• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekam i Federer brane Tjerija Anrija

Dejvid Bekam i Rodžer Federer stali u odbranu Tjerija Anrija. "On nije varalica, znam ga", kaže Bekam. Federer za uvođenje "čelendža" i u fudbalu.

 Bekam i Federer brane Tjerija Anrija  Izvor: MONDO

Tjeri Anri je uz švedskog sudiju Martina Hansona vjerovatno trenutno najomraženija ličnost u Republici Irskoj i šire.

Francuski fudbaler igrao je rukom i priznao da je to uradio prije nego što je loptu dodao do Vilijama Galasa, čiji je pogodak u 103. minutu utakmice protiv Republike Irske odveo Francuze na Mundijal.

Ali, nisu svi protiv Anrija. Ima i onih koji ga brane, a u prvom redu to su Dejvid Bekam i najbolji teniser svijeta Rodžer Federer.

U intervjuu Skaj sportu, 34-godišnji Bekam rekao je da Anri nije prevarant.

"Zaista mislim da Anri to nije uradio namjerno. Znam ga i kao čovjeka i kao fudbalera. I kao osoba i kao fudbaler je sjajan. On nije varalica. Sramota je što je Irska ispala na ovakav način, jer imaju sjajne navijače koji obožavaju fudbal. Ali, ovakve stvari se dešavaju u fudbalu. Bilo pogrešno ili ne, ali vjerujem da Anri nije želio da na taj način ode na Mundijal", rekao je Bekam.

Ni Englez ne zna šta bi uradio da je bio na mjestu Anrija.

"Ne znam ni sam šta bih uradio u toj situaciji...Igrate odlučujuću utakmicu za plasman na Mundijal. Toliko tenzija, emocija da niste ni svjesni svih stvari koje se dešavaju. Igrao sam velike mečeve i bio u sličnim pozicijama i kada sam 'vratio film' govorio sam samom sebi: Ovo nije trebalo da uradiš", kaže Bekam.

I Federer je stao u odbranu Anrija.

"Sve se to desilo u djeliću sekunde, ne možete da ga krivite. Ako sudija nije vidio, to znači da sistem ne valja. Bilo je nebrojeno sličnih situacija, a i koliko golova nije priznato a bili su validni. Ovo je samo jedna u nizu takvih situacija", rekao je Federer.

Federer je ocijenio da su mediji u Velikoj Britaniji i Irskoj preuveličali cijelu situaciju.

"Kritike su prestroge. To je zato što smo u Britaniji. Čini mi se da u Francuskoj stvari stoje drugačije", rekao je on.

Anri je poslije utakmice priznao da je igrao rukom, a Federer je ocijenio da to neće promijeniti loše mišljenje koji dio navijača sada ima o njemu.

"On se izvinio. Ljudima smeta što je to uradio tek nakon utakmice, ali čak i da je to uradio poslije samo pet sekundi, bilo bi kasno", rekao je Federer.

Iako mu se u tenisu nije dopalo uvođenje "čelindža" i pregledanje snimka spornih situacija, Federer je ocijenio da bi u fudbalu to bilo dobro.

"Pomalo sam iznenađen što ovakve i slične odluke i dalje imaju veliki uticaj na rezultat. Sa današnjom tehnologijom to bi moglo da se promijeni. Čini mi se da je to potrebnije fudbalu nego tenisu", izjavio je on.

"Naravno, ne možete kod svake sporne situacije da zaustavite igru, ali nešto mora da se promijeni kako se ovakve stvari ne bi ponavljale. Usporeni snimak bi sve riješio, a umjesto toga, sada se sve pretvara čak i u političku debatu", zaključio je švajcarski teniser.

U međuvremenu se oglasio legendarni kapiten Iraca Roj Kin, aktuelni menadžer Ipsviča, rekavši da za gol nije kriv Anri, već loša odbrana njegovog nacionalnog tima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC