• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaučosi majstori fudbala rukom

"Božja ruka" Dijega Maradone na utakmici protiv Engleza 1986. proglašena za najbolji gol postignut rukom u izboru "Eurosporta".

 Gaučosi majstori fudbala rukom Izvor: MONDO

Pogodak Francuza Vilijama Galasa u revanšu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi protiv Irske, poslije ofsajda i igranja rukom asistenta Tjerija Anrija, podiglo je mnogo prašine u fudbalskoj javnosti.

Ujedno, dalo je povoda da se podsjetimo najpoznatijih golova postignutih poslije igranja rukom.

Na listi "Eurosporta", a i prema svim drugim izborima, bez premca je gol aktuelnog argentinskog selektora Dijega Armanda Maradone protiv Engleske u četvrtfinalu šampionata svijeta 1986. godine u Meksiku.

Pogodak nazvan "Božja ruka", kojim je savladan engelski čuvar mreže Piter Šilton, zasjenio je čak i prelijep gol Maradone na istoj utakmici, kada je u prodoru preko pola terena iz igre izbacio petoricu Engleza i majstorski zatresao mrežu.

Maradonin zemljak, Lionel Mesi, gotovo identičnim potezom u dresu Barselone protiv gradskog rivala Epanjola odlučio je šampionsku trku u Španiji 2007. godine pokazavši tada šta je sve naučio od idola.

Treće mjesto na listi zauzeo je još jedan "gaučos", prvotimac madridskog Atletika, Serhio Kun Aguero, koji je 2006. godine u meču sa Rekreativom iz Uuelve umjesto kao fudbaler, reagovao kao odbojkaš.

Jedan od najpoznatijih golova postignutih rukom novijeg doba postigao je kapiten Reala, Raul Gonzales Blanko 2001. godine u veoma uzbudljivom meču Lige šampiona u kojem su Madriđani na svom terenu savladali Lids junajted sa 3:2. Raul je na pomenutoj utakmici otvorio seriju golova, a na novinarsko pitanje je li rukom matirao Najdžela Martina, odgovorio je lakonski:

"Ni slučajno".

Tragično primljen gol u duelu sa Poljskom 1993. godine, djelo Jana Furtoka, koštao je reprezentativce San Marina osvajanja istorijskog boda u kvalifikacijam za SP u SAD. Igranje rukom Furtoka, međutim, nije pomoglo Poljacima, koji se nisu plasirali na najveće fudbalsko takmičenje 2004. godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC