• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Smjena! Real ispred Barse

Trećim remijem u posljednjih pet kola, fudbaleri Barselone prepustili su čelo tabele najvećem rivalu, Realu iz Madrida.

 PRIMERA: Smjena! Real ispred Barse  Izvor: MONDO

"Kraljevski" klub sa pol-pozicije i bodom prednosti dočekuje "El Klasiko" narednog vikenda, duel dva najskuplja fudbalska tima na svijetu.

Real je u subotu uveče pobijedio Rasing iz Santandera, a malo prije ponoći, Atletik Bilbao uspio je da zadrži Barselonu na 1:1 i tako promovisao madridski tim u lidera La Lige poslije 11. kola.

Na prepunom San Mamesu u srcu Baskije, Barselona je iako bez nekoliko standardnih igrača, uključujući i povrijeđenog Zlatana Ibrahimovića, povela u 56. minutu preko Danija Alveša. Brazilac je drugi gol u prvenstvu postigao na divan pas Ćavija Ernandeza, ali nisu dugo Katalonci bili u prednosti.

Stadion, koji Baskijci nazivaju još "La Katedral", eksplodirao je u 63. minutu, kada je rezervista Gaiska Tokuero Pinedo pogodio mrežu Viktora Valdesa. Tokuero je surovo kaznio seriju grešaka Barsinih defanzivaca, Alveša i Žerarda Pikea.

Pored Ibrahimovića, trener Barselone Pepe Gvardiola nije mogao da računa i na trojicu igrača zaraženih virusom H1N1, Markezom, Abidalom i Tureom, a ovaj rezultat uopšte mu ne godi pred dolazak Intera u utorak, u Ligi šampiona, gdje je šampionu Evrope neophodna pobjeda.

Argentinac Gonzalo Iguain čuva madridski Real. Iguain je bio strijelac jedinog gola kojim je Real pobijedio Rasing iz Santandera u 11. kolu Primere.



Sevilja drži korak za vodećim dvojcem - Barselonom i Realom. Sevilja je na gostovanju Tenerifama u 11. kolu Primere pobijedila 2:1 i nastavila je seriju dobrih igara. Tim Ivice Dragutinovića izgubio je samo jednom u prethodnih 10 utakmica.

Deportivo je pobijedio Atletiko Madrid 2:1 i to golom u posljednjem minutu iz penala! Atletiko je poveo 1:0 u 3. minutu preko Serhija Sguera, a u 20. minutu izjednačio je Koloto.

Tim iz La Korunje, za koji igra bivši fudbaler Partizana Antonelo Roberto Žuka, ostao je u igri za mjesto koje vodi u Ligu šampiona, a što da ne i za titulu prvaka Španije.

Sa druge strane, Atletiko Madrid preživljava teške trenutke. U posljednjih pet kola osvojio je samo jedan bod, a u tekućoj sezoni pobijedio je samo jednom. Ovo je madridskim crveno-bijelima šesti poraz u Primeri.

REZULTATI 11. KOLA:

Deportivo - Atletiko Madrid 2:1 (1:1)
/Koloto 20', Guardado 90'p - Aguero 3'/

Tenerife - Sevilja 1:2 (0:1)
/Ninjo 75' - Peroti 32', Renato 49'/

Real Madrid - Rasing Santander 1:0 (1:0)
/Iguain 22'/

Aletik Bilbao - Barselona 1:1 (0:0)
/Tokuero 63' - Alveš 56'/

U nedelju:

Espanjol - Hetafe
Majorka - Almerija
Viljareal - Valjadolid
Herez - Sporting Hihon
Malaga - Saragosa
Osasuna - Valensija

TABELA: Real Madrid (+1) 28, Barselona (+1) 26, Sevilja (+1) 25, Deportivo La Korunja (+1) 22, Valensija 21, Majorka 17, Sporting Hihon 16, Atletik Bilbao (+1) 16, Espanjol 13, Almerija 12, Hetafe 12, Saragosa 11, Valjadolid 10, Tenerife (+1) 10, Viljareal 9, Rasing Santander (+1) 7, Atletiko Madrid (+1) 7, Herez 6, Malaga 5.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC