• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivene "sitne ribe"

Počelo da se odmotava klupko u skandalu vezanom za namještanje utakmica u Evropi. Pominju se švajcarski drugoligaši, Hajduk i Zadar!

 Otkrivene "sitne ribe" Izvor: MONDO

Njemačka štampa prenijela je brojne detalje o sumnjivim fudbalskim utakmicama i osobama umiješanim u korupcijski skandal sa kladionicama, jedan od najvećih te vrste u Evropi, koji je otkriven u četvrtak.

Dnevnik "Zidojče cajtung" u internet izdanju navodi neke od oko 200 utakmica, koje je tužilaštvo u Bohumu ocenilo sumnjivim, među kojima nema mečeva "na visokom nivou".

Navodi se da su vjerovatno namješteni mečevi druge švajcarske lige između Iverdona i Tuna (odigran 26. aprila, 5:1) i između Gosoa i Lokarna (24. maja, 0:4).

Sajt prenosi da su kladionice umiješane u taj slučaj omogućile nelegalan dobitak od 60.000 i 150.000 evra, ali da zbog toga još nije pokrenut postupak.

Takođe se navodi da je Hajduk iz Splita sa 3:0 pobijedio Zadar, što je zatraženo od igrača Zadra u zamjenu za 30.000 evra.

Međutim, osumnjičeni za tu prevaru nisu dobili obećanu nagradu, pošto druge utakmice na koje su kladioničari uticali nisu završene očekivanim rezultatom, navodi "Zidojče cajtung".

Njemačka policija razotkrila je mrežu kladioničara osumnjičenih da su namještali rezultate oko 200 utakmica u devet zemalja, a istražioci procjenjuju da je time ostvarena nelegalna zarada od oko deset miliona evra.

U akciji je učestvovalo oko 300 policajaca, uhapšeno je 15 osoba u Njemačkoj i dve u Švajcarskoj, a zaplijenjen novac i predmeti u vrijednosti većoj od milion evra.

(Beta-AFP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC