• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednja pjesma labuda Ćire?

Da li je utakmica protiv Portugala u Zenici bila posljednja Ćirina na kormilu BiH?

 Posljednja pjesma labuda Ćire? Izvor: MONDO

"Moraću dobro da razmislim o budućnosti. Vrlo je teško reći nešto konkrento o daljim planovima dok si ovako tužan", rekao je selektor BiH,  Ćiro Blažević poslije eliminacije u baražu za plasman na SP.

Portugal je dva puta pobijedio sa 1:0, prvo u Lisabonu, a onda u srijedu uveče u Zenici.

"Imao sam dosta tužnih trenutaka, ali ovaj nadmašuje i one najtužnije koje sam imao", dodao je Blažević, koji u hrvatskoj javnosti važi za "trenera svih trenera".

"Dobili smo najteži mogući žrijeb i igrali smo revanš bez četvorice ključnih igrača. Znate... Nikad ne pričam o hendikepima i nedostacima ekipe, ali previše nam je igrača falilo. Sine, znaš da (Emir) Spahić sve pozadi hvata lasom, a (Zvjezdan) Misimović svojim suptilnim loptama upošljava Džeku i Ibiševića", nadovezao se Ćiro, koji je poraz pretrpio u 75. godini.

"Ja sam sada demoralizovani stari čovjek, koji je potučen. Na sebi ne registrujem simptome starosti, ali ponavljam, nije trenutak da donosim velike odluke", odgovorio je Ćiro i odbio da prokomentariše ljutnju čelnika Fudbalskog saveza BiH poslije poraza u kvalifikacijama od Španije (2:5), u trenucima kada je BIH već imala obezbijeđen plasman u baraž, a Španija osigurano prvo mjesto.

"Nemojte me pitati o tome u ovoj tuzi", kratak je bio Blažević.

Ćiro se osvrnuo i na, kako on kaže, najteži žrijeb.

"Grci i Slovenci su svojim plasmanom pokazali da je naš žrijeb bio najteži. Naš zadatak je bio tim veći, jer Portugalci igraju fudbal sličan našem. Nakon Misimovićeve povrede nismo mogli da im pariramo".

"Nažalost, morao sam malog Medunjanina staviti u ekipu i on je bio potpuno izgubljen, prvo poluvrijeme smo igrali s deset igrača. Nije se sastavio s loptom. I opet, iako smo imali igrača manje bili smo opasniji protivnik u prvom poluvremenu", istakao je Ćiro i ponovio koliko je njegovom "volumenu igre" nedostajala ključna četvorka.

O sudiji?

"Sudija nam nije bio sklon, to je sigurno! Autoritet se stvara godinama, ali mi ga očigledno još nemamo. Arbitar nije uticao na rezultat, ali je dva puta Portugalcima pustio 'enac' i tako umirio moje igrače, a Portugalci su zabili gol", kratko je prokomentarisao Blažević suđenje Italijana Roberta Rosetija, kojeg je svojevremeno tokom SP 2006. godine nazvao - papkom, ali mu se pred meč sa Portugalom izvinio zbog toga.

Bosanski novinari su pred kraj konferencije za medije, vjerovatno vođeni intuicijom da bi Ćiro mogao da se povuče sa kormila reprezentacije, počeli da ga ubjeđuju da to ne uradi.

"Pa, dajte, narod vas tu voli, a vi ste uvijek slušali puls naroda", čulo se umjesto pitanja.

"Istina, od kada sam tu niko mi nije vikao: 'Ćiro, pederu'", sjetio se Blažević kako su umijeli da ga tretiraju u Hrvatskoj kao selektora i trenera Dinama i Hajduka.

Na to su novinari iz Federacije povikali:

"Ćiro, majstore!"

Blaževićeva je bila posljednja:

"Slobodan sam i materijalno nezavisan. Samo ljubav može da promijeni moju odluku. Tako sam vezan za ove mladiće, ali znam da su i oni za mene. I ako će Bog i sreća htjeti, ko zna...", rekao je Blažević i onda se okrenuo jednom od novinara za kojeg smatra da radi protiv njega.

"A, ti sine... Što me tjeraš... Znaj da ovo jeste moja labudova pjesma, kao što si rekao, ali da labud na kraju najdublje riče".

Foto galeriju sa meča BiH - Portugal igranog u Zenici pogledajte OVDJE.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC