• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Prinuđeni smo da prodajemo najbolje...

Autor mondo.rs

"Održati kostur ekipe u dužem periodu nije realno i to je navijačko neprofesionalno gledanje", ispričao je Zvezdan Terzić tokom boravka Crvene zvezde u Etno selu Stanišići.

 Zvezdan-Terzic-o-reprezentaciji-i-dugu Izvor: MN PRESS

Crveno-beli su tokom ove nedelje gostovali u Etno selu Stanišići. Iskoristili su reprezentativnu pauzu da se pripreme za utakmice koje dolaze u narednom periodu, a odigrali su i prijateljski meč sa ekipom Zvijezda 09 (3:1).

Tom priliko generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je za portal "Glas Srpske" i pričao o nizu crveno-belih, dugovima, transferima, Evropi, platama igrača, ali i o reprezentaciji Srbije koja ima problema.

"Žao mi je što se ovo dešava, pre svega zbog igrača koji su odbili da igraju. Zašto ti kvalitetni individualci nisu uklopljeni u dobar sistem nemam odgovor, jer nisam tamo prisutan i ne znam kako sada funkcioniše sistem iznutra. Neke stvari su poremećene i ne znam koji su još igrači ušli u raspravu sa selektorom, što ne sme da se događa ako postoji ozbiljan fudbalski savez, pre svega što je šef uvek u pravu", kazao je Zvezdan Terzić koji je danima pre toga bio u (novom) medijskom ratu sa Tomislavom Karadžićem.

Srećan je što je Crvena zvezda oborila klupski rekord po broju uzastopnih pobeda (24), ali i izjavio da nije opterećen onim koji drži Benfika iz 1962. godine. Upozorio je da titula nije osvojena, a da su ispunjeni ciljevi koje su postavili prošle godine.

"Omladinska škola mora da se podigne na viši nivo, da bude kamen temeljac za razvoj čitavog kluba. Međutim, Zvezda je opterećena nasleđenim problemima da ne može da razmišlja dugoročno, ali moraćemo. Moramo ulagati u veštačke terene, internat za smeštaj igrača, u reflektore za rad omladinske škole, u zatvorenu salu gde bismo mogli zimi da treniramo".

"Za sada je Zvezda kad je u pitanju infrastruktura potpuno ogoljena", podvukao je.

 Nekoliko puta je već pričao da bi učešće u evropskim takmičenjima rešilo finansijske probleme crveno-belih. Dug sada iznosi 38 miliona.

"Ako Zvezda u naredne tri sezone barem jednom uđe u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, bili bismo na dobrom putu da se skroz stabilizujemo jer bismo bili na pozitivnoj nuli.

Međutim...

"Održati kostur ekipe u dužem periodu nije realno i to je navijačko neprofesionalno gledanje. Prihodi od transfera igrača su jedan od glavnih prihoda Zvezde koja, ako ne bude prodavala igrače, ne može opstati. Uvek ćemo biti prinuđeni da prodajemo najbolje igrače jer nemamo investicioni kapital sa strane koji može da ubrizga novac u klub. Moramo umeti da igrače koje dovedemo budu kvalitetniji, a jeftiniji od ovih koje prodajemo. Prošlog leta doveli smo Mičela Donalda, Uga Vijeiru, Luisa Ibanjeza za džabe, a uz dobre plate jer smo probili sve limite koje smo zacrtali".

Ispričao je i da je Zvezda do prošle sezone igrače plaćala maksimalno 10 hiljada evra mesečno, a da sada stranci, koje je spomenuo, dobijaju duplo više.

"Takvim platama ne možemo dovesti kvalitetne igrače i pobediti neki Ludogorec, koji svoje najkvalitetnije igrače plaća po milion evra. Ne možemo samo da obilazimo naš muzej i budemo ponosni na istoriju i ona treba da bude putokaz jer je Zvezda nekada plaćala obeštećenja po milion, milion i po evra. Isplatili smo sva dugovanja svim strancima i bivšim igračima, a to se reflektovalo u jednu pozitivnu priču i sada je mnogo lakše dovesti igrača u Crvenu zvezdu nego što je to bio slučaj ranije", kazao je Zvezdan Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC