• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ORLOVI: I Koreji jedan ali vrijedan!

Kao Sjeverna Irska, u subotu u Belfastu, Južna Koreja je na stadionu Fulama u Londonu savladana minimalnim rezultatom - 1:0 (1:0).

 ORLOVI: I Koreji jedan ali vrijedan! Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije trijumfalno je završila mini-turneju po Velikoj Britaniji i u dobroj atmosferi će sačekati 4. decembar, kada će u Kejptaunu biti obavljen žrijeb prve faze Svjetskog prvenstva.

Kao Sjeverna Irska, u subotu u Belfastu, Južna Koreja je na stadionu Fulama u Londonu savladana minimalnim rezultatom - 1:0 (1:0).

Gol odluke postigao je Nikola Žigić u sedmom minutu, kada je na atraktivan način sproveo u mrežu dobro centriranu loptu Nenada Milijaša sa lijevog krila.


Pogotku su prethodile dvije šanse "orlova" - slobodan udarac Danka Lazovića i pokušaj Nemanje Vidića poslije kornera.

FOTO-GALERIJU sa Krejven Kotidža pogledajte OVDJE.

Korejci, prethodno neporaženi na čak 27 utakmica, postepeno su preuzeli inicijativu i imali ozbiljnije šanse, ali su ih propustili što sopstvenom nespretnošću, što prisebnim intervencijama Vladimira Stojkovića.

Kada je već riječ o standardnom čuvaru mreže "orlova", treba pomenuti da je obavio posao na najbolji mogući način. Ako brani ovako dobro kada ne igra klupski fudbal, u kakvu bi tek formu ušao kada bi tokom proljeća branio u kontinuitetu?

Stojković se naročito istakao u 84. i 85. minutu, kada je zaustavio "bombu" Čung Lija sa 20 metara, a onda nadmudrio istog igrača u situaciji "jedan na jedan" na ivici šesnaesterca.

Uspio je da "skrene" Lija u stranu, taman toliko da ovaj uđe u lošu poziciju, a da se defanzivci Srbije postave ispred gola. Na kraju je Subotić blokirao centaršut napadača Koreje.

Selektor Srbije Radomir Antić obavio je u drugom delu nekoliko izmjena, Srbija se povukla i pokušavala da uradi nešto više iz kontri. Nekoliko puta su zaprijetili Zoran Tošić, Milan Jovanović i Miloš Krasić, međutim, njihovi naleti dosezali su samo do ivice kaznenog prostora.

Na početku utakmice je minutom ćutanja odata pošta preminulom patrijarhu Pavlu, poglavaru Srpske pravoslavne crkve. Kao što je i najavljeno, srpski reprezentativci su oko ruke nosili crni flor.

SRBIJA: Stojković, Luković (od 87. minuta Vuković), Subotić, Vidić, Ivanović, Kuzmanović (od 81. Petrović), Milijaš, Krasić, Jovanović (od 67. Ninković), Lazović (od 46. Tošić), Žigić.



Zanimljiva situacija zabilježena je u poluvremenu na klupi Srbije, gdje se sa tribina spustio treći teniser svijeta Novak Đoković! On je doputovao u London na završni turnir sezone, ATP šampionat, koji počinje u ponedeljak.

Naravno, njegovo pojavljivanje u društvu fudbalera izazvalo je pravu pometnju među fotoreporterima na Fulamovom stadionu.

Veselu atmosferu u tom delu utakmice upotpunio je jedan navijač Srbije, koji je u 52. minutu utrčao u teren i na tridesetak sekundi prekinuo igru...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC