• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Persi, Riera i Benajun dolaze u Srbiju?

Doktorka Marijana Kovačević i njene "čudne" metode liječenja razlog su zbog kojeg najbolji fudbaleri Evrope sve češće dolaze u Srbiju.

 Zašto Persi, Riera i Benajun dolaze u Srbiju?  Izvor: MONDO

Doktorka Marijana Kovačević i njena sposobnost da u najkraćem mogućem roku izliječi povrede sportista, razlog su zbog kojih su ovih dana Srbiju posjetili fudbaleri Liverpula Albert Riera i Josi Benajun, a posljednji u nizu bio je igrač Arsenala Robin Van Persi.

Njega je u subotu teško povrijedio Italijan Đorđo Kjelini i uputio se tamo gdje je čuo da se događaju "čuda".

O Marijaninim čudima pišu najuticajniji britanski dnevnici, Telegraf i Independent.

Ko je Marijana, za "Sport" je otkrio Marko Pantelić, koji se i sam liječi od povrede. Naravno, na provjerenom mjestu...

"Vjerovatno sam prvi fudbaler, koji je ušao u njenu ordinaciju i već na startu se uvjerio da je riječ o vrhunskom stručnjaku za povrede", kaže reprezentativac Srbije Pantelić.

"Ona nije nadriljekar", dodaje on.

"Marijana je ozbiljna žena, diplomirani farmaceut i sam Bog je izgleda poslao da pomaže ljudima".

Kako izgleda terapija?

"Njene metode su mnogima čudne, ali istina je i da je pomogla mnogim fudbalerima da se, ranije od predviđanja, vrate na teren. Ona koristi neku vrstu tečnosti iz posteljice i pomoću nje radi djelotvorne masaže", opisao je Danko Lazović, koji je kod doktorke Kovačević prvi put otišao na Pantelićevu preporuku, a kasnije je Lazović na istu terapiju poslao kolegu iz PSV Ajndhovena, Orlanda Engelara.



"Placenta je baza. Zatim na scenu stupa miks lijekova, tečnost se ubrizgava putem struje... Sve u zavisnosti od stepena povrede, širine i dubine. Mnogi liječe, ali niko kao ona, niko tako uspješno. Ko god je jedanput došao kod nje, nikada se više nije obraćao drugom ljekaru", dodaje Pantelić.

Van Persiju je predviđana pauza od nekoliko mjeseci, prvi izvještaji poslije meča između Italije i Holandije govorili su da je došlo do kidanja ligamenata.



"Brzo će da se otarasi muke", tvrdi Pantelić.

Biće tako, ako je sudeći po iskustvu Danka Lazovića. On je u oktobru povrijedio zadnju ložu i ljekari u klubu su mu odredili višenedeljni oporavak.

"Pitao sam trenera Rutena za dozvolu (da odem kod Marijane) i odmah se saglasio i rekao mi da je važno i zbog mene i zbog PSV Ajndhovena da budem zdrav i da igram u sjajnoj formi", rekao je tada Lazović.

"Na brzinu sam otputovao i terapija je trajala dva sata. Čudo se dogodilo, već protiv Vitesea (naredni vikend) bio sam na terenu, a pretpostavljalo se da me očekuje možda i šest sedmica izosanka", dodao je Lazović, koji je svoja iskustva preneo Robinu Van Persiju sa kojim je igrao u Fejenordu.

"Objasnio sam mu kako stvari stoje. Meni je pomoglo, valjda će i Robinu", podvukao je Lazović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC