• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Deportivo duguje uslugu Barseloni?

Autor mondo.rs

Španci, naročito oni koji navijaju protiv Barse, pamte 2:2 sa "Kamp Nou" stadiona sa zatvaranja prošle sezone, kada je Depor izborio opstanak.

Fudbaleri Barselone, nakon što su osvojili bod od mogućih 12 u poslednja četiri kola Primere i vratili Atletiko i Real u konkurenciju za titulu prvaka Španije, jednostavno moraju da pobede večeras na "Rijazoru".

Od 20 časova, a to je prva utakmica večerašnjeg programa u okviru 34. kola, Deportivo dočekuje šampiona i lidera, ali lidera samo na osnovu boljeg međusobnog skora od Atletiko Madrida. Barsa je u dom plavo-belih donela isti broj bodova koji ima i Atletiko, i bod više od Reala, što je od utakmice sa momcima Viktora Sančeza napravilo događaj dana u Španiji.

A, priča o Barsi i Deporu ne počinje večeras, već u poslednjem kolu prošle sezone, kada je plavo-belima bio neophodan bod na "Kamp Nou" stadionu da bi sigurno izbegli ispadanje u Sekundu. Barselona, koja je već bila osvojila titulu, vodila je 2:0 golovima Lea Mesija u 5. i 59. minutu, međutim mimo svih očekivanja gosti iz Galicije postigli su dva gola do kraja (Lukas Perez u 67. i Salomao u 76. minutu) tako da su grčevito izboren opstanak burno proslavili u Kataloniji.

Navijači Atletika i Reala, ali "između redova" i štampa naklonjena madridskim klubovima, od tada vrti priču kako će "Deportivo morati da vrati te bodove, kada Barsu bude bilo potrebno", što nije način razmišljanja svojstven samo Špancima, naravno, ali što je ujedno i vid pritiska na Katalonce uoči paklenog finiša La Lige.

Novinari se nisu ustručavali ni da treneru Deportiva, Sančezu, postave direktno pitanje – da li je njegov sastav dužan igračima kolege Luisa Enrikea...

"Niko nikome ništa ne dugujue", rekao je Sančez.

"Sve što smo ostvarili, ostvarili smo zasluženo, na terenu".

U 20:45, na takođe teškom gostovanju u Baskiji, Atletiko Madrid pokušaće da pobedi Atletik Bilbao i nastavi da "pritiska" Barselonu, dok od 22:00 u Madridu igraju Real i Viljareal, poslednju utakmicu ove srede uveče.

Tada će se u velikoj meri znati ko će sloviti za favorita uoči poslednje četiri runde.

"Situacija je veoma napeta. Kvalitet je gotovo jednako raspodeljen u sva tri tima i ne bih se usudio da bilo koga nazovem favoritom, iako u Španiji postoji tendencija da se pre svega raspravlja o Barsi i Realu, svi bi morali da obrate pažnju na Atletiko, jer su oni veoma kompetitivni", rekao je Sančez, čiji klub nije pobedio Barselonu na "Rijazoru" od 26. aprila 2008. godine.

Naredne sezone u Galiciji bilo je 1:1, posle čega je – računajući i period koji je Deportivo proveo u Sekundi – Barselona beležila pobede rezultatima 1:3, 0:4, 4:5 i 0:4.

Međutim, na poslednja dva susreta ova dva tima, oba odigrana u Barseloni, rezultati su bili 2:2.

Enrikeov tim bio je u seriji od 39 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, tokom koje je dobio 32 utakmice, međutim računajući od 12. marta, "Blaugrana" ima remi sa Viljarealom 2:2 i tri poraza u nizu, od Real Madrida 1:2, Real Sosijedada 1:0 i Valensije 1:0.

U međuvremenu, Barselona je ispala od Atletiko Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona, tako da će "pola" planete gledati utakmicu na "Rijazoru" posle koje će svakako biti oprečnih komentara u Španiji, bez obzira na ishod.

Mondo će večeras pomno pratiti rasplet u La Ligi, budite sa nama!

Šta vi očekujete?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC