• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Defo brojao do pet, a Totenhem do devet!

Totenhem je u pretposljednjem meču 13. kola ponizio Vigan i zamalo ostvario najubjedljiviju pobjedu svih vremena u Premijer ligi - 9:1!

 Defo brojao do pet, a Totenhem do devet! Izvor: MONDO

Publika na londonskom Vajt Hart Lejnu nije mogla ni da sanja šta je čeka u 90 minuta utakmice sa uvijek nezgodnim Viganom.

Naročito ne kada se na poluvrijeme otišlo sa vođstvom Totenhema od 1:0 (!), golom Pitera Krauča već u devetom minutu. Ali onda je počeo šou...

Džermejn Defo je između 51. i 58. minuta postigao drugi najbrži het-trik u istoriji elitnog takmičenja u Engleskoj. Teško da će iko nadmašiti centarfora Liverpula Robija Faulera, koji je 1994. godine dao Arsenalu tri "komada" za četiri minuta.

U sedam minuta koje je obilježio Defo, stao je i počasni gol Vigana, mada je trebalo da bude poništen. Austrijanac Paul Šarner prihvatio je loptu rukom i u 57. minutu smanjio na 3:1.

Goste kao da je u nastavku meča stigla kazna za nesportski postignut pogodak.

Aron Lenon upisao se u strijelce u 64. minutu - isti igrač asistirao je kod tri gola - a Defo pet minuta kasnije povisio na 6:1.

Mreže su mirovale do pred kraj, da bi se mreža Vigana, u posljednjem talasu napada popularnih "pijevaca", zatresla još tri puta.

Defo je i peti put matirao Krisa Kirklenda, zatim se poslije slobodnog udarca Dejvida Bentlija lopta odbila iza gol-linije od Kirklendovih leđa, da bi Niko Kranjčar uz pomoć prečke postavio konačan rezultat.



Najubjedljivija pobjeda u Premijer ligi ostaje ona koju je Mančester junajted ostvario protiv Ipsviča 1995. godine - 9:0. Četiri godine kasnije, Njukasl je deklasirao Šefild Vednzdi rezultatom 8:0.

Endi Kol i Alan Širer na pomenutim mečevima su takođe postigli pet golova, kao Džermejn Defo protiv Vigana. Njih trojica su rekorderi Premijer lige, s tim da je Širer dva puta bio precizan sa 11 metara.

Na kraju se postavlja pitanje šta se dogodilo Viganu?

Ekipa koja je vodećem Čelsiju nanijela jedan od dva poraza u aktuelnom prvenstvu, ove jeseni je izgubila po 4:0 od Arsenala i Portsmuta kao gost, ali i 5:0 kod kuće od Mančester junajteda!

U nedjelju su odigrane još dve utakmice. Blekburn je kao gost savladao Bolton sa 2:0, pod vođstvom asistenta menadžera Nila Mekdonalda, pošto se Sem Alardajs priprema za odlazak na operaciju srca.

Stouk se učvrstio u sredini tabele minimalnom pobjedom nad "fenjerašem" Portsmutom.

REZULTATI 13. KOLA:

Bolton - Blekburn 0:2 (0:1)
/Dan 32, Rikets 73ag/

Totenhem - Vigan 9:1 (1:0)
/Krauč 9, Defo 51, 54, 58, 69, 87, Lenon 64, Kirklend 88ag, Kranjčar 90 - Šarner 57/

Stouk - Portsmut 1:0 (0:0)
/Fuler 74/

Odigrano u subotu (pročitajte izvještaj):

Liverpul - Mančester siti 2:2
Birmingem - Fulam 1:0
Barnli - Aston Vila 1:1
Čelsi - Vulvs 4:0
Hal - Vest Hem 3:3
Sanderlend - Arsenal 1:0
Mančester junajted - Everton 3:0

TABELA: Čelsi 33, Mančester j. 28, Arsenal (-1) 25, Totenhem 25, Aston Vila 22, Mančester s. (-1) 21, Liverpul 20, Sanderlend 20, Stouk 19, Barnli 17, Blekburn (-1) 16, Fulam (-1) 15, Birmingem 15, Everton (-1) 15, Vigan 14, Hal 12, Vest Hem 11, Bolton (-1) 11, Vulvs 10, Portsmut 7 bodova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC