• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARAŽ: Švedsko izvinjenje Irskoj

Dnevni list "Aftonbladet" izvinio se Ircima zbog greške sudije Martina Hansona i njegovih pomoćnika na utakmici sa Francuskom.

 BARAŽ: Švedsko izvinjenje Irskoj  Izvor: MONDO

Republika Irska je u revanš susretu baraža u Parizu vodila sa 1:0, sve do 13. minuta prvog produžetka, kada je Vilijam Galas izjednačio i odveo Francuze u Južnu Afriku.

Sudija Hansen i njegovi pomoćnici Stefan Vitberg i Fredrik Nilson priznali su gol Galasa, iako su njemu prethodili i očigledan ofsajd i igranje rukom asistenta Tijerija Anrija.

"Širom svijeta živi oko 80 miliona Iraca i sigurni smo da se danas svi osjećaju vrlo loše. Iskreno se nadamo da se trojica Šveđana osjećaju još gore", navodi se u tekstu "Aftonbladeta".

Sudijska trojka pozvana je da se više ne bavi tim poslom, barem ne na vrhunskom nivou.

"Za Irsku neće biti Svjetskog prvenstva, a Hansonov tim trebalo bi da odustane od prava da sudi velike međunarodne utakmice. Sve drugo bilo bi dodatna uvreda irskoj naciji", ističe se u tekstu.

Da se irski fudbaleri ne mire sa eliminacijom, govori i izjava Kevina Kilbejna, koji je zatražio da se utakmica odigra ponovo!

Kilbejn je rekao da mu je Anri na terenu priznao da je igrao rukom, ali nehotice, dok mu je Hanson rekao da "100 odsto nije bilo ruke".

"Znao sam da laže, jer nije ni vidio situaciju. Možemo da budemo ponosni. Odigrali smo dobro i trebalo je da pobijedimo. Biće najgore za nekoliko nedelja, kada budemo gledali žrijeb za SP, a nas ne bude tamo".

(Beta/MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC