• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada je premijer čistio kopačke "besmrtnima"

"Očistiću kopačke fudbalerima, ukoliko se plasiraju na Svjetsko prvenstvo", rekao je svojevremeno premijer Slovenije Borut Pahor.

 Kada je premijer čistio kopačke "besmrtnima"  Izvor: MONDO

Slovenci su se na terenu potrudili da tako i bude!

Mala Slovenija, 42. na FIFA rang listi, u baražu za plasman na SP u Južnoj Africi izbacila je veliku Rusiju, polufinalistu prethodnog Evropskog prvenstva, 12. ekipu na svijetu... I to pred očima ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva.

Poslije srećno izborenog poraza od 2:1 u Moskvi, prošle srijede, Slovenci su u Mariboru došli do željenih 1:0 i tek drugi put u istoriji izborili plasman na Mundijal. Prethodno su, na putu ka Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, vizu izborili u grupi sa reprezentacijom SCG.

"Čestitam svim momcima i selektoru! Evo, upravo sam im očistio kopačke", rekao je Pahor u noći velikog slavlja u Sloveniji, a nevjerice u Rusiji.

"Ne, doduše sasvim temeljno, jer nisam baš vičan ovom poslu, ali dovoljno da mogu da otputuju u Južnu Afriku", nadovezao se sa četkom i sapunom u rukama i potom se još malo našalio.

"Dobro je da nismo pobijedili još u Rusiji, jer bi me tamo sigurno uhapsili", šalio se Pahor i dodao: "Na sjednici Vlade složili smo se da je 1:0 idealan rezultat i igrači su to ispoštovali".

Selektor "zmajčeka", Matjaž Kek, nije mnogo pričao, ali je bio upečatljiv.

"Srećan sam, jer smo večeras postali besmrtni. Dokazali smo se dole na terenu, pokazali da srce vrijedi više od miliona", rekao je Kek, aludirajući na to da gotovo svi ruski reprezentativci igraju u najvećim klubovima Evrope i zarađuju mnogo novca.

Strijelac desetina miliona evra vrijednog gola u revanšu za željenih 1:0, Zlatko Dedič, rekao je:

"Ovo je san, za uspjeh su zaslužni baš svi igrači i ja sada svima čestitam na tome".

Gus Hidink prvi put u svojoj karijeri nije uspio da odvede reprezentaciju na Mundijal. Prethodno, to mu je pošlo za rukom sa Holandijom i Australijom, a kao selektor Južne Koreje imao je već obezbijeđeno učešće na SP 2002. godine koje je ta zemlja organizovala zajedno sa Japanom.

Ipak, i tada je Hidink punio novinske stupce, je jer Južna Koreja igrala polufinale.

Holanđanin, kojeg mnogi smatraju za vrhunskog stručnjaka, narednih dana moraće da objasni Rusima kako se dogodilo da neće učestvovati na Mundijalu narednog ljeta u Južnoj Africi.

"Dobro smo gurali u cijelim kvalifikacijama, kao i u prvoj utakmici baraža, ali samo zbog manjka sreće nismo ostvarili bolji rezultat. U revanšu nismo imali sreće i svoj cilj nismo ispunili, a to je ono što je najvažnije u cijelom spomenutom procesu", rekao je Hidink.

Ruski mediji prvo su "opalili" po igračima, koje nazivaju "razmaženim novopečenim milionerima", a onda i po Hidinku, koji je prema mišljenju novinara kriv što u ekipi ne vlada jedinstvena atmosfera, što Rusi nisu "izginuli" na terenu kao njihovi protivnici iz Slovenije.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC