• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibanjez igra za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu?

Autor mondo.rs

Postoji mogućnost da fudbaler Crvene zvezde Luis Ibanjez bude uvršten u hrvatsku reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Evo šta se piše u Hrvatskoj i šta on na to kaže.

 Luis-Ibanjez-mozda-ide-na-EP-u-dresu-Hrvatske Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Luis Ibanjez se dobrim igrama u Crvenoj zvezdi preporučio "na sve strane", ali pre svega hrvatskom nacionalnom timu.

Ibanjez, Argentinac koji ima hrvatski pasoš, mogao bi, špekuliše se u komšiluku da bude na spisku igrača za Evropsko prvenstvo u Francuskoj predtsojećeg leta. Kao nekad Robert Prosinečki, koji je svojevremeno bio igrač Zvezde, a posle raspada Jugoslavije, igrao je za reprezentaciju Hrvatske.

 Zagrebački "Jutarnji list" bavi se danas ovom mogućnošću, citirajući kako Ibanjeza, ali i počasnog predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića i čuvenog hrvatskog trenera i nekadašnjeg selektora "kockastih" Miroslava Ćiru Blaževića.

"Nisam opterećen pozivom, igram na super nivou, u jednoj izuzetno sportskoj atmosferi i dajem sve od sebe klubu za koji igram. Kao što sam davao i u Dinamu. Ako poziv (za reprezentaciju Hrvatske) dođe, spreman sam za reprezentaciju, jer mi je okruženje poznato, igrao sam sa većinom igrača u Dinamu. Vrsaljko, Badelj, Mandžukić, Brozović, Pjaca, Kovačić, sve su to moji bivši saigrači i prijatelji, znamo se u dušu", napisao je Ibanjez u SMS poruci dostavljenoj "Jutarnjem listu".

List prenosi i izjavu Dragana Džajića:

"Što se mene, a i Zvezde tiče, da li će igrati za hrvatsku reprezentaciju, to je zaista samo njegova odluka, Zvezda neće uticati na to. Znam samo da je vrlo karakteran mladić, porodičan čovek, koji živi za trening i utakmice, sve nas je oduševio. Ako želi na Evropsko prvenstvo sa Hrvatskom, Zvezda mu neće biti prepreka, već preporuka".

Ćiro Blažević preporučuje selektoru hrvatskog tima Anti Čačiću da pozove Ibanjeza:

"U deficitu smo u zadnjoj liniji i sve što bi Hrvatskoj moglo da koristi, ne treba odbijati, čak ni kapitena Zvezde (nosio je kapitensku traku na jednoj prijateljskoj utakmici). Iako, nisam oduševljen, ja sam ipak malo šovinista, ma, šalim se, nisam...", rekao je, kako kaže, u šali i potom dodao:

"Mislim da je to već fudbalska diplomatija. Možda bi nastup Zvezdinog kapitena za Hrvatsku bio prvi čin pomirenja dve države napetih odnosa. Zamislite, Argentinac miri Hrvate i Srbe! Ne, ne želim to da sugerišem Čačiću, ne želim da to ispadne neko političko petljanje, ali, Čačić je fudbalski slepac, on to ne gleda tako...".

"Jutarnji list" zaključuje da bi igranje Ibanjeza na Evropskom prvenstvu bila "dobra preporuka za novi klub, a sve glasnije se govori da će Ibanjez već ovog leta završiti u Benfiki".

"Ako se Čačić odluči za Ibanjeza, Ivan Perišić bi napokon dobio prirodnog saradnika na levom boku, igrača snažnog udarca, uz njegovo asistiranje i Perišićeva igra dobila bi na kvalitetu, i njemu treba levak, što ni Vida, ni Vrsaljko nisu. Uz dvojicu Brazilaca, Eduarda da Silvu i Samira, Ibanjez bi bio još jedan Latinoamerikanac koji bi igrao za hrvatsku reprezentaciju. Ima mnogo kvaliteta i samo jednu “manu” - igra u Zvezdi!", piše "Jutarnji list".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC