nastavku...

Luka Milivojević je šutirao sa 16 metara, ali traljavo, pored gola. Ako ništa, bar nismo izblokirani. U nastavku Zoran Tošić ulazi sa desne strani u sredinu i lepo šutira, ali se Aksalu lepo bacio na loptu.

46' - Dve promene. Umesto Kalastea ulazi Puri, dok kod Srbije Spajić menja Maksimovića.

------------------------------------------------------------------------------------

45' - Kraj prvog poluvremena.

44' - Mitrović opet dobija odličnu loptu, pokušava da nađe prostor za šut, ali Baranov odlično postavlja nogu. Po ko zna koji put izblokiran pokušaj.

41' - Nije šansa, ali...

...jedan od lepših napada Srbije. Kolarov je ubacio loptu sa leve strane, Mitrović je iz prve vratio Ljajiću, a ovaj je na isti način pokušao da "izbaci" Tošića na desnoj strani, međutim njegov kontakt sa loptom je bio dosta loš. Međutim, ovo deluje kao način na koji bi se mogla probiti defanzivna linija Estonije.

35' - Preti Estonija posle kornera... Za sada odbrana ne izgleda dobro.

32' - Sada velika šansa za Estoniju!

Ponovo su probili po levoj strani, na desnoj je bio potpuno usamljen desni bek Teniste, ali je Stojković bio dobro postavljen i spasio Srbiju. Odbrana jako loša za sada...

30' - MITROVIĆ! Kakva šansa, uzalud...

Ovo je bio najbolji napad Srbije do sada. Loptu je sa leve strane ubacio Kostić, Aleksandar Mitrović došao do lopte, pokušao da prevari golmana, ali se nije snašao, pa nije dobro zahvatio loptu. Bila je ovo velika šansa, ponovo je realizacija problem...

U nastavku Rajković pokušava posle prekida, spetljali su se golman i defanzivci, ali ništa od toga.

27' - Zenjov! Brani Stojković!

Bilo je opasno... Izveli su dobar napad Estonci, Pik je prošao po levoj strani, lako probio našu defanzivu, a Konstantin Vasiljev je poslao loptu u srce šesnaesterca, a možda je i pokušao da šutira, a nju je zahvatio Zenjov - međutim, odlična odbrana Stojkovića.

25' - Opet izblokirani pokušaji!

Iznenada se Kostić ubacio po levoj strani i ušao u šesnaesterac, a potom "vratio" loptu na ivicu šesnaesterca odakle su pokušali Tošić i Matić, ali su oba udarca izblokirana. Estonci prave dobar blok pred svojim golom, dok Srbija za sada igra vrlo tradicionalno, bez većeg rizika, i ne uspeva da probije.

21' - Ponovo pokušavamo sa ivice šesnaesterca. Sada je Zoran Tošić ušao sa krila, tražio "rupu" za šut, ali je pogodio Baranova. U nastavku akcije Branislav Ivanović šalje loš centaršut sa desne strane.

19' - Adem Ljajić je povukao napad Srbije, tražio prostor sa ivice šesnaesterca, ali bez opasnosti. Loš tempo u Talinu.

12' - Mitrović je probao!

Konačno da se zaigra i pred golom Aksalua. Aleksandar Mitrović je dobio loptu na ivici šesnaesterca, uspeo dase namesti našut, ali je sa nekih 17-18 metara šutirao po zemlji pravo u golmana. Lopta se odbila od njega, ali niko od igrača u napadu nije bio blizu da reaguje.

8' - Prvo uzbuđenje

Vrlo loša utakmica za sada, igra se na sredini terena sa mnogo grešaka, a prvi pokušaj imali su Estonci. Zoran Tošić je neoprezno oborio Pika iskosa sa leve strane, a Estonci su pokušali glavom posle ovog prekida, ali nije to bilo ništa ozbiljno, lopta je otišla preko gola.

1' - Utakmica je počela!

U odnosu na poslednji susret dve reprezentacije (2011. godina) u sastavu "orlova" su samo trojica istih igrača. Ivanović, Kolarov i Tošić.

Branislav Ivanović će danas odigrati svoju 85. utakmicu u dresu reprezentacije.

Meč se igra u Talinu na "A Le Kok" areni, stadionu koji prima oko 10 hiljada navijača.

Utakmicu sudi Arnold Hanter iz Severne Irske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC