• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Lake pobjede vodeće trojke

Zvezda "srušila" Banovo brdo (3:0), Partizan savladao Smederevo (2:1), a Vojvodina Borac, uz tri gola Mrđe.

 JSL: Lake pobjede vodeće trojke Izvor: MONDO

Poslije 12. kola Jelen Superlige na vrhu tabele je ostalo - ista meta isto odstojanje. Tri prvoplasirane ekipe ostvarile su rutinske pobjede, pa je Crvena zvezda ostala na liderskoj poziciji sa četiri boda više od komšija, a deset od Vojvodine.

Crveno-bijeli nisu dozvolili da ih opeče "fenjer" kao crno-bijele ove jeseni na Banovom brdu. Tim Vladimira Petrovića, bez kapitena Nikole Lazetića, lako je izašao na kraj sa Čukaričkim - 3:0 (1:0).

Dvostruki strijelac, pred više od 2.000 gledalaca na Banovom brdu, bio je Dejan Lekić. Domaćina je načeo u 26. minutu udarcem glavom pošto je Vladimir Bogdanović započeo akciju, a asistirao Aleksandar Jevtić.

I upravo je Jevtić povisio na 0:2, tek što su se akteri vratili iz svlačionica, takođe udarcem glavom poslije centaršuta Bogdanovića sa lijeve strane.

Tačku na meč stavio je Lekić, svojim sedmim golom u prvenstvu, a drugu asistenciju upisao je najbolji akter utakmice - Jevtić.

Partizan je mnogo brže načeo Smederevce, ali je ipak bilo neizvjesnije u Humskoj nego na Brdu. Već u 6. minutu Lamin Dijara je sedmi put pogodio u šampionatu, glavom, poslije prekida Marka Lomića.

Prednost aktuelnog šampiona Srbije udvostručio je reprezentativac Radosav Petrović strašnim šutem sa 25 metara u 74. minutu, a samo dva minuta kasnije Vojislav Bojatović je odlično izveo slobodan udarac na drugoj strani i sa ivice šesnaestarca matirao Mladena Božovića - 2:1.



Partizan je, uprkos izostanku petorice igrača, ostvario i desetu pobjedu nad "oklopnicima" u isto toliko utakmica u Humskoj. Ovaj put, učenik je bio uspješniji od učitelja - šef struke domaćina Goran Stevanović nekada je igrao za Partizan dok je pomoćni trener bio Blagoje Paunović, sadašnji strateg Smederevaca.

Junak dana bio je Dragan Mrđa. Napadač Vojvodine je postigao het-trik, na listi strijelaca popeo se do "kote 9" i zaposjeo vrh.

Tako je donio bodove Novosađanima protiv Borca - 3:0.

Proslavio se i Vojo Ubiparip, dvostruki strijelac u pobjedi Spartaka nad Napretkom (2:0), koji je doživio peti uzastopni prvenstveni poraz.

Jagodina je pogotkom Saše Cilinšeka savladala Rad, koji ne zna za pobjedu ni u 11. uzastopnoj utakmici, još od uspjeha u prvom kolu protiv Smedereva.

Utakmice 12. kola Jelen Superlige počele su minutom ćutanja, time je odata pošta preminulom patrijarhu Pavlu.

Naredne nedelje na programu su dueli četvrtfinala Lav Kupa Srbije, a sljedećeg vikenda i "vječiti derbi".

REZULTATI 12. KOLA:

Čukarički - Crvena zvezda 0:3 (0:1)
/Lekić 26, 55, Jevtić 46/

Partizan - Smederevo 2:1 (1:0)
/Dijara 6, Petrović 74 - Bojatović 76/

Vojvodina - Borac 3:0 (2:0)
/Mrđa 20, 33, 55/

Javor - Mladi radnik 0:0

Jagodina - Rad 1:0 (1:0)
/Cilinšek 25/

Spartak - Napredak 2:0 (0:0)
/Ubiparip 78, 83/

BSK - Metalac 0:0

Nedelja, 13.00

Hajduk - OFK Beograd (TV RTS)

TABELA: Crvena zvezda 34, Partizan 30, Vojvodina 24, Spartak 19, OFK Beograd /-1/ 18, Jagodina 18, Smederevo 15, Javor 15, Mladi radnik 14, Borac 13, Metalac 13, BSK 12, Hajduk /-1/ 10, Napredak 10, Rad 8, Čukarički 7 bodova.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC