• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Pobjeda Intera, ovacije Stankoviću

Bolonja nije imala znanja i snage da se odupre šampionu i lideru Serije A u 13. kolu - 1:3 (1:2). Glupost Daglasa Maikona, inat Marija Balotelija.

 SERIJA A: Pobjeda Intera, ovacije Stankoviću  Izvor: MONDO

Nova pobjeda Intera, ovacije Dejanu Stankoviću uprkos tome što je "samo" pogodio stative, zvižduci za "nepoželjnog" Marija Balotelija i neviđena glupost Daglasa Maikona obilježili su veče na prepunom stadionu Renato D'Alara.

Domaća Bolonja nije imala znanja i snage da se odupre šampionu i lideru Serije A u 13. kolu - 1:3 (1:2).

Pred put u Barselonu na meč Lige šampiona u utorak, trener Intera Žoze Murinjo nije štedio najbolje igrače, bar ne većinu. Znao je Portugalac da je Bolonja tim koji je tradicionalno neugodan domaćin Interu i nerazuri su morali da "zapnu" da zabilježe šestu pobjedu uz jedan remi, od kada su 26. septembra doživjeli za sada jedini poraz u Seriji A od Sampdorije.

Interisti sada imaju osam bodova više od Juventusa, a deset od Milana, pred mečeve svojih najvećih rivala u nedelju.

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković bio je starter u timu Intera, igrao je odlično, a u 36. minutu jednim udarcem pogodio je dvije stative. Iako lopta nije htjela u gol, mnogobrojni navijači Intera na D'Alari ovacijama i pjesmom u njegovu čast ispratili su ga u 75. minutu na klupu, kada je ustupio mjesto Patriku Vijeri.

Pjesmu, ali pogrdne sadržine i zvižduke umjesto ovacija doživio je 19-godišnji napadač Intera Mario Baloteli, koji je prije nekoliko dana prilikom posjete djeci ometenoj u razvoju priznao da navija za Milan i da "samo trenutno igra za Inter".

Iako je njegova sestra potom javnosti predočila da se Mario "samo šalio", svi su izgledi da mu "Kurva Nord" (sjeverna tribina) nikada neće oprostiti ovo priznanje. U subotu mu nije pomoglo ni što je postigao gol za 2:1 u 42. minutu, kada je prstom navijačima signalizirao da ućute.

Do kraja, pobjedu Intera potvrdio je Esteban Kambijaso, golom u 72. minutu, a Inter je u drugom poluvremenu imao dovoljno šansi da rezultatski ponizi domaći tim, koji je u 23. minutu izjednačio golom Marsela Zalajete.


Zalajeta je pogodio mrežu Intera samo 30 sekundi, nakon što je Dijego Milito postigao prvi gol na meču.

Pri rezultatu 3:1, a svega minut prije isteka sudijske nadonkade, po mnogima najbolji desni bek svijeta Daglas Maikon žestoko nešto je dobacio pomoćnom sudiji, a ovaj ga "tužio" kog glavnog Roberta Rosetija.

Čovjek koji je ove sezone isključio sedmoricu fudbalera, lako se osmi put latio za crvenu kartu i poslao Maikona na tribine ne samo na ovom meču, već sigurno i u narednom kolu protiv Fiorentine kod kuće, a možda i za dvije nedelje, kada je zakazan Derbi Italije između Juventusa i Intera u Torinu.


Fudbaleri Fiorentine imali su priliku da pobjedom nad Parmom budu bar na jedno veče drugi na tabeli. Izgubili su i sada, prema jednom scenariju, u nedelju uveče mogu da budu na diobi devetog mjesta!

Golom Davidea Lanzafamea, mladića koji je u vlasništvu Palerma i Juventusa, a igra na pozajmici u Parmi, gost je došao do druge pobjede ove sezone van svog stadiona i noći na trećem mjestu Serije A: Fiorentina - Parma 2:3 (1:1).

Lanzafame je pogodak postigao u 67. minutu, poslije čega oslabljeni domaći tim bez povrijeđenih Adrijana Mutua, Stevana Jovetića, Alesandra Gamberinija i suspendovanog Rikarda Montoliva, više nije mogao da se vrati. Cijela stvar postala je još teža, kada je Marko Donadel za četiri minuta zaradio dva žuta kartona i otišao u svlačionicu još u 86. minutu.

Parma je drugi tim koji ove sezone nosi tri boda sa Artemio Frankija, poslije Napolija, a sa četvrtom pobjedom u posljednjih šest kola, "krokati" sa Enio Tardinija probili su se na treće mjesto, iza Intera i Juventusa, a ispred Milana!

Ukoliko bi u nedelju pobijedili redom Sampdorija, Đenova, Kaljari, Bari i Napoli, Fiorentina bi pala na diobu devetog mjesta...

REZULTATI 13. KOLA:

Bolonja - Inter 1:3 (1:2)
/Zalajeta 23 - Milito 22, Baloteli 41, Kambijaso 72/

Fiorentina - Parma 2:3 (1:1)
/Đilardino 26, 62 - Amoruzo 30, Bojinov 52, Lanzafame 67/

U nedelju (15.00):

Milan - Kaljari
Livorno - Đenova
Napoli - Lacio
Palermo - Katanija
Roma - Bari
Sampdorija - Kjevo
Sijena - Atalanta
Juventus - Udineze (20.45)

TABELA: Inter (+1) 32, Juventus 24, Parma (+1) 23, Milan 22, Fiorentina (+1) 21, Sampdorija 21, Đenova 20, Kaljari 19, Bari 18, Napoli 18, Palermo 16, Kjevo 15, Roma 15, Udineze 15, Bolonja (+1) 12, Lacio 11, Atalanta 9, Livorno 9, Katanija 8, Sijena 6.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)
ages)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC