• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suarez je čudo, a Tores... Neka bude, naivan!

Autor mondo.rs

Da ne kažemo neku težu reč posle onoga što je napadač Atletiko Madrida učinio u prvom duelu četvrtfinala Lige šampiona sa Barselonom.

Luis Suarez - 45 utakmica ove sezone, 45 golova!

U prvom duelu četvrtfinala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida Urugvajac je bio neprimetan sve do 63. minuta, a onda je doneo pobedu Barseloni - 2:1!

Dva gola, za preokret i prednost uoči revanša 13. aprila na Visente Kalderonu.

Na suprotnoj strani Fernando Tores, dete Atletiko Madrida, omiljeni "El ninjo", od junaka, za samo 10 minuta, postao je tragičar!

Pošto je doveo svoj tim u vođstvo u 25. minutu, posle sjajnog proigravanja Kokea, Tores je dobio dva, slobodno se može reći glupa, žuta kartona. Oba puta startovao je na protivničke defantivce na polovini igrališta, bez opasnosti po kontranapad, i prosto naterao Feliksa Briha da ga isključi.

Od tog trenutka, na terenu je postojao samo jedan tim.

Barselona je u finišu prvog poluvremena uspela da povrati inicijativu koju je imala početkom utakmice, a pritisak koji su domaći igrači vršili na gol rivala po povratku sa odmora teško je opisati. Naporno je bilo pratiti i beležiti svaku šansu Barselone, a možemo samo da pretpostavimo koliko je teško bilo igračima Atletiko Madrida u tim trenucima. Zapravo, sve dok Katalonci nisu ispunili svoj cilj i preokrenuli rezultat. Tek tada su, malo, "povukli ručnu", a gosti uspeli da dođu do daha i da sačuvaju nadu pred revanš.

Gol u gostima vredi duplo, tako da Madriđani i te kako imaju čemu da se nadaju, posebno zato što Barselonini igrači u prvom poluvremenu nisu uspevali da probiju blokove koje je pred gol postavio Dijego Simeone. Ali, u revanšu će Atletiko morati da napadne...

Navijači "jorgandžija" uzdaće se u podatak da je njihov klub jedini u prethodnih osam sezona uspeo da spreči Barselonu da stigne bar do polufinala Lige šampiona, kao i u to da Lionel Mesi "već" drugu utakmicu zaredom nije postigao pogodak (i dalje čeka na 500. gol u karijeri) ili da bi Nejmar ponovo mogao da ima "veče promašaja", pošto je u ovoj utakmici čak četiri puta bio blizu pogotka, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Na njegovu sreću, jeste Luis Suarez u 63. i 75. minutu.

BARSELONA: Ter Štegen - Alba, Maskerano, Pike, Alveš - Inijesta (83. Turan), Buskets (80. Roberto), Rakitić (64. Rafinja) - Nejmar, Suarez, Mesi.

ATLETIKO: Oblak - Luis, Godin, Ernandez, Huanfran - Koke, Gabi, Saul (90. Korea) - Karasko (53. Fernandez), Tores, Grizman (76. Parti).

TOK UTAKMICE I GOLOVI:





KRAJ!

- Igraće se pet minuta nadoknade.

- U 83. minutu umesto Inijeste za Barselonu će igrati bivši igrač Atletiko Madrida - Arda Turan.

- Dijego Simeone izgleda želi da izbegne i ubedljivi poraz, pošto je izveo Grizmana, a uveo defanzivnog vezistu Tomasa Partija.

- GOOOL! Barselona vodi 2:1! Ono što Nejmar nije uspeo dva puta, jeste Luis Suarez u 75. minutu. Posle centaršuta Dijega Alveša, Urugvajac je udarcem glavom "zakucao" loptu u mrežu.



- GOOOL! Barselona je uspela da izjednači u 63. minutu! Bukvalno su ugurali loptu u gol Atletiko Madrida. Posle voleja Đordija Albe, lopta je pogodila Luisa Suareza pred golom gostiju i završila u mreži!



- Nejmara baš neće! Četvrti put je ozbiljno zapretio Oblaku u 62. minutu, ali je bio nekoliko centimetara neprecizan.

- Kao na traci ređaju se pokušaji Barseloninih igrača. Sada je Mesi šutirao sa ivice kaznenog, u 56. minutu, ali je Oblak i ovaj put bio odličan. Videćemo koliko gosti mogu da izdrže ovakav ritam utakmice.

- Još jednom Nejmar u šansi! U 55. minutu je ponovo šutirao glavom, ali kao i u prvom poluvremenu, nedovoljno dobro da bi savladao Jana Oblaka.

- Pojačava (i osvežava) Dijego Simeone odbranu. Umesto ofanzivnog Karaska u 53. minutu ušao je Augusto Fernandez.

- Prečka čuva gol Atletiko Madrida!
Odličan šut Nejmara u 51. minutu, gađao je dalji ugao, ali nije imao sreće.

- Sjajan početak drugog poluvremena!
Prošlo je tek pet minuta, a viđene su dve solidne šanse za Atletiko i onda "makazice" Lionela Mesija posle kojijh je lopta, ipak, završila malo pored gola.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Očekivano, Barselona je pojačala pritisak posle isključenja Fernanda Toresa, ali gosti i dalje vode. Videćemo da li će imati snage i da sačuvaju 1:0. Ili, možda, uvećaju prednost pred revanš.


- CRVENI KARTON! Neverovatna glupost Fernanda Toresa! Već u 35. minutu je dobio drugi žuti karton. Samo deset minuta posle pogotka uspeo je da zaradi dva žuta kartona i isključenje. Oba puta je oštro startovao na protivničke defanzivce, može se slobodno reći - bespotrebno!




- Umalo 2:0 za Atletiko u 32. minutu, ali je Ter Štegen sjajno intervenisao posle šuta Grizmana.

- GOOOL! Atletiko Madrid vodi 1:0 pogotkom Fernanda Toresa u 25. minutu! Koke je poslao sjajnu loptu kroz sredinu Barselonine odbrane, a Tores bio brži od Danija Alveša i preciznim udarcem kroz noge Ter Štegenu poslao loptu u mrežu.




- Dobar pokušaj Antoana Grizmana u 23. minutu, ali i pored gola.

- Najbolja šansa u dosadašnjem toku utakmice! U 19. minutu strpljivo su igrači Barselone gradili napad, a onda je Dani Alveš centrirao sa desne strane, Nejmar se našao u odličnoj poziciji pored neopreznog Huanfrana, ali je njegov šut glavom bio neprecizan.

- Jak aplauz sa tribina Kamp Noua u 14. minutu. Naravno, u čast nedavno preminulog Johana Krojfa koji je tokom karijere nosio broj 14. Aplaudirao je i Atletikov trener Dijego Simeone.

- Dobra prilika za Barsu u 13. minutu, ali je Mesi bio neprecizan posle centaršuta Albe. Pokušao je Argentinac udarcem iz prve, ipak, nije dobro zahvatio loptu.

- Oslobodio se Atletiko uvodnog pritiska domaćina, međutim, još nisu Madriđani uspeli da zaprete golu rivala. U toku je 12. minut.

- Prvi šut uputio je Lionel Mesi u 5. minutu sa 17 metara, gađao je bliži ugao, ali je lopta otišla pored gola.

- Pritisak Barselone u uvodnim minutima, međutim, gosti se odlično brane.

- Zanimljivo: Mesi je najviše golova postigao protiv Atletika - 26, a Tores protiv Barselone - 10.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale:

Barselona – Atletiko Madrid 2:1 (0:1)
Bajern Minhen – Benfika 1:0 (1:0)

sreda:

Volfsburg – Real Madrid (Arena sport 5)
Pari Sen Žermen – Mančester siti (RTS 1)

Revanši su 12. i 13. aprila.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC