• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žreb za Ligu Evrope: Klop će biti zadovoljan?

Autor mondo.rs

U Nionu je održan žreb za završnicu takmičenja, koje je uveliko opravdalo očekivanja, a u igri je i Liga šampiona.

Šta god da se dogodi u narednih pet utakmica do kraja Lige Evrope, ovo takmičenje je dvomečom između Liverpula i Borusije Dortmund, ali i Sevilje i Atletik Bilbaoa, u četvrtfinalima, već opravdalo očekivanja!

Ali, veliki ulog je od ranije tu i mami polufinaliste, naročito one koji kroz nacionalne lige ne mogu da se domognu evropske elite naredne sezone, a to se odnosi na Liverpul i Sevilju. Dakle, igra se za trijumf u evro-kupovima i zagarantovano učešće u Ligi šampiona naredne sezone!

Za to će se 28. aprila i 5. maja u polufinalima, a potom i 18. maja u Bazelu, na Sent Jakob parku, boriti

Šahtjor Donjeck - Sevilja

Viljareal - Liverpul

Ovo je ishod žreba u Nionu, koji je vodio legendarni švajcarski napadač Aleksandar Fraj, bivši igrač Bazela i Borusije Dortmund...

Od četiri tima učesnika polufinala, samo jedan nema finale u UEFA takmičenjima, Viljareal! Ali, daleko od toga će "Žuta podmornica" moći da se nazove autsajderom u ovom probranom društvu, jer se radi o najefikasnijem timu u istoriji Lige Evrope sa 82 gola, u čijim redovima igra trenutno drugi strelac takmičenja, Sedrik Bakambu sa devet pogodaka.

Uzgred, klub sa "El Madrigala" ove sezone pobedio je Real Madrid, Atletiko Madrid, Sevilju, Valensiju, Napoli i Bajer Leverkuzen, između ostalog...

Kako su Aric Aduric (10) i Pjer-Emerik Obamejang (8) eliminisani prethodne noći u nezaboravnim mečevima u Seviljii Liverpulu, Bakambu će imati priliku da stigne do titule najboljeg strelca takmičenja, ali će to morati da uradi preko odbrane Liverpula, jedinog tima ove sezone koji i dalje nema poraz u evro-kupovima!

Četvorostruki i dvostruki uzastopni pobednik Lige Evrope, Sevilja, ponovo je tu, iako je bila nadomak eliminacije nakon što je Bilbao prekinuo seriju od 12 pobeda crvenih kod kućeu Evropi, ali važno je reći da je svaku od četiri titule u Kupu UEFA odnosno Ligi Evrope klub sa "Ramon Pichuana" osvojio je kada je prolazio četvrtfinale (2006, 2007, 2014. i 2015).

Da li će tako biti i ove sezone?

 Videćemo! Pitaju se i ostali...

Posle neverovatnog "kambeka" u meču sa Borusijom, Liverpul je nastavio pohod ka četvrtom trijumfu u Kupu UEFA, odnosno Ligi Evrope. "Redsi" su osvajali ovo takmičenje 1973, 1976. i 2001. godine, a ovom društvu jedini su klub koji je bio i prvak kontinenta.

Pet puta!

Englezi imaju pet pobeda i sedam remija ove sezone u Evropi, a pod vođstvom Jirgena Klopa dokazali su se kao protivnik koji se nikada ne predaje. S obzirom na to da će kroz Premijer ligu, poput Sevilje, teško stići do četvrte pozicije i kvalifikacija za Ligu šampiona, nema dileme oko toga da će Viljarealu biti jako teško na "Enfildu".

A, jedini klub koji je takmičenje počeo u Ligi šampiona, preusmerio se u Ligu Evrope i stigao do polufinale je - Šahtjor iz Donjecka, čiji je podvig utoliko veći jer utakmice u svojstvu domaćina ne igra u svom gradu, već na drugom kraju Ukrajine.

"Rudari" su osvojili poslednje izdanje Kupa UEFA, 2009. godine, posle čega je takmičenje preimenovano u Ligu Evrope, a sada će morati da izbace Sevilju, koja će pokušati "nemoguće", da posle Bajerna (tri trijumfa u nizu u Kupu šampiona od 1975. do 1977. godine) postane prvi klub u istoriji koji je uspeo dva puta da odbrani neki od evro-kupova.

Od gašenja Kupa pobednika Kupova ostalo ih je dva, a ovaj vodi pravo u carstvo prihoda - Ligu šampiona!

Ko će tamo?


Anketa

Ko će osvojiti Ligu Evrope?

  • Liverpul

    66.67% (14)

  • Viljareal

    4.76% (1)

  • Šahtjor

    9.52% (2)

  • Sevilja

    19.05% (4)




Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC