• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARAŽ: Slovenci, Grci i Portugalci na Mundijalu

Na Mundijal idu Grčka, Slovenija i Portugal. Irci trenutno vode protiv Francuza u Parizu.

 BARAŽ: Slovenci, Grci i Portugalci na Mundijalu Izvor: MONDO

Iznenađenja u odlučujućim mečevima za plasman na Mundijal - u Južnu Afriku idu Slovenija, Grčka, Portugal!

Čeka se i pobjednik dvomeča Francuska - Republika Irska. Irska trenutno vodi u Parizu 1:0 i ukupan rezultat je izjednačen.

Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Andrej Ševčenko, Jurij Žirkov, Andrej Aršavin...samo su neke od zvijezda svetskog fudbala koje će naredne godine u leto biti kraj malih ekrana i gledati Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.


Portugalci su preživjeli pakao Zenice. Tim Miroslava Ćire Blaževića najavljivao je "grmljavinu" na "Bilinom polju", ali ni bučni navijači BiH nisu pomogli "zmajevima" da se plasiraju na Mundijal.

Portugal je i u Zenici pobijedio. Opet je bilo 1:0, kao i u prvom meču baraža, a jedini strijelac bio je Raul Meireleš u 56. minutu.

MEDVEDEV GLEDAO NEUSPJEH RUSA


Mnogo uzbuđenja viđeno je u Mariboru, gdje je revanš meč baraža Slovenija - Rusija posmatrao i predsjednik Rusije Dimitrij Medvedev.

Rusi imaju za čim da žale, a tek se sada vidi koliko su prokockali kada su u prvom meču primili gol u finišu meča, u kojem su pobijedili 2:1.

Slovence je na Mundijal odveo Zlatko Dedič. Na asistenciju Valtera Birse u 44. minutu, Dedič se mnogo bolje snašao u šesnaestercu Rusa, gdje su neodlučna bila dva defanzivca gostujuće ekipe.

Rusi su krenuli u ofanzivu u drugom poluvremenu, ali su se Slovenci "nabili" na svoju polovinu i prijetili iz kontri.

U 67. minutu Rusija je ostala bez Aleksandra Keržakova kojeg je nepravedno isključio sudija Terje Hague. Keržakov je malo jače uletio u duel sa golmanom Slovenije Samirom Handanovićem, a čuvar mreže je potom udario rukom napadača Rusije. Hague je, međutim, crveni pokazao Keržakovu! Handanović se izvukao sa žutim kartonom.

Rusi su napadali i sa desetoricom, a prosto je nevjerovatno šta su promašili Jurij Žirkov i Vasilij Berezuckij u finišu meča. Na kraju su Rusi ostali sa devetoricom na terenu, jer je Žirkov dobio drugi žuti karton.

Bio je to i simbolični kraj Rusa u kvalifikacijama za Mundijal, a na stadionu u Mariboru nastalo je veliko slavlje Slovenaca.

Mundijal u Južnoj Africi biće drugo učešće Slovenije na najvećoj svetskoj smotri fudbala. Prvi put igrali su u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

GRCI DRUGI PUT NA MUNDIJALU


Tek drugo učešće "Helena" na najvećoj svjetskoj smotri fudbalskih reprezentacija obezbedio je fudbaler Panatinaikosa Dimitros Salpingidis, jedini strelac u dvomeču baraža protiv Ukrajine.

Prvi meč Grčke i Ukrajine završen je 0:0 i Ukrajinci su se nadali da će konačno prevazići proklestvo baraža. Međutim, na ultramodernoj "Dorbnas areni" u Donjecku novi šok.

Igrao se 32. minut kada je Jogos Samaras pronašao Salpingidisa, koji je vješto izbjegao ofsajd zamku i poentirao. To je bio tek drugi gol fudbalera Panatinakosa u 29 nastupa za Grčku, ali u kakvom trenutku!

Do kraja meča Ukrajinci su "stisli" Grke, ali su evropski prvaci iz 2004. godine, majstori defanzive, uspjeli da odole i odu na toliko željeni Mundijal.

To će biti tek drugo učešće Grčke na Mundijalu. Prvi put igrali su 1994. godine u SAD.

Zanimljivo, Ukrajincima je ovo bio četvrti neuspjeli plej-of za plasman na Svjetsko prvenstvo. Bio je ovo tužan oproštaj velikana ukrajinskog i evropskog fudbala, 33-godišnjeg Andreja Ševčenka, koji sasvim sigurno neće više biti u prilici da ponovo igra na Mundijalu.

REZULTATI BARAŽA:

Ukrajina - Grčka 0:1 (0:1)
/Salpingidis 32'/

BiH - Portugal 0:1 (0:0)
/Meireleš 56'/

Slovenija - Rusija 1:0 (1:0)
/Dedič 44'/

trenutno:

Francuska - Republika Irska 0:1
/Robi Kin 33'/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC