• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARAŽ: Mundijal - sanak pusti za BiH!

Prvi plasman u istoriji na Mundijal, ostao je samo san za reprezentaciju BiH! Portugal je pobijedio 1:0 i u revanšu baraža!

 BARAŽ: Mundijal - sanak pusti za BiH! Izvor: MONDO

"Zmajevi" Miroslava Blaževića nisu uspjeli! Iako su na krcatom "Bilinom polju" dali 120 odsto svojih mogućnosti to je za Portugal bilo nedovoljno. Istini za volju igrali su bez četvorice standardnih igrača - "mozga" ekipe Zvjezdana Misimovića zbog povrede, te požutjelih Emira Spahića, Elvira Rahimića i Samira Muratovića.

Takav hendikep iskoristili su neuporedivo skuplji i iskusniji igrači Portugala, koji su većim dijelom utakmice kontrolisali igru i čuvali rezultat iz prvog meča.


Strpljivo su izabranici Karlosa Keiroša čekali šansu da zadaju posljednji udarac BiH, koji su dočekali u 56. minutu.

Zadnja linija BiH, tačnije Boris Pandža je od Nanija izgubio loptu na ivici šesnaesterca, brzonogi fudbaler Mančester junajteda je uposlio Raula Meireleša, koji je sa desetak metara pogodio donji desni ugao Kenana Hasagića - 0:1.

Poslije toga, nastao je tajac, noge reprezentativaca BiH su otežale, i svima na stadionu je bilo jasno da "zmajevi" neće odletjeti prema Južnoj Africi.

Međutim u prvom poluvremenu ekipa Miroslava Blaževića bila je u najmanju ruku ravnopravan rival, stvoreno je i nekoliko poluprilika, ali vezista Liona Miralem Pjanić, koji je dobro odigrao, ipak nije mogao da zamijeni Misimovića kod onog "završnog" pasa.

Pokušao je Ćiro uvođenjem Zlatana Muslimovića umjesto mladog Harisa Medunjanina da ubrza igru i sa tri napadača krene na sve ili ništa, ali ni to nije urodilo plodom.

"Trener svih trenera" je u tunelu zeničkog stadiona rekao da "neće ići grlom u jagode", dok je Karlos Keiroš izostavljanjem ofanzivnog veziste Čelsija Deka, stavio do znanja da je njegov tim došao da se brani. Umjesto Deka, igrao je mnogo defanzivniji Tijago iz Juventusa i to se za goste pokazalo kao dobitna varijanta.

Portugalci su do kraja imali još nekoliko odličnih prilika da potpuno nokautiraju domaćine, ali sigurno neće biti nezadovoljni kad budu putovali u Lisabon.

Tok utakmice možete da pročitate OVDJE, a kako je bilo u srijedu popodne u Zenici, pročitajte OVDJE.

BiH: Hasagić, Pandža, Nadarević, Jahić, Bajramović, Salihović, Medunjanin, Ibišević, Džeko
Selektor: Miroslav Blažević

PORTUGAL:
Eduardo, Fereira, Karvaljo, Pepe, Bruno Alveš, Duda, Tijago, Raul Meireleš, Nani, Simao, Lidson
Selektor: Karlos Keiroš

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC