• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači i funkcioner Borca napadnuti u Sarajevu

Autobus sa navijačima Borca kamenovan je u nedjelju u Sarajevu nakon utakmice Banjalučana sa Olimpikom na Grbavici.

 Navijači i funkcioner Borca napadnuti u Sarajevu Izvor: MONDO

Grupa navijača kamenovala je poslije utakmice 14. kola između sarajevskog Olimpika i Borca (1:2), autobus sa navijačima Borca, popularnim “Vulturesima", a tokom meča verbalno je napadnut i sportski direktor Borca Muhamed Ibrahimbegović, pišu “Nezavisne novine”.

“Na samom stadionu sve je bilo u redu. Međutim, nakon izlaska navijača Borca sa stadiona i ulaska u autobus u neposrednoj blizini stadiona iza obližnjih zgrada istrčalo je nekoliko momaka koji su kamenovali autobus. Mislim da je riječ o navijačima Željezničara s obzirom na to da Olimpik nema svoje navijače, ali ne želim da prejudiciram dok se istraga ne završi", rekao je za ovaj list Aco Milošević, komesar za bezbjednost u FK Borac, FS Republike Srpske i FS BiH.

Policija je tokom utakmice čuvala autobus sa kojim su gostujući navijači doputovali u Sarajevo, ali se incident desio nakon utakmice.

"Razbijeni su vjetrobrani na autobusu i nekoliko stakala, ali još nemamo zvaničan izvještaj s obzirom na to da je uviđaj u toku. U svakom slučaju ovo je zaista sramotno što se dešava bez ikakvog povoda", rekao je Milošević.

Jedan od navijača Borca koji je želio da ostane anoniman potvrdio je da su huligani u Sarajevu napali autobus sa "Vluturesima", ali i dodao to nije ništa novo kada je riječ o odlasku na gostovanja.

"Gađali su naš autobus i pogodili ga sa nekoliko kamenica, ali nije bilo ništa strašno. Na takav doček smo navikli, to se dešava manje-više svagdje gdje gostujemo", naveo je jedan od "Vulturesa".

Neprijatnosti je tokom utakmice na "Grbavici", kako pišu "Nezavisne novine" doživio i sportski direktor  Borca Muhamed Ibrahimbegović.

"Na poluvremenu me počeo vrijeđati Dino Pekić, komesar za bezbjednost u FK Željezničar. On je sjedio u centralnoj loži stadiona i osim uvreda na nacionalnoj osnovi uputio mi je i nekoliko otvorenih prijetnji", naveo je Ibrahimbegović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC