• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: "Ludilo" u Travniku!

Fudbaleri Travnika i Modriče ukupno postigli čak 11 golova, "uljari" imali prednost od tri pogotka, ali bodovi ostali na Piroti - 6:5!

 PREMIJER BiH: "Ludilo" u Travniku! Izvor: MONDO

"Najluđa" utakmica 14. kola Premijer lige BiH odigrana je u Travniku, gdje je Modriča pred samo stotinjak gledalaca, prokockala pobjedu nad domaćim "vezirima".

Iako bi trener Modriče Marko Stojić prije meča potpisao remi pošto je u Travnik stigao bez požutjelih Nemanje Stjepanovića, Jadranka Bogičevića i Bojana Pupčevića, te povrijeđnog Nikole Vasiljevića, njegovi igrači su "blic krigom" početkom drugog poluvremena bili nadomak trećeg uzastopnog trijumfa.

Ali ispustili su vođstvo od 4:1 i 5:2!

Travničani su prvi stigli do prednosti golom Elvedina Varupe iz jedanaesterca u 31. minutu, da bi Jovica Stokić do poluvremena poravnao rezultat.

U drugom poluvremenu "eksplodirali" su strijelci - prvo su "uljari" pogocima Vladana Kujundžića za samo desetak minuta stigli do 4:1, smanjio je Midhat Sarajčić, da bi dileme oko pobjednika otklonio Stokić svojim drugim golom!

Tako se tada naravno činilo, ali su domaći "veziri" do kraja uspjeli da postignu još četiri gola i ubilježe pobjedu!

Mirsad Šiljak je u 85. minutu izjednačio na 5:5, da bi u 90. minutu, Feđa Dudić svojim drugim golom donio vrijedna tri boda Travniku.

Čelik je upisao bodove nakon preokreta nad Zrinjskim (4:1)."Plemići" su na Bilinom polju poveli pogotkom Vernesa Selimovića u trećem minutu, ali je Bojan Puzigaća golom i asistencijom Filu Džeksonu, najzaslužniji za preokret već u prvom dijelu.

U 73. minutu, Branislav Nikić, sin legendarnog Nikole Nikića, povisio je na 3:1, da bi Aldin Šišić u sudijskoj nadoknadi ovjerio pobjedu zeničkog kluba!

Domaće trijumfe upisali su i igrači Sarajeva nad prijedorskim Rudarom (3:0), odnosno Leotara nad Slavijom (2:1), koja je meč u Trebinju završila sa devetoricom zbog crvenih kartona Bojana Regoje i Levana Kutalije.

Gostujućim bodovima u subotu može da pohvali jedino sarajevski Željezničar, tačnije strijelac Lazar Popović, koji je još čvršće "prikucao" Laktaše za dno tabele.

REZULTATI 14. KOLA PREMIJER LIGE BiH

SUBOTA:

Travnik - Modriča 6:5
/Varupa 31 pen, Sarajčić 64, Dudić 70, 90, Ćurić 76, Šiljak 85, - Stokić 42, 69, Kujundžić 47, 50, 55/

Sarajevo - Rudar 3:0
/Škoro 47 pen, 89, Rizvanović 62/

Laktaši - Željezničar 0:1
/Popović 50/

Leotar - Slavija 2:1
/Zečević 2, Ćorlija 90 pen- Baković 70 pen/

Čelik - Zrinjski 4:1
/Puzigaća 19, Džekson 44, Nikić 73, Šišić 90 - Selimović 3/

NEDELJA (13 h)


Široki Brijeg - Zvijezda
Olimpik - Borac
Velež - Sloboda (14 h)

TABELA: Široki Brijeg (-1) 29, Borac (-1) 28, Sarajevo 25, Velež (-1) 23, Zrinjski 22, Leotar 22, Željezničar 22, Modriča 20, Olimpik (-1) 18, Travnik 18, Rudar 17, Čelik 15, Zvijezda (-1) 14, Slavija 13, Sloboda (-1) 13, Laktaši 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC