• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUDNICA: Sedam golova i prolaz Liverpula!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Liverpula uspeli su da naprave neverovatan preokret u drugom poluvremenu utakmice sa Dortmundom i prošli su u polufinale Lige Evrope!

MEČ SEZONE NA ENFILDU!

Fudbaleri Liverpula su uspeli da za 45 minuta drugog poluvremena naprave neverovatan preokret i savladaju ekipu Dortmunda za prolazak u polufinale Lige Evrope.

U meču u kome je Dortmund već bio "viđen" kao eventualni polufinalista ovog takmičenja, Klopov tim je pokazao da nema predaje do poslednjeg trenutka, pa je gol Dejana Lovrena rešio ovaj susret u nadoknadi vremena.

Ekipa Tomasa Tuhela je igrala neverovatan fudbal u prvom poluvremenu, vodila 2:0 i 3:1 na sred Enfilda, ali su sa tri gola u poslednjih pola sata "redsi" uspeli da naprave preokret sličan onom iz 2006. godine protiv Milana. Samo sada nije bilo penala...

LIVERPUL - DORTMUND 4:3! (0:2)

Ali, nije sve izgledalo dobro po domaću ekipu.

Uoči revanš utakmice između Liverpula i Dortmunda koja se igra na Ostvru, sve je "vrvelo" od dobre navijačke pesme i optimizma domaćih koji su u prvom meču ostvarili sasvim povoljan rezultat od 1:1.

Ulice Liverpula su pevale, ispred Enfilda su se palile baklje, a potom je na slavnom "Enfildu" otpevana i čuvena pesma "You'll never walk alone", u glas sa gostujućim navijačima, da bi svega devet minuta kasnije čitav stadion pod naletom šoka - prosto zanemeo.

"Blickrig!"

 Prvo je Henrkik Mhitarijan iskoristio zbunjenost odbrane engleske ekipe nakon pokušaja Gabonca Obamejanga, i lagano ubacio loptu dok su ga protivnički igrači gledali. Do devetog minuta na semaforu je pisalo 2:0.

Neverovatnu loptu Marka Rojsa, koja je na pola presekla odbranu Liverpula, iskoristio je Obamejang i postigao prelep pogodak.

Tomas Tuhel je skočio sa klupe i slavio u stilu Jirgena Klopa, a utakmica je u narednih petnaestak minuta znatno izgubila na tempu, pa se čak ni sa tribina nije čula standardna podrška navijača "redsa".

Ali, bilo je šansi!

Liverpul je u dva navrata pretio preko Divoka Origija, dok se i Lalana loše snašao u šesnaestercu i promašio loptu iz izgledne šanse, dok je prodor Lukaša Piščeka bio najopasnija šansa koju je Dortmund stvorio posle prvih deset minuta. Tada je Pjer-Emerik Obamejang imao gol šansu, ali je, kao i Kutinjo, promašio loptu.

U drugom poluvremenu - strašan fudbal!

Nije prošlo ni 180 sekundi od početka nastavka meča, a Divok Origi je iskoristio odličan pas Emrea Džana između dva štopera Dortmunda i šutirao je kroz noge golmana Romana Vajdenfelera koji je izašao na njega.

Međutim, kada se očekivalo da Liverpul pritisne - novi gol Dortmunda.

Mats Humels je izašao visoko, bio na tridesetak metara od gola Liverpula i pustio savršen pas iza leđa Natanijela Klajna za Marka Rojsa, a nemački napadač je sjajno odmerio i pogodio suprotni ugao gola Minjolea.

Klop je besneo kraj aut linije od nezadovoljstva i delovalo je da se Liverpul neće oporaviti od ovoga, međutim...

Osmeh na lice vratio mu je Filipe Kutinjo koji je u 66. minutu lepim udarcem sa ivice šesnasterca smanjio na 2:3, da bi Mamadu Sako na deset minuta do kraja meča iskoristio nepažnju odbrane žuto-crnih i postigao gol glavom za potpunu euforiju na Enfildu.

A, onda - nadoknada vremena!

Igrao se 91. minut kada je Liverpul izveo slobodan udarac sa poprilične udaljenosti, ali je lukavost izvođača u prvi plan izbacila Divoka Origija koji se našao na desnoj strani, da bi on nakon driblinga i "navlačenja" dva igrača na leđa proigrao Džejmsa Milnera koji se ubacivao u šesnaesterac.

Iz trka je centrirao na drugu stativu, a Dejan Lovren postiže gol za slavlje na Enfildu!

Hrvatski štoper je postigao gol za neverovatan preokret koji je podsetio na onaj iz 2006. godine protiv Milana u sigurno najspektakularnijem meču godine i tako se iskupio za promašeni penal u prošlogodišnjoj sezoni Lige Evrope protiv Bešikštaša, zbog kog je Liverpul ispao iz takmičenja. 

Dortmund je bio na pragu toga da postane prvi nemački tim koji je pobedio na Enfildu, ali to se neće desiti ove sezone...

LIVERPUL: Minjole - Moreno, Sako, Lovren, Klajn - Džan, Milner, Kutinjo, Firmino (Staridž od 62), Lalana (Alen od 62) - Origi.

DORTMUND: Vajdenfeler - Šmelcer, Humels, Sokratis, Pišček - Vajgl, Kastro (Gindogan od 82), Rojs (Ramos od 83), Kagava (Ginter od 78), Mhitarjan - Obamejang.

Pogledajte golove:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

lfc

WALK ON WALK ON WITH HOPE IN YOUR HEART AND YOU'LL NEVER WALK ALONE YOU'LL NEEEEVER WALK AALONEEE!!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC