• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO u Zenici: Ovacije "zmajevima", zvižduci gostima

Reprezentativci BiH dočekani su ovacijama navijača na terenu Bilinog polja, dok su Portugalce sačekale salve zvižduka!

 MONDO u Zenici: Ovacije "zmajevima", zvižduci gostima Izvor: MONDO

Na prvom pojavljavinju pred krcatim stadionom u Zenici oko 19 časova, "zmajevi" Miroslava Blaževića izazvali su delirijum svih 15.000 navijača, a samo 15 minuta kasnije, potpuno suprotan efekat izazvao je dolazak portugalske reprezentacije.

Zvižduci su bili zaglušujući poput grmljavine, što je izričito tražio popularni Ćiro na jednoj od  konferencija za štampu.

Navijači reprezentacije BiH još uvijek pristižu iz svih krajeva države u Zenicu, gdje u 20.45 počinje istorijski meč baraža protiv Portugala.



Atmosfera uoči utakmice na Bilinom polju iz sata u sat sve je užarenija, zastave su izvješene na svakom koraku. Navijački rekviziti prodaju se na stotinjak mjesta u gradu.

Jedini problem su ulaznice jer ih više nema u prodaji, a cijena kod tapkaroša dostigla je i nekoliko stotina maraka!

Oni koji ne budu mogli da obezbijede spasonosnu kartu za Bilino polje, mogu doći u Fan zonu na zeničkom Kamberovića polju, gdje će biti postavljeni video bimovi, a specijalni program vodiće sarajevski novinar Sabahudin Topalbećirović.

NAVIJAČI UVJERENI U POBJEDU BIH

Oko stadiona Bilino polje, čije su kapije otvorene u 17.15 časova, skupile su se rijeke navijača, koji nemaju nikakve dileme oko plasmana na Mundijal.

Mevludin iz Živinica pohvalio se izvještaču MONDA da je ulaznicu dobio od reprezentativaca BiH Elvira Rahimića i Samira Muratovića.

"Bio sam jedan od 20 sretnika, koji su ulaznicu dobili od naših igrača, Inače sam iz Živinica, a što se tiče prognoze, biće 2:0 za nas", rekao je Mevludin.

Za to vrijeme, grupa navijača od preprodavača kupuje ulaznice, i uz molbu da smanje cijene, plaćaju 80 maraka po karti.

Azem iz Novog Travnika, jedan od njih, dodao je da je prethodne noći sanjao pobjedu i veliko slavlje zbog plasmana u Južnu Afriku.

"Vjerujem u snove i siguran sam da pobjeđujemo rezultatom 2:0".



Sve oko Bilinog i Kamberović polja u Zenici bukvalno je blokirano ljudima u žuto-plavim bojama, izuzev javnih ličnosti iz BiH, koji su stacionirani u restoranu "Dubrovnik".

Među njima su glumac i politačar Emir Hadžihafizbegović, nekadašnji golman splitskog Hajduka Tonči Gabrić, sin selektora Miroslav Blažević Junior i mnogi drugi...

Reprezentativci Portugala, koji su stacionirani u hotelu Zenica, tražili su da radovi i muzika sa razglasa na Fan zoni udaljenoj svega stotinjak metara budu prekinuti do 17 časova, kako im ne bi poremetio mir, što je ispoštovano, javio je izvještač MONDA.

Takođe, tokom dana brojni čamci sa zastavama BiH kružili su rijekom Bosnom u gradu, koja Bilino polje dijeli od Fan zone.



Zanimljivo je takođe da su se pred najvažniji susret u istoriji fudbala u BiH sastali Visoki predstavnik Valentin Incko i Ćiro Blažević.

Složili su se da sportski uspjeh reprezentacije BiH, koja se u dosadašnjem toku kvalifikacija svrstala u red onih koje su dale najviše golova, apsolutno dokazuje istinitost tvrdnje da se kvalitetom uvijek može postići više.

OVACIJE I ZA BEOGRAĐANINA

Interesantan podatak dva sata pred početak meča bile su ovacije kompletnog stadiona za jednog Beograđanina, rođenog u Tuzli. Riječ je naravno o sportskom novinaru Marjanu Mijailoviću, koji će komentarisati meč za sarajevski radio "Stari grad".

Navijači BiH nisu propustili priliku da još jednom "potkače" funkcionere Fudbalskog saveza BiH žestokim skandiranjem "Savez napolje"!

Ako Ćirini "zmajevi" pobijede Portugal i izbore plasman u Južnu Afriku narednog ljeta, najpopularniji pjevač u BiH Halid Bešlić zajedno sa navijačima i kompletnom reprezentacijom i stručnim štabom, zabavljaće navijače do jutra!

Koliko je zanimanje za utakmicu najbolje govori podatak o broju akreditiranih novinara - čak 35 inostranih dopisnika među kojima su i predstavnici italijanske Gazete delo sport, francuskog L'Ekipa, španskog AS-a...

Među njima i MONDO...

(G. Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC