• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan raste, het-trik Totija

Milan proveo popodne na drugom mjestu, na koje se uveče vratio Juventus. Veteran Rome Frančesko Toti izbio na vrh liste strijelaca.

 SERIJA A: Milan raste, het-trik Totija Izvor: MONDO

Kada je Inter u drugom kolu Serije A "oduvao" Milan u gradskom derbiju (4:0), malo ko je mogao da pretpostavi da će kroz tri mjeseca najbliži Interov pratilac na tabeli biti upravo - Milan.

"Rosoneri" su u pravoj goleadi na San Siru savladali Kaljari rezultatom 4:3 i probili se na drugu poziciju, ali ih je Juventus nekoliko sati kasnije vratio na "broj tri".

Tim Ćira Ferare je u večernjem terminu savladao Udineze - 1:0 - za koji su svih 90 minuta odigrali Dušan Basta i Aleksandar Luković. Gol odluke postigao je lijevi bek Fabio Groso u 51. minutu.

Basta se nije proslavio, pošto je u 77. minutu natjerao svog golmana Handanovića da paradom sprečava autogol, dok je pet minuta kasnije oborio u kaznenom prostoru Alesandra Del Pjera, ali penala ipak nije bilo.
Milan je rano poveo pogotkom Klarensa Sedorfa, a gosti ekspresno izjednačili i u 30. minutu zasluženo preokrenuli na 1:2, preko neometanog Andree Lacarija.

Marko Borijelo i Alešandre Pato do poluvremena su vratili stvari na svoje mjesto, uprkos ne baš sjajnoj partiji favorita, da bi Ronaldinjo pogotkom sa "bijele tačke" povisio na 4:2.

Iako je Kaljari smanjio vođstvo i učinio završnicu neizvjesnom, nije uspio da se domogne boda. A mogao je, da je "rezervista" Hoakin Larivej pet minuta prije kraja bolje tukao glavom iz neposredne blizine.

Od mnogih otpisani golman Dida jedan je od najzaslužnijih što je Milan u posljednjih šest kola osvojio čak 16 bodova - kao i vodeći Inter.

Da godine nisu važne ako neko zna da igra fudbal, potvrdio je u nedjelju Frančesko Toti. Kapiten Rome je "het-trikom" u prvih pola sata utakmice donio svom timu pobjedu nad Barijem (3:1).

Roma nikako da kompletira ekipu - ovog puta odsustvovali su De Rosi i Žuan, dok je Žulio Baptista sjedio na klupi - ali ovog puta je rutinski osvojila tri boda.



Iako "gazi" 34. godinu, Toti se poslije 13 odigranih kola nalazi na vrhu liste strijelaca, zajedno sa Antoniom Di Nataleom (Udineze) i Dijegom Militom (Inter). Svi su ove sezone zatresli mrežu po devet puta!

Napoli i Lacio odigrali su 0:0, što znači da Rimljani poslije dve "trojke" na startu prvenstva, nisu uspjeli da trijumfuju ni na 11. meču zaredom!? Ekipa je pet puta remizirala i šest puta izgubila, ali trener Davide Balardini opstaje...

Aleksandar Kolarov igrao je 56 minuta za "nebeskoplave", kada ga je zamijenio Švajcarac Stefan Lihtštajner.

U pobjedi Atalante u Sijeni (2:0) učestvovao je mladi reprezentativac Srbije Ivan Radovanović. On je 12 minuta prije kraja zamijenio strijelca prvog gola Simonea Tiribokija.

Sijena je jedini tim u Seriji A koji se još uvijek nije radovao pobjedi na svom stadionu!

Đenova je u Livornu ostala praznih šaka u 90. minutu, a Nenad Tomović presjedio je ceo meč na klupi gostiju.

REZULTATI 13. KOLA:

Milan - Kaljari 4:3 (3:2)
/Sedorf 5, Borijelo 38, Pato 40, Ronaldinjo 62p - Matri 9, Lacari 30, Nene 69/

Livorno - Đenova 2:1 (1:0)
/Lukareli 21, Pulceti 90 - Krišito 63/

Napoli - Lacio 0:0

Palermo - Katanija 1:1 (1:0)
/Miljaćio 4 - Martinez 55/

Roma - Bari 3:1 (3:0)
/Toti 6p, 14, 28 - Andreoli 73ag/

Sampdorija - Kjevo 2:1 (1:0)
/Rosi 19, Pacini 65 - Mantovani 80/

Sijena - Atalanta 0:2 (0:0)
/Tiriboki 52, Akvafreska 67p/

Juventus - Udineze 1:0 (0:0)

Odigrano u subotu (pročitajte izvještaj):

Bolonja - Inter 1:3
Fiorentina - Parma 2:3

TABELA: Inter 32, Juventus 27, Milan 25, Sampdorija 24, Parma 23, Fiorentina 21, Đenova 20, Kaljari 19, Napoli 19, Bari 18, Roma 18, Palermo 17, Kjevo 15, Udineze 15, Lacio 12, Bolonja 12, Atalanta 12, Livorno 12, Katanija 9, Sijena 6 bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC