• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener "zmajića": Na EURO idemo da se nadigravamo!

Autor mondo.ba

Damjan Ratković, mladi trener u stručnom štabu U-17 reprezentacije BiH, smatra da će bh. kadeti na Evropskom prvenstvu pokazati svima da su tvrd orah.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine do 17 godina nedavno je ostvarila istorijski uspjeh plasmanom na Evropsko prvenstvo.

Pomoćnik selektora Sakiba Malkočevića, Damjan Ratković osvrnuo se na veliki rezultat bh. kadeta.

"Odigrali smo kvalifikacije na vrhunskom nivou. U prvom susretu sa Gruzijom smo bili malo umorni od puta i to nam je možda najlošija utakmica. Ipak, sreća nas je pogledala i ta tri boda su nam otvorila vrata za plasman na EP. Drugi meč sa Italijom smo odradili taktički zrelo i disciplinovanom igrom smo došli do pobjede. U posljednjem kolu sa Rusijom nismo dobro otvorili utakmicu. Kasnije smo stvarali prilike, možda mogli i tu napraviti bolji rezultat, ali na kraju smo izgubili što nije uticalo na plasman na EURO", prenosi Ratkovićeve riječi zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Mnogo toga na prvenstvu Starog kontinenta zavisiće od žrijeba.

"Uspjeh koji smo napravili je veoma bitan za BiH, Savez, momke koji će imati priliku da se pokažu na velikoj sceni, ali i za nas trenere. Čekamo žrijebanje grupa koje će biti održano osmog aprila. Kada saznamo imena protivnika analiziraćemo ih, gledati njihove utakmice i spremiti se za veliko takmičenje", poručio je Ratković.

Mladi stručnjak smatra da "zmajići" mogu napraviti veliki rezultat i na Evropskom prvenstvu, odnosno da krajnji domet nije samo plasman na kontinentalnu smotru.

"Način na koji smo odigrali sa Italijom i Rusijom nam daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu i na EP, jer ekipe tog ranga će nas i čekati u Azerbejdžanu. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa njima. Na nama je da se što bolje spremimo i ako svi igrači budu zdravi i na raspolaganju, možemo napraviti dobar rezultat. U svakom slučaju idemo na EURO da se nadigravamo, nećemo nikome biti lak zalogaj", zaključio je Damjan Ratković, trener u stručnom štabu U-17 reprezentacije BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC