• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Ko će biti jesenji prvak?

Široki Brijeg ili banjalučki Borac boriće se za titulu u posljednja dva kola jesenjeg dijela Premijer lige BiH. Trofeju za bod bliži Širokobriježani.

 PREMIJER BiH: Ko će biti jesenji prvak? Izvor: MONDO

Nakon pauze zbog utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi, predstojećeg vikenda biće nastavljeno takmičenje u Premijer ligi BiH, mečevima pretposljednjeg 14. kola.

Borac iz Banjaluke svoj meč iga u nedelju u gostima kod sarajevskog Olimpika, kao i Širokobriježani, koji na Pecari dočekuju Zvijezdu iz Gradačca.

Crveno-plava četa trenera Velimira Stojnića u prethodnom kolu iz trke za jesenjom titulom je u direktnom dvoboju izbacila mostarski Velež i vratila se na pobjednički kolosijek poslije poraza u Modriči.

S mnogo optimizma Banjalučani putuju u Sarajevo, obzirom da je Olimpik u posljednja tri susreta osvojio samo bod i nalazi se u donjem dijelu prvenstvene tabele.

Međutim, trener Stojnić poziva na oprez.

"Olimpik nije ekipa za potcjenjivanje, u svojim redovima imaju odlične igrače poput Darka Spalevića i Zorana Rajovića, koji mogu da riješe utakmicu. Ipak, vjerujem da možemo do boda ili čak sva tri", izjavio je Stojnić.

Ako se želje stručnog štaba ostvare na Grbavici u nedelju, i uz eventualni kiks Širokog Brijega (igra sa Zvijedom i Zrinjskim u Mostaru), u posljednjem kolu protiv Sarajeva na Gradskom stadionu, crveno-plavi će imati šansu za trofej.

"Pred nama su dvije utakmice u kojima želimo da zaokružimo jesen na najbolji način. Hoćemo maksimalno da odradimo zadatak i da nam dobar rezultat protiv Olimpika bude uvod za derbi protiv Sarajeva. Na najljepši način, uz pun stadion, želimo da stavimo tačku na jesenji dio prvenstva", dodao je trener Borca.

Trećeplasirani Velež u jednom od derbija 14. kola dočekuje tuzlansku Slobodu, koja poražena od Modriče na Tušnju (2:1) u prethodnom susretu, dolazi u Mostar.

"Tuzlaci dolaze kao ranjeni lav, a takvi protivnici su uvijek najopasniji. Analizirali smo njihovu igru i nezasluženo su u dnu tabele. Biće to teška utakmica, ali vjerujem u pobjedu", izjavio je šef struke Veleža Abdulah Ibraković.

Njegov kolega sa klupe Tuzlaka, Adnan Osmanhodžić priznao je das u rođeni favorite.

"Treće mjesto na tabeli im daje za pravo da budu favorite, ali mi u Vrapčiće ne idemo sa bijelom zastavom".

PAROVI 14. KOLA PREMIJER LIGE BiH

SUBOTA (13 h):

TRAVNIK - MODRIČA
SARAJEVO - RUDAR
LAKTAŠI - ŽELJEZNIČAR
LEOTAR - SLAVIJA
ČELIK - ZRINJSKI

NEDELJA (13 h)

ŠIROKI - ZVIJEZDA
OLIMPIK - BORAC
VELEŽ - SLOBODA (14 h)

TABELA: Široki Brijeg 29, Borac 28, Velež 23, Zrinjski 22, Sarajevo 22, Modriča 20, Leotar 19, Željezničar 19, Olimpik 18, Rudar 17, Travnik 15, Zvijezda 14, Slavija 13, Sloboda 13, Čelik 12, Laktaši 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC