• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minimalac Bajerna, Benfika ostavila dobar utisak!

Autor mondo.rs

Bajern ostvario minimalnu prednost pred revanš u Lisabonu koji se igra za dve nedelje. Nemci počeli jako, pa izgubili snagu u drugom poluvremenu. Benfika uprkos porazu ostavila dobar utisak.

110 sekundi!

Samo toliko je bilo potrebno Bajernu da povede i da upiše pobedu u prvom duelu sa Benfikom u pohodu ka polufinalu Lige šampiona. Igralo se "eksplozivno" na početku meča, Bajernovi igrači su leteli na terenu, ali do kraja utakmice nisu uspeli da postignu ijedan drugi do onog gola Vidala u prvom napadu.

BAJERN - BENFIKA 1:0 (1:0)

Kazao je u najavi utakmice Pep Gvardiola da Benfika ima možda i najbolju odbranu u Evropi, a mnogli su se tome nasmejali posle dva minuta igre jer je na semaforu pisalo 1:0 kada je na centašut Huana Bernata pogodio Arturo Vidal.

Čileanac se samo poklonio pred golom Edersona i upisao svoj prvi gol u Ligi šampiona, a četvrti u sezoni, a koliko je to bilo "brzo" govori i podatak da je Bajern još samo preko Roja Makaja i Davida Alabe brže "lomio" protivnika.

Međutim, do kraja meča Almeida, Elizeu, kao i štoperi Lindelef i Žardel odigrali su sjanu utakmicu i sveli broj prilika za jednog od najvećeg favorita za osvajanje Lige šampiona na svega nekoliko, dok su na drugoj strani pretili Žonas i Mitroglu.

Brazilac koji je strelac 32 gola u sezoni prevario je Davida Alabu i šutirao slabijom levom nogom u Nojera u 57. minutu, a onda koji minut kasnije na pas Almeide probao isto, ali se Martinez isprečio.

Rezultat teško da će zadovoljiti Bajern koji je kidisao i posle postignutog gola, ali pitanje je da li će i Benfiku kojoj predstoji teška borba na svom "La Lužu" i to bez pomoći najboljeg napadača Žonasa, koji je zbog gluposti dobio žuti karton i propustiće naredni meč.

Revanš je na programu 13. aprila u Lisabonu u dobro poznatom terminu od 20.45.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale:


Barselona – Atletiko Madrid2:1(0:1)
/Suarez 63, 74 - Tores 25/

Bajern Minhen – Benfika 1:0 (1:0)
/Vidal 2/

sreda:

Volfsburg – Real Madrid (Arena sport 5)
Pari Sen Žermen – Mančester siti (RTS 1)

N A J A V A 

Vreme je za četvrtfinale!

Nakon što su u prvoj nokaut fazi Lige šampiona slavili u triler završnicama, Bajern i Benfika bore se za mesto među četiri najbolje ekipe starog kontinenta. Prva od dve utakmice koje će petostruki i dvostruki prvak Evrope igrati biće pred navijačima ovih uspešnijih. Na "Alijanc areni".

Istovremeno se u Barseloni sastaju Barselona i Atletiko Madrid.

Bajern je daleko teže stigao do ovog duela. Oni su protiv Juventusa bili na pragu poraza, ali je gol Tomasa Milera u nadoknadi vremena odveo meč u produžetke, a potom su fudbaleri nemačkog kluba postigli još dva pogotka.

Za razliku od njih, Benfika nije bila tako blizu ispadanja, ali jeste bila blizu produžetaka. Nakon pobede u prvom meču od 1:0, u drugom su dugo gubili od Zenita, ali su u poslednjih pet minuta postigli još dva gola i izbegli produžetke zahvaljujući Gaitanu i Taliski.

Pep Gvardiola, koji u trenerskoj karijeri nikada nije eliminisan pre polufinala Lige šampiona, za ovaj duel ne može da računa na brojne defanzivce (Benatija, Boateng i Badštuber), ali ni na Arjena Robena, dok trener Benfike Rui Vitorija ne može da računa na Luizaa i Žulija Sezara.

BAJERN: Nojer, Lam, Kimih, Alaba, Bernat, Vidal, Tijago, Riberi, Miler, Kosta i Levandovski.

BENFIKA: Ederson, Almeida, Lindelef, Žardel, Elizeu, Fejsa, Renato, Pici, Gaitan, Žonas i Mitroglu.

Uskoro opširnije...

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - Kraj meča, Bajern je pobedio 1:0!

90' - Pet minuta nadoknade. Andreas Samaris menja Picija.

89' - Ovo je bila šansa da se stavi tačka!

Kakvu je loptu poslao Vidal između cele odbrane Levandovskom, ali je Poljak bez razloga hteo da iz prve odigra ka svojim saigračima koji bi pogodili prazan gol, ali je pogrešio u proceni dodavanja i lopta je otišla daleko od Filipa Lama.

85' - Gece ulazi umesto Tomasa Milera.

80' - Najbolja šansa za Bajern u drugom poluvremenu!

Posle dugo vremena probio je po desnoj strani Riberi, lopta mu se srećno odbila u noge, ali umesto da asistira, on se odlučio da šutira ka golu Edersona, ali je ovo čuvar mreže Benfike uspeo da odbrani.

Salvio menja Žonasa.

74' - Mora se reći i da je navijanje na "Alijanc areni" sjajno. I domaći i gosti pevaju sve vreme!

70' - Daglas Kosta napušta igru i ulazi Kingsli Koman, dok na drugoj strani Mitroglu izlazi, a ulazi Raul Himenez.

65' - Benfika opet preti... Žonas, pa Mitroglu!

Almeida je prošao sjajno po desnoj strani, dodao za Žonasa, čiji je šut izblokirao Martinez grudima, da bi Mitroglu u nastavku šutirao slabije. Tražili su i penal, ali čini se da nije bilo osnova...

62' - Nerešeno je i u kartonima. Posle Žonasa opomenut je i Lindelef.

57' - Kakva šansa za Žonasa!

Šansa utakmice... Poigravao se Bajern pred svojim golom, a onda je Renato Sančez uz pomoć nečije noge poslao loptu na grudi Žonasa, ovaj je okrenuo Davida Alabu kao od šale, a potom šutirao jako u Nojera.

Minut kasnije borbeni Žonas dobija i žuti karton zbog faula nad Vidalom. Problem je što zbog ovog kartona neće moći da igra u revanšu u Lisabonu.

Havi Martinez menja Džošuu Kimiha.

52' - Levandovski je "nevidljiv".

Poljski napadač bez dobrih lopti u dosadašnjem delu meča. Pronašao ga je u jednom napadu Alkantara, ali je on ipak bio u ofsajdu. Sada pokušava da loptu dobije i po krilu, ali neubedljiv za sada. Ali, ne bi bilo prvi put da postigne gol nakon blede partije.

-----------------------------------------------------------------------------------

45+2' - Kraj prvog poluvremena.

Vrlo uzbudljivih prvih 45 minuta nakon kog Bajern ima prednost od 1:0. Visok tempo, bilo je prilika za Bajern, a iako Benfika nije uputila nijedan šut u okvir gola najopasnija je bila preko Nika Gaitana u poslednjim sekundama prvog dela igre, kada je Vidal izblokirao šut telom.

42' - Vatreno je na "Alijanc areni"

Sudija Marčinjak pokazuje žuti karton za Bernata posle faula nad Picijem. Zaustavio je kontru i zasluženo je kažnjen.

36' - Vidal, lepo...

Iako je jedan od retkih fudbalera koji su večeras zaduženi za defanzivu u veznom redu, sada se Arturo Vidal ubacio ponovo između štopera i sačekao centaršut Daglasa Koste, ali je ovoga puta bio neprecizniji od onog pokušaja iz 110. sekunde.

33' - Alkantara je neverovatno inspirisan.

Ne samo da je reprezentativac Španije pokrenuo skoro svaki napad, zaustavio više pokušaja Benfike, sada je iz slobodnog udarca dok se Vidal zatrčavao ka lopti, samo "bocnuo" loptu preko živog zida i izbacio Tomasa Milera u šansu.

PRELEPO!

30' - Benfika traži penal...

Renato Sančez je poslao odličnu loptu iz prve na levu stranu za Nika Gaitana, a Argentinac je želeo da uputi loptu u šesnaesterac, ali je ona na tom putu zaustavljena rukom Filipa Lama. Sudija iz Poljske ne pokazuje na belu tačku.

20' - MILER! Kakva šansa!

Tijago Alkantara je gledao ka Edersonu, ali je potom ipak odlučio da pošalje lepu loptu na drugu stativu gde ju je čekao Tomas Miler. Međutim, Nemac hvata volej, ali pogađa Edersona koji je bio lepo postavljen.

Riberi dobija žuti karton.

16' - Bajern kao pesma!

Predivna igra bavarskog tima u prvih petnaestak minuta meča. Lopta prosto "teče" po terenu, strašni su po bokovima, pa su sada nakon brzih kobminacija Bernata i Riberija, prešli na desnu stranu i preko Koste i Lama stvorili šansu za Levandovskog.

10' - Niko Gaitan! Kosta!

Preti Benfikin Argentinac po levoj strani. Brzo je osvojio loptu, sjajno prošao, uputio rani pas u šesnaesterac, ali izvrsno reaguje David Alaba ispred Žonasa. Na drugoj strani pokušava Daglas Kosta, ali Ederson brani udarac po zemlji.

5' - Benfika je u panici...

Daglas Kosta i Frank Riberi su ponovo "promešali" odbranu, ali je Ljubomir Fejsa zaustavio ovu opsadu. Na kratko.

2' - Vidal! GOL! Vodi Bajern!

Ovo je bilo prelako... 

Prvo je sa leve strane loptu na desnu prebacio Daglas Kosta, da bi nakon kratkog petljanja Riberija sa loptom Levandovski ostavio loptu levom beku Bernatu, koji je na petercu pronašao Artura Vidala koji postiže gol i vođstvo.

Ovo je njegov prvi gol u Ligi šampiona, a ukupno četvrti ove sezone.

A, samo dvadeset sekundi pre toga Benfika je probala preko Mitroglua.

1' - Utakmica je počela.

- Benfika je pobedila na 11 uzastopnih mečeva u gostima.

- Dva tima su se u istoriji do sada sastala šest puta, a Bajern je pobedio četiri puta, dok je dva puta bilo 0:0. Poslednji usret imali su u Kupu Uefa 1995/96 kada je Bajern nošen Jirgenom Klinsmanom pobedio 4:1 i 3:1. Tada je postigao 6 golova...

- Rui Vitorija se uzda u svog napadača Žonasa koji je ove godine postigao 32 gola.

Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC