• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ofsajd, ruka, gol... Sramota u Parizu

Kakva nepravda, kakav tužan način da se neko domogne Mundijala, a neko ne...

 Ofsajd, ruka, gol... Sramota u Parizu  Izvor: MONDO

Biti Irac danas znači osjećati groznu gorčinu u stomaku, ali i veliki ponos u grudima. Irci su eliminisani u baražu za plasman na SP, tačnije izbačeni. Francuzi su izjednačujući gol u produžetku na Stad D'Fransu postigli poslije očiglednog ofsajda i još očiglednijeg igranja rukom.

Na kraju, asistent Tijeri Anri priznao je da je na nedozvoljen način primirio loptu, prije nego što je asistirao Vilijamu Galasu za 1:1.

Irci su do 104. minuta vodili sa 1:0 golom svog kapitena Robija Kina (33. minut) i tako da izborili dodatnih pola sata igre, jer su u prvom meču u Dablinu poraženi sa 1:0, a strijelac je bio Nikolas Anelka.

"Da budem iskren, igrao sam rukom, ali nisam ja sudija", rekao je Anri poslije meča pred 81.000 ljudi.

"Anri je priznao da je igrao rukom, ali se zbog toga ne osjećam nimalo bolje. Prevareni smo i pokradeni", vikao je Ričard Dan.

"FIFA će biti srećna ovim rezultatom", nadovezao se Kin.

"Po ko zna koji put sporna odluka pomogla je većem timu. Mora da postoji način da se u mečevima ovog značaja pregleda snimak od strane četvrtog sudije. Nedopustivo je da jedan tim ne ode na SP zbog toga što je protivnički igrač bio u ofsajdu i onda igrao rukom", podvukao je Kin.

Kapiten Irske i napadač Totenhema potom je otišao korak dalje i u izjavi za BBC žestoko optužio predsjednika FIFA Jozefa Blatera i UEFA, Francuza Mišela Platinija.

"Vjerovatno sada sjede i tapšu, poskakuju... Vidim Platinija kako sjedi sa telefonom u rukama i šalje poruke Blateru, oduševljen rezultatom koji su željeli".


Arbitar meča, Šveđanin Martin Hanson ostao je neutralan kao svoja zemlja.

"Idem po školama i učim djecu šta je fer-plej i onda se ovo dogodi", rekao je selektor Irske, Italijan Đovani Trapatoni.

Irci su optužili Anrija da je nedopustivo da se igrač njegovog renomea raduje takvom golu.

"Rekao sam Danu da nisam sudija i on je rekao meni isto. Zbog toga Irci nisu trčali prema meni, već kod sudije da se bune", našao je opravdanje kapiten Francuske.

"Bjesni smo. Ovo je bljutavo veče za nas", rekao je Trapatoni.



"Trebalo je da izvodimo penale. Sudija je prvo morao da pita linijskog šta se dogodilo, pa onda da pita Anrija da li ima nešto da mu kaže i tek onda da pokaže na centar. Ne! Čim je vidio loptu u golu, zaletio se prema centru", dodao je Trapatoni.

Oglasio se i francuski selektor Rejmon Domenek, koji je još jednom "preživio" otkaz. Njemu nije bitno na koji način...

"Žao mi je zbog Irske i načina na koji je eliminisana. Voljeli bismo da smo pobijedili sa dva, tri gola razlike, ali se to nije dogodilo. Samo smo srećni jer idemo u Južnu Afriku", rekao je Domenek.

Da je pravde, teško da bi išli tamo...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC